![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Ben de hep suyunu çok verirdim o nedenle çok lale çürüttüm bu kış. Saksı iyice kuruyana dek sulamamak gerek soğanlıları yoksa yumuşayıp ya mantardan ya da torf sineklerinin larvaları nedeniyle çürüyorlar. Bu lilyumları ilk ektiğimde suladım bir de filizlenmeye başladıklarında azar azar suladım. Onun dışında hep kuruydular. Tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2011
|
Torfta ekili olunca sanki kuruyacaklarmış gibi geliyordu o yüzden çok suluyordum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar zambağımın toprak üstünde sapının en alt kısmında küçük bir oluşum var sanki yavru yapıyor üzerini toprakla kapatmali mıyım yoksa öyle mi kalsın? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Yavru soğancık (bulbil) yapıyor. Anayla birlikte büyüsünler, sökme zamanı birlikte söker, ayırır dikersiniz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın kgursan.Hazır sizi yakalamışken bir soru daha sormak istiyorum.Bazı zambaklarımın sapları uzun ve yeşil ancak çiçek açamadı çiçeği kurudu.Şimdi o soğanların saplarını koparıp atayim mi yoksa sararana kadar kalsın mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sararıncaya kadar kalıp yeşil yaprak ve saplar fotosentez (besin) yapıp alttaki soğanı besleyecekler, Tahminim sararmaları Ağustosu bulur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sayın kgursan. |
|