agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni998Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-04-2013, 15:05   #481
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Müge abla harikalar Allah nazarlardan saklasın babanneminde olurdu eskiden kapının önüne tahtanın üstüne sıralardı onları 10 12 tane şekerpare derler bizim buralarda eski bi türdü babannemdekiler hoş ozamanlar herkesde o çeşit vardı ince tırtıklı yapraklı, kocaman çiçeği olan açık pembe renkliydiler Yumruları koskocaman olurdu hiç abartmıyorum yetişkin bi insanın avcunu doldururdu babannemdekilerin yumruları tabi 8 10 seneliktiler Şimdilerde hiç biyerde yok o eski şekerpareden herkesinkiler körlenmiş

YeniGine, mügem ve Jakin beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 18:15   #482
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
O tarif ettiğin çiçeğin hem kırmızısı hem de pembesi var buralarda.Adını tahmin et:
Çavuş-jandarma.İrice olanı çavuş,küçük olanı jandarma.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 19:06   #483
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mügem Mesajı Göster
O tarif ettiğin çiçeğin hem kırmızısı hem de pembesi var buralarda.Adını tahmin et:
Çavuş-jandarma.İrice olanı çavuş,küçük olanı jandarma.
Ablacım açtıklarında resimlerini eklemeni çok rica ediyorum belki bizim buralardaki eski şekerparedendir o pembe olan Ama benim dediğimin ortası hafif sarıyı andırıyodu çok az İsim de çok güzelmiş bu arada, zaten bayılıyorum şu yöresel isimlere

YeniGine ve mügem beğendi.
Eski 27-04-2013, 12:20   #484
Ağaç Dostu

edasu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2011
Begonya yumrusu aldım.Nisan başında ektim ama hala hiç birşey vermedi. Soğan sağlam duruyor bunun bir süresi varmı begonyalar böyle geçmi filizlenir?

edasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2013, 13:10   #485
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Sanırım biraz geç dikmişsiniz.Ama hala filizlenme şansı var.Annem soğanları kışın hiç saksılardan çıkarmadı.Hala patlamadılar.Ben tahminen1 - 1.5 ay kadar önce soğanları çıkarıp tekrar dikmiştim.Benimkiler patladı.İnşallah sizinki de filizlenir.

Eski 29-04-2013, 16:50   #486
Ağaç Dostu

edasu's Avatar

Alıntı:
Sanırım biraz geç dikmişsiniz.Ama hala filizlenme şansı var.Annem soğanları kışın hiç saksılardan çıkarmadı.Hala patlamadılar.Ben tahminen1 - 1.5 ay kadar önce soğanları çıkarıp tekrar dikmiştim.Benimkiler patladı.İnşallah sizinki de filizlenir.
keşke öyle olsa topraktan çıkardım alt kısım buruşmuş kesmemmi gerekiyor bilginiz varmı?

Eski 30-04-2013, 09:10   #487
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Edasu hanım,elinize hafifçe sıkarak yumruyu kontrol edin.Sert ise sağlıklıdır,yumuşak ise çürümeye başlamıştır.Zaten çürümüşse,sıkıldığında pis kokulu bir sıvı çıkarabilir.Buruşmuş olması susuzluğa da işaret edebilir.Kolay gelsin.

Eski 30-04-2013, 16:35   #488
Ağaç Dostu

edasu's Avatar

Dediğiniz gibi sıktım ama birşey çıkmadı ama yumuşak. Yoksu su vereyimmi ne dersiniz?

Eski 30-04-2013, 21:22   #489
Ağaç Dostu

Fagus Sylvatica's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2012
Alıntı:
Edasu hanım,elinize hafifçe sıkarak yumruyu kontrol edin.Sert ise sağlıklıdır,yumuşak ise çürümeye başlamıştır.Zaten çürümüşse,sıkıldığında pis kokulu bir sıvı çıkarabilir.Buruşmuş olması susuzluğa da işaret edebilir.Kolay gelsin.
Benim begonyalarımdan birinin saksısının altını delmeyi unutmuşum. Açıp baktım birazı yumuşamıştı ama toprak nemliydi sadece, hatta biraz kuru. Sizce yaşar mı?

Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 22:43   #490
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Sevgili edasu ve fagus sylvatica,begonyalarınız içeride mi,dışarıda mı?Filizlenmek için uygun sıcaklığı bulamamış olabilirler.Ben yumruları dikince önden güneş gören,arkadan da kalorifer ılıklığı alan bir pencere önünde filizlenmelerini bekledim.Filizler görününce direk güneşten aldım.Yine oda ortamında 25 nisana kadar tuttum.Alışmaları için çıkardım.Şuanda kuzeye bakan merdivendeler,sabah 10'a kadar güneş görüyorlar.Toprağı kuruyunca suluyorum.
Sanırım Manisa ve Bandırma'nın iklimiyle yakınızdır.Birde yumrularınızda patlamış göz ucu varmı diye kontrol edin.Ben biraz daha bekleyelim derim.

