![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
Nikon şahane görünüyor bitkin. Düzenleyen miralay : 03-03-2013 saat 23:14 Neden: kullanıcı ismi düzelttim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan, bebelere iyi bakmaya çalışıyorum. Şu anda kapalı balkondalar, sabah ve öğleden sonra güneş altındalar. Arada sırada düşük dozda gübre takviyesi yapıyorum, şu ana kadar bundan memnun görünüyorlar. Topraklarını daima nemli tutmaya çalışıyorum, ama suyu abartmadan tabi. Şu anda bulundukları kap küçük olduğu için, baharla birlikte gelişimleri artınca oldukları gibi çıkarıp daha büyük kaba aktarmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2013
|
Merbaba ben birsey sormak istiyorum kisin cok guzel kokulu Lilyum almistim beyaz ortasi pembe saplarin dibinde minicik ucu Yaprakli soganlar vardi onlari guzelce saptan ayirip hemen dibine ektim. Cicekleri soluncada yapraklarda dokulunce topragin 2cm ustunden Saplarda kestim ![]() ![]() Simdi size sorum o ektigim minik soganlar hala ucu yesil yapraklu duruyor. Ama buyumuyorda. Ne yapmam gerek? Acaba kökü acip ana sogankaridami ayisam? **** o minikler ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saksıyı dışarıda bol ışık alan yerde tutunuz. kalabalık bir aile olacak. Yaz ayları boyunca, arada sırada gübre koklatın-gübreli su verin ( Gübreli su : 1 litre suya 1 Gram gübre!!) Çok gübre zarar yapar,kökleri kurutur . veya çiçek coşturan vs. olabilir. Çok da su vermeyin. Kısacası çok fazla ilgilenmeyin, atın dışarı kendi kendine yaşasın!! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Selam arkadaslar gecen gun bahcede bir agacin dibinde kendiliginden yetismis bi zambak gordum onu alip saksiya dikmek istedim cunku agac kesilmisti ve yakinda kepce ile agacin kokunude alacaklardi. Velhasıl zambagı bir pet şiseye diktim topragini hafif suladim gunese koydum cok az da gubre verdim ama ertesi gun solmustu cok uzuldum simdi topragini degistordim solan cicegi kestim hafif golge bi yere koydum ama dogrumu yaptim bilmiyorum yardimci olursa sevonirim hem forumda hemde cicek bakiciliginda yeniyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Baştan sona yanlış yapmışsınız!!. mümkünse bitkiyi gölgede muhafaza edin, arada bir de su verin başka bir şey yapmanız gerekmez... kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-12-2011
|
8 renk lilyumlarımdan 2 renk açtı kırmızı ve turuncu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Beyaz diye almıştım böyle çıktı. Bu da güzelmiş, hem de mis kokulu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
kana, bu zambaklar bizim aşağı yukarı aynı zamanlarda diktiğimiz soğanlardanmı çıktı yoksa? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2007
|
zambak
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Bahçemde Pembe ağaç zambak -Tree lily lilium oriental ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tree lily, diğer adıyla ağaç zambak boyu 2 yıl içinde 2 metreye ulaşabilen nefes kesen bir zambak varyetesidir. Adını boyundan ve tek bir soğandan verdiği sayısız sürgün üzerinde sayısı 30 a ulaşabilen trompet şekilli çiçeklerinden alır. Gerçekten elbette bir ağaç değildir. Ancak soğanın sürgünleri; uzun boylanan bu varyeteyi ayakta tutmak için odunsulaşır. Yaklaşık 5 cm çap yapabilen bu sürgünler herhangi bir destek istemeden bitkiyi ayakta tutar. Çalıların yakınlarına, bordürlere, çit ve duvar kenarlarına dikilebildikleri gibi derin saksı yetiştiriciliğine de uygunlardır. Bakımı zahmetsiz, yetiştirmesi kolay, çiçekleri kokuludur. Yıllar içinde boyu artar ve bitki daha dolgun bir suret kazanır. ![]() ![]() Ekim zamanı:Ağustos, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz Dikim yeri:Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun Özelliği:Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Çok yıllık, Çiçek soğanı, Az bakım ister İklim ve konumu:Güneşli, Sahil kesimi, Dona dayanıklı, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı Çiçeklenme zamanı:İlkbahar, Yaz Çiçek rengi : Pembe Türüne göre:Soğanlı bitki |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() Düzenleyen hira : 26-05-2013 saat 21:24 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Yomurcuklari ufak ve yumusamis bir zambak nasil iyilestirilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Tree lily lilium oriental şu anda 80 cm oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu.
|
Sn Zafer inandıklı, 1. ve 2nci resimler asiatic lilium çeşitlerinden, 3. resim ise sanırım martagonun bir çeşidi olmalı. Ama tree liliumu anlayamadım??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuda uzman sizsiniz, hemen düzeltiyorum. Teşekkür ederim. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
yeni lilyumlar
pembe lilyum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
beyaz ve sarı lilyumlarımda açtı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Forum Bornova üst kat ![]() Tiger Lilies |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
zambaklarım tomurcuk verdi açacak diye sevinirken tomurcuklar döküldü nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim abiciğim fakat bu durumda yapraklarda da sararma solma durumları meydana gelmez mi? yaprakları gayet sağlıklı duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu.
|
Doğru diyorsun ama solma önce çiçekden başlar. aslında çiçek dökülmesinin gerçek sebebi ETİLEN dir. tomurcuklar 1 cm olunca, ışık yetersizliğinde (Kasım aylarında) etilen üretir ve tomurcukları dökülür. Ama yaz gününde zor ihtimal. Yine de etilen kaynağına tutuysanız tomurcuklar dökülmüş olabilir. etilen kaynakları: eksoz gazı, Yeşillik-meyve sebze, Muz, elma vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
yarı güneşli bir yerde tuttuğumda baygınlık geçirir gibi oldu, bende sürekli gölge bir yere aldım, belki ondan mı oldu acaba? peki artık çiçek açmaz mı abiciğim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
File:SK-TigerLily.JPG - Wikimedia Commons (Turk's-cap lily)benim zambağım. Değişik geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|