![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Mutriki bizim safranboluda yetişen safranlar bile çiğdemdir.Çiğdem hollandanın ürettiği crocus dediği soğanlı türdür.Dağlarımızda o kadar çok türü vardır ki şaşırıız.Soğan bulma konusunda endişe etmene gerek yok.Marketlerde eylül kasım arası bulunur.Dikim zamanı o aylardır.Ocak şubat aylarında da çieçk verir.Siz muhtemelen bozulmuş soğanları almışsınız onlar da tabi ki çıkmaz.Genelde raflarda kalan o aylardaki soğanlar bozulmuş olur.Benim favori çiçeğimdir çiğdem.Yerli firmalar bile üretiyorlar.Bulmama şansınız yok. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun bir aradan sonra sonbahar inceden inceden kapıyı aralamaya başladı. Bunu ilk olarak benim acı çiğdemlerim hissetmeye başladı. İlk olarak eklemek istediğim benim en çok sevdiğim bir acı çiğdem!. Colchicum bivonae; İri boyutlu, mozaik desenli bir acı çiğdem. Bu kültürel olarak en çok yetiştirilen ve sevilen bir tür. Kültürel olarak bulunan bir çok kültür formlarıda bundan üretilmiştir. Bu Balkanlarda, Trakya, Çanakkale ve Balıkesir taraflarında doğal olarak bulunmaktadır. Bu benim kolleksiyonda ilk olarak çiçek açan türlerden birisidir. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çiğdem, çiğdem soğanı, çiğdem tohumu, soğan, tohum |
|
|