![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Alıntı:
Toprağı kuruyana kadar su vermeyin, toprak devamlı ıslak olmasın. Bir de köklerini fazla eşelemeyin ana kökler soğandan çıkıyor olsa da mis zambaklar haricindekiler gövdeden de beslenmek için kök salıyor, önemli yani onların korunması. Çiçekler geçtikten sonra sulama sıklığını daha da düşürüp kurumasını müteakip toprağı değiştirin, bildiğimiz bahçe toprağı soğanlar için en iyi topraktır. Torfa ekmeyin gelecek sene. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak dezenfeksiyonu için farklı metodlar var. Bazısı kimyasal bazısı fiziksel. Ben şahsen ikisini de kullanmıyorum. Ama forumda aratırsanız bir takım ilaçlar ve fırınlama, su buharı gibi fiziksel yöntemler hakkında bilgi bulabilirsiniz. En sık fırınlama yapılıyor ama bu topraktaki yararlı mikroorganizmaları da yok ediyor o yüzden tercih etmiyorum. Toprağına güveneceğiniz bir bahçe yoksa internette hazır toprak karışımları bulabilirsiniz ki büyük miktarlarda toprak işleyen firmalar dezenfeksiyon yapıyorlardır. Ben şahsen toprağı torf, perlit, kum vb. ile karıştırarak kendi toprağımı oluşturuyorum, sonrasında zararlı çıkarsa da yine doğal mücadele yöntemlerini kullanıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her soğan ve beslendikleri ortam farklı olduğundan gelişme hızlaarı değişkenlik gösterebilir. Hatta bu sizin için iyi bile sayılır, daha uzun süreli çiçek görürsünüz. Çiçeğin dişicik tepesi tek bir şey için koparılabilir, bitkinin döllenmesini engellemek. Tohumdan lilyum yetiştirmek uzun bir süreç ve genellikle soğandan çoğaltma yapılıyor. Bitkinin gücünün tohuma değil de soğana gitmesi için döllenmesi engellenir. Lilyumlar kesme çiçek olarak kullanılabilir, kesip vazoya alabilirsiniz. Çiçekleri aldığınız bitkide yeterince yeşil aksam kalmasına dikkat edin ve kendi doğal süreçlerinde kurumasını bekleyin. Soğanlara giden besinler yapraklarda üretildiğinden soğan gelişimi için yapraklar çok önemli. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı: