agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni2852Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-09-2009, 05:58   #1
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Ne kadar büyümüşler. Benim ektiğim soğanlar uç verdi ama ancak üç dört santimetre kadar uzadılar. Erkenmi büyümeye başladılar diyordum.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2009, 00:18   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Ne kadar büyümüşler. Benim ektiğim soğanlar uç verdi ama ancak üç dört santimetre kadar uzadılar. Erkenmi büyümeye başladılar diyordum.
Burayı bayağı ihmal etmişim.
Sevgili sevim.k, Erken değil şu günler ilk dönemlerinin gelişme dönemleridir,bu dönemde alacağı besinler soğan ve çiçek gelişiminde etkili olacaktır, suyunu ve besinini iyi ayarlayabilirsen onlarda sizi yazın mahcup etmiyeceklerdir, olanca güzelliklerini size sunacaklardır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 13:29   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Nail bey,

Daha önce size yazdığım gibi Bauhaus dan aldığım Lilium lar aldığımın 3 gün sonrasında açmaya ve evimizi kokusu ile doldurmaya başladı. Ancak bu günlerde alt yapraklarını dökmeye, çiçekleri ise renk değişimine, solmaya ve kahverengileşmeye başladı. Bu konuda sizden ve kgursan dan bazı sorularımı cevaplandırmanızı rica edeceğim.
Hangi tür olduğunu bilmiyorum, muhtemelen serada yetişen bir çiçektir, olan değişimlerin bir çok nedeni olabilir, sera ortamını sağlayamamış olabilirsiniz, suyunu fazla kaçırmış olabilirsiniz, dondurmuş olabilirsiniz,
1- Yaklaşık 10 günlük açılma süreci kısa değilmi? Bir yanlışlıkmı yaptım?
Evet kısa bir süre, ortam değişikliği olabilir.
2- Ocak ayının sonunda açma ve Şubat ayı başında solma erken değilmi?
3- Bu aşamadan sonra nasıl davranmalıyım? Yazdıklarınızı dikkatlice okudum ama yukarıdaki soruların zamanlamaları konusunda yazılanların dışında hareket etmem gerekir gibi bir durum ortaya çıktı ve şaşırdım.
4- Bahçeme aktarmak istiyorum. Böyle erken uyanan bir çiçek için dış ortam zararlı olabilirmi?
Şu durumda aktararma yanlış olur, hangi tür olduğunu öğrenin ona göre hareketedin.
5- Ve en son olarak bahçemde bir sevimli köstebek misafirim var. Ona zarar vermeden soğanlılarımı nasıl koruyabilirim? Zarar vermeden uzaklaştırmak için bazı önlemleri uyguluyorum ama bakalım bu ilkbahar kim galip gelecek?
Amarylls soğanı koktuğu için Kötebeği kaçırdığı söyleniyor, denemekte fayda var.

Şimdiden teşekkürler.
Sayın kgursan da söyleyecekleri vardır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2010, 16:34   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Bu konuda sizden ve kgursan dan bazı sorularımı cevaplandırmanızı rica edeceğim.

1- Yaklaşık 10 günlük açılma süreci kısa değilmi? Bir yanlışlıkmı yaptım? Hava karanlık, az ışık ve kısa günler nedeniyle yapraklar sararmış olabilir, veya çok sulandıysa kökler çürümüş ise yapraklar sararır
2- Ocak ayının sonunda açma ve Şubat ayı başında solma erken değilmi?
3- Bu aşamadan sonra nasıl davranmalıyım? Yazdıklarınızı dikkatlice okudum ama yukarıdaki soruların zamanlamaları konusunda yazılanların dışında hareket etmem gerekir gibi bir durum ortaya çıktı ve şaşırdım. Bundan sonra yapmanız gereken çiçekleri geçince, toprağını dağıtmadan bahçede iyi hazırlanmış (Kabartılmış, gübrelenmiş toprak ) , su durmayan bol güneş alan bir yere saksının toprağını dağıtmadan dikebilirsiniz. Belki Ağustos gibi tekrar çiçek verir veya yeniden sürgün verip soğanı büyütebilir çiçeğini seneye görürsünüz.
4- Bahçeme aktarmak istiyorum. Böyle erken uyanan bir çiçek için dış ortam zararlı olabilirmi?
5- Ve en son olarak bahçemde bir sevimli köstebek misafirim var. Ona zarar vermeden soğanlılarımı nasıl koruyabilirim? Zarar vermeden uzaklaştırmak için bazı önlemleri uyguluyorum ama bakalım bu ilkbahar kim galip gelecek? Siz ona zarar veremezsiniz Frezya, gladiol soğanlarını seviyor ama Liliumu sever mi bilmiyorum. Bu durumda Lilium soğanlarını TEL SEPET içine dikip, tel sepeti bahçeye gömün.

Şimdiden teşekkürler.
Sanırım size yardımcı olabildik. Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025