![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
Evet malesef sulama konusunda biraz abartirim genelde . Cok tessekkür ederim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Soğanınızdan hala ümit var Canlı görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Ters lale / Ağlayan gelin
Daha inandırıcı olsun diye süren soğanın resmi: ![]() ve ![]() Bu büyüyüpte açacağı anlamına gelmez, bu sadece biraz umut var demek. Yumrunun bir kısmında kuf oluşmaya başladı, ne yapsam bilmiyorum ![]() Diatomite ektiğimi söylememe gerek yok sanırım. Düzenleyen Jezebel : 20-01-2011 saat 19:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Umarım başarırsın sevgili arkadaşım, ben de daha 10 dakika önce bir mesaj atsam Jezebel, bir resim eklese diyordum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Her gün gözlemliyorum. Oksijenli suyla sileceğim. Olmazsa yarın Captan çözeltisi ve daha sonra sphagnum deneyeceğm. Bu bitki ve onunla beraber baktığım 3 yumru (Tacca, Worsleya, Butterfly amaryllis) neredeyse 24 saat gözlem altında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Oksijenli su ile temizledikten sonra durum böyle. ![]() Bu gün yeni küf oluşumu yok. Takipteyim. Fotodaki renkler biraz garip gelebilir, bu renkler LED Grow light ampülüne bağlı. ![]() Bu ampül neredeyse 24 saat kıymetli yumrularımın üstünde yanıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Bence bu kadar üzerinde durmayın benim gibi bahçeye ekip yüüzne bir daha çıkana kadar bakmayın.Bu çiçekler ne kadar ilgilenirseniz o kadar nazlı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam bu elimde olan birşey değil. Yazın Gloriossa 'yı öyle bahçeye ektim ve kaybettim, bunu riske atamam. eBay' da bile yok artık bu bitkiden. Hadi bakalım kiminki önce çıkacak ![]() Olmazsa yine alırız sonbaharda, hakkınız var, canımız sağ olsun! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Ben bahçeye ektim.Saksıdalar bakalım ne zamana çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Valla hocam100 haklı bun çiçeklerle ilgilenince çıkmıyorlar ya da sorun çıkartıyorlar bende aynen hocam100 ün yaptığı gibi terslalemi ortaboy bir saksıya ektim pencerenin dışına koydum unuttum gitti. Bazen hafif bir sulama yapıyorum sonra toprağı tekrar kurumaya bırakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Hocam100'den aldığım 6 lale plastik sepetlere konulup üzerleri geçirgen toprakla örtüldü. Bahçe toprağının içine yerleştirildi. Bu işlemi eylül ayı sonunda yaptım. Laleler çiçek açıp geçince sepetler çıkarılıp serin ve karanlık yerde tekrar eylülü bekliyecekler. Bu kadar özen gösterdiğim ters lalenin soğanı hem geç geldi , hem de sanki biraz kuru ve bundan dolayı biraz hasar görmüştü. Ona bu ilgiyi bu yüzden gösteriyorum ![]() Canlılığını ıspat etsin , havalar da biraz ısınsın, mart gelsin, onu da bahçeye atarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2007
|
ben de asya laleden aldım bi taen ters lale. fakat böyle dış yüzeyi nişastamsı bir tozla kaplıydı . sanki l.mon küfü gibi bir şey ona ragmen ektim yere pek saglıklı görünmüyordu ama yine de sansımı denedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam100, bu da Sizin çocuklarınızın. Yaz aylarında ben soganlar mükemmel durumdadır aldım. O zamanda ben gazeteye tek tek onları sarılmıştım, kasım ayı kadar buzdolabında karton bir kutu içinde muhafaza ettim. Kasım ayının ortasında onları ektim bir saksıya, kullanılan substrat - sihirli toprak. Bir hafta önce fritillyariya soğanları büyümeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Asya_lotus, bu güzellikler evin içinde mi, yoksa balkonda mı? Bu aralar bahçeye pek çıkamıyorum, benimkiler ne durumda görmedim ![]() (Hava aydınlanmadan işe, hava kararınca eve gidince, bir de haftasonu nöbetiniz varsa değmeğin keyfinize...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Umarım sağlıklı şekilde büyütebilirsiniz. Ancak küflenme başlamış gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
sayin hocam100 Dogru tespiniz beni cok sevindirdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Umarım soğan çürüse bile -inşallah çürümez- yeni soğancıklar oluşturur. Bir çok frit türü o şekilde kendini koruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Jezebel ; ilgiyle takip ediyorum ama anlıyamadığım bir nokta var ,aydınlatırsanız sevinirim. Soğan'nın altın da bir miktar toprak var gerisi kedi kumundan mı ibaret ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
![]() Tamamen kimyasal bir olay. Sayın Hydrosuccess' in uyguladığı gibi dipte 2 parmak sıvı gübre içeren bir su var. Su seviyesi asla yumrunun seviyesine gelmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Kap için de kap yöntemi . Başka soğanlılar da denediniz mi ? Başarılı olmanızı çok isterim . Ben de bir iki bitki de deniyorum.Soğanlı bir bitkide de denemek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|