Eski 01-05-2013, 08:27   #491
Ağaç Dostu

Fagus Sylvatica's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2012
İkisi de dışarıdaydılar ama biri patlamıştı. O sırada havalar biraz serindi ondan olabilir ama altını delmeyi unuttuğum için zarar görmesinden korkuyorum aslında.

Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 10:31   #492
Ağaç Dostu

edasu's Avatar

benim begonya dışarda güneş alan yerde üzerinde ekerken iki göz vardı aynen öyle duruyor hiç değişiklik olmadı. bunu büyütürsem çok mutlu olcam

Eski 02-05-2013, 08:18   #493
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Yanlışım varsa bilenler düzeltsin.Bence fagusun begonyası sudan,edasununki susuzluktan şikayetçi gibi görünüyor.Sevgili fagus siz saksıyı değiştirin,sevgili edasu siz de sulamayı düzenli ve biraz fazlaca yapın.İnşallah bitkileriniz canlanır.

Eski 03-05-2013, 19:41   #494
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-05-2013
merhabalar yaklaşık 1 ay önce aldım begonyalarımı gayet güzellerdi ve gelişim gösteriyorlardı ben de dedim beni sevdiler ama son 1 haftadır gelişimleri gözle görülür şekilde durdu yani yaprakları kurumakla sararmak arası kaldı ve galiba soluyorlar. açıkcası bilinçsiz bir şekilde yapraklarını budadım ondan sonra oldular böyle. şimdi ben solmamaları için ne yapmalıyım ? havalar ısındı diye 2 güne bir suluyorum o yüzden mi acaba ?

Acemiciceksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 20:27   #495
Yeni Üye

Name:  image.jpg
Views: 1677
Size:  42.8 KB az önce fotoğrafını koyamamıştım şimdi daha iyi açıklanır galiba derdim

Eski 03-05-2013, 22:10   #496
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Acemiciceksever Mesajı Göster
merhabalar yaklaşık 1 ay önce aldım begonyalarımı gayet güzellerdi ve gelişim gösteriyorlardı ben de dedim beni sevdiler ama son 1 haftadır gelişimleri gözle görülür şekilde durdu yani yaprakları kurumakla sararmak arası kaldı ve galiba soluyorlar. açıkcası bilinçsiz bir şekilde yapraklarını budadım ondan sonra oldular böyle. şimdi ben solmamaları için ne yapmalıyım ? havalar ısındı diye 2 güne bir suluyorum o yüzden mi acaba ?
Sayın acemiciceksever 2 günde bir suluyorum demişsiniz bu çiçek suyu sevmez toprağı kurudukça verin suyu 2 günde 1 gayet sık. Bu sararmalar o yüzden olmuştur çok büyük ihtimal. Suyu seyrek verin ve çok güneşe maruz bırakmayın güneşte de sararıp yanıyor yapraklar...

Eski 03-05-2013, 22:17   #497
Yeni Üye

Sayın bay tömürcek çok fazla güneş almıyor öğleden sonra 2 saat anca güneş görüyor fakat sulama işlemini dikkate alacağım teşekkür ederim. Ne kadar sıklıkla sulamalıyım peki ? Haftada 1 iyimidir ?

Eski 03-05-2013, 23:48   #498
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Sayın bay tömürcek çok fazla güneş almıyor öğleden sonra 2 saat anca güneş görüyor fakat sulama işlemini dikkate alacağım teşekkür ederim. Ne kadar sıklıkla sulamalıyım peki ? Haftada 1 iyimidir ?
Çok fazla güneş almıyor ama öğlenden sonra iki saat alıyor demişsiniz yani ikindi güneşini alıyor begonyanız. İkindi güneşi yakıcıdır ve bu çiçek dediğim gibi zaten güneşi sevmez, imkanınız varsa hafif sabah güneşini alan biryere koyun daha mutlu olucaktır emin olun

Sulamayı da haftada bir yapın demek te yanlış olur aslında neden derseniz toprağın yapısıyla alakalı yani geçirgendir 3 günde kurur geçirgen değildir 10 günde kurur ozaman şöyle söyliyim parmağınızı ilk boğumuna kadar toprağa batırın eğer ıslak ya da nemliyse sulamayın ama bu hissi vermiyorsa toprak, çok abartmadan sulayın unutmayın suyu sevmez

Eski 04-05-2013, 08:59   #499
Yeni Üye

İlginize çok teşekkür ederim bay tömürcek dediklerinizi yapacağım çok sağolun

Eski 04-05-2013, 09:49   #500
Ağaç Dostu

edasu's Avatar

tamam dediiniz gibi ben sulamaya