![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2014
|
Merhaba dumlupınar. Demek istediğinizi anlamadım sürgün verene kadar su vermemeli miyim? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Alıntı:
diktiğiniz toprak da önemli.eğer torfa ekmişseniz çürümeye daha yatkın olurlar. normalde 2 hafta içerisinde en azından bir sürgün vermesi gerekirdi.iki ihtimal var. ya soğanlar düşük sıcaklık yüzünden çimlenmedi ya da soğanlar çürüdü... gerçi zambağın pek çok türü var.ben kendi deneyimlerime göre konuşuyorum.mis zambağı bendeki... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Alıntı:
Ayrıca zambak soğanları boylarının 3 katı derine dikilirler.Soğanın toprak altındaki sapında boğaz kökleri oluşacağından, bu köklerlede bitkinin besleneceği bilinmelidir. Sadece Eylül ayında dikilen mis zambak diye bildiğimiz lilium candidum türü yüzeysel dikilir.SELAMLAR... Düzenleyen Dumlupınar : 15-04-2017 saat 19:17 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Merhaba,evet mis zambak diye bildiğimiz lilium candidum türü boğaz kökü yapmaz.Eylül ayında dikilirler.Mayıs ayında açarlar.Soğanın üzerinde kendi boyu kadar toprak olması yeterlidir.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama mis gibi de kokuyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2016
|
Boğaz kök oluyorsa ve de kokuyorlarsa sizinkiler oriental lilyum. Kokmayanlar asiaticler. Ama onların da renkleri çok daha canlı. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
renk yönünden bir sıkıntı yok bildiğimiz beyaz açıyor ) |