![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
Zambak ????Bilgileri ...
Buradaki bilgilerden nereye varabiliyoruz? Bana göre hiç! Aha benim dosyalarımdaki bir resim (aşağıda) orada ama benim adım yok?? Sonuç: Buradaki bilgilerin doğru ve işe yarar olduğunu söylemek çok zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
![]() benim zambaklarım nasıl görünüyor, saksı değiştirmeli miyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Kısaca: Bırakın gelişsinler. bence dokunmayın. kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
Alıntı:
biz ilk defa yetiştirdik ve gelişim evrelerini yeni öğrendik, burada çok güzel gelişmiş zambakları görünce acaba o kadar büyür de o saksıya sığmazsa diye endişelenmiştik... ilk tecrübemiz olarak kalsınlar o halde, molaz inşaat yığınları arasında kendimiz için güzellikler peşindeyiz, teşekkürler tekrar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Masallah lari var Kelebek calisi..Oralar sicaktir..uyanmalari normal.Bahcemizde olanlar,henuz 3-5 cm kadarlar.Fotograflayip ekleyecegim en yakin zamanda.. Saksida olanlar. 15 cm buldu.Insallah guzel cicekler goruruz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Sn.kgursandan aldığım zambaklar harika açtılar.Bunlar sandander zambakların yerine gönderdiği Roven Van Galen adındaki tür.Boyları da oldukça uzun,harika ve çok yoğun kokuyorlar. Çiçeklenmeleri Temmuz ayının ortalarında başladı.Yaklaşık olarak 20 gün sürdü.Fotoğraf yüklemeyi bilmediğimden oğlum İzmire gelince onun sayesinde sizlerle şimdi paylaşabiliyorum.SN. KGURSAN'A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.Herkese SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
2016 Mayıs ayında Sn.kgursan'dan aldığım zambak soğanlarını dikerken dökülen pullarını ayırdım.Soğanların dış pullarından yaklaşık 20 tane kadar pulu da kendim yavaşça soğanlardan koparıp,karton bir kutuya bir sıra nemli torf,bir sıra pul olacak şekilde sıraladım.3 Aralık 2016 günü karton kutuyu açtım.Pullar hem köklenmiş,hem yavru soğanlar oluşmuştu...Durumlarını ve sonrasını sizlerle paylaşmak istedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Pullarda oluşan soğanların dikimini aynı gün 4 saksıya eşit olarak yaptım. Dikim yaparken çok hafif,çabuk kuruyan ikea'dan aldığım torfa kompost gübre,solucan gübresi ve toz humus ilave ettim.Hiç bekletmeden yine aynı gün hazırladığım nemli harca tamamının dikimini bitirdim. Kuzeye bakan balkona saksıları yerleştirdim.Şubat ayının sonlarında ilk filizler göründü.Sizlerle de yaklaşık 15 dakika önce çektiğim fotoğraflarını paylaşıyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafların devamı...Bunlar RİALTO- SORBORNE- ROBEN VAN GALEN türü lilium zambaklar.Şu an Sn.kgursanın satış sayfasındaki satışını yaptığı zambakların mini boyları.Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da anneleri.Geçtiğimiz yıllarda açtılar.Sorbonne pembe lilium zambaklar. Beyaz olan anneleri Rialto ve Roben van galen cinsi lilium zambakların fotoğrafları 27.08.2016 tarihli 1462 nolu mesajımda mevcut.Herkese SELAMLAR... Düzenleyen Dumlupınar : 19-04-2017 saat 19:01 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Zambak ailesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafların devamı ve geçtiğimiz haftalarda açan turuncu ve sarı renk zambaklardan son 2 fotoğraf... Düzenleyen Dumlupınar : 16-06-2017 saat 18:06 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Devamın devamı 😁 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bugün açanlarla beraber bir fotoğraf daha paylaşayım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benden.Sn.kgursan'dan aldığım zambaklar.Boyları yaklaşık 45- 50 cm arasında değişiyor.Tahminime göre 1 metreyi geçecekler.Henüz tomurcuklardan haber yok.Geçen yıl saksılarından sökmedim.Oldukça çoğalmışlar.Hala yeni sürenler var.Onlar da 15 cm.kadar boylandılar.Biraz önce saksıların üst topraklarına kompost gübre karıştırıp sulama yaptım.Ardından da fotoğraflarını çekip sizlerle paylaştım.Herkese SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Üstteki fotoğraflar biraz karanlık çıkınca saksıları yeniden eski yerlerine alıp,gün ışığından daha fazla faydalanmak gerekiyor dedim. Düzenleyen Dumlupınar : 23-04-2017 saat 15:45 Neden: Fotoğraf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Zambaklarımın çiçeklenmeleri başlıyor.Balkonda çok çiçek var.Saksı altlığı kullanmadığımdan yerlerin temizliği pek mümkün olmuyor.Kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sarı zambaklar coştu. Beyaz ve diğer karışık renkliler açmak için sıralarını bekliyorlar. Havanın sıcaklığı sebebiyle çok hafif olan kokularıda hissediliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz ve somon renkli zambaklarımda açmaya başladı.Yeni açmaya başlayan bu sarılar da asiatic kokusuz bir tür.Diğer sarılardan farkı daha küçük çiçeklenmeleri ve çillerinin olmaması diyebilirim.Yine gün içinde sıcaklığın yüksek olduğu saatlerde çok hafif kokuyorlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Zambaklarımın bugün çektiğim fotoğraflarını da paylaşıyorum.Beyaz ve somon renkliler neredeyse tamamen açtılar.Pembeler yeni yeni kendilerini gösteriyorlar. Sırada asiatic zambaklardan bordo ve kırmızılar,oriental zambaklardan çok kokulu beyazlar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda mis kokulu oriental beyaz zambaklarımın açmaya başlamadan önce bu gece çekilen fotoğrafları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet,oriental kokulu zambaklarımda bugün ilk çiçeklenme başladı. Geçen yıla göre çiçeklenme daha az oldu.Ancak çiçek çapı çok daha büyük... Bir tek çiçekle bütün balkonu müthiş yoğun bir koku sardı. Çiçeklenme evrelerini sizlerle yine paylaşırım.Bu arada herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Zambaklarım açmaya devam ediyor.Çok sık koklanmaktan biraz hırpalandılar.Aşırı sıcaklardan çiçeklerin etkilenmemesi için saksıları gölgeye aldım. Bitkinin sapları iri çiçekleri taşıyamadığından eğilip büküldü.İplerle bazılarına destek vererek kısmen de olsa dik durabilmelerini sağlamaya çalıştım.Bu arada halen açmak için sırasını bekleyenler de var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|