![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çiğdemler bol güneşli yerleri sever. eğer mümkünse de açık havada yetiştirin. toprakları suyu süzüyorsa iyi çiğdemler nemli topraklarda güzel gelişir. çok ıslak olursa çürüyebilir. bence siz sulamayı iki günde bir yapın hatta toprak nemini kontrol edip kurudukça sularsanız daha iyi olur. yanlız umudunuzu kırmış olmayayım ama çidemleri dikmek içinde biraz geç kalmışsınız. en geç aralık başlarında dikilmesi gerekir diye biliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Kemeraltı çarşısı Hisarönünü'nden aldığım çiğdem soğanları şimdi böyle ![]() Daha önce soğanlı bitki dikmemiştim. Açmak üzereyken her akşam iş dönüşü bugün mü açtı acaba diye beklemek bile çok keyifliydi. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın penguenn gözünüz aydın çiğdeminiz nakadar güzel açmış. Bence toprağını biraz eksik koymuşsunuz. Birde toprağın üzerini bir kaç santim ince taşlarla kapatırsanız böylece nemini daha uzun süre korur zira çiğdemler çiçeklenme döneminde bol su istiyor. Bu durum çiğdeminizi yaz sıcaklardan korumak içinde yardımcı olacaktır. Düzenleyen ibrahim37 : 22-03-2012 saat 18:54 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Çok teşekkür ederim. Haklısınız biraz susuz kaldılar sanırım. |
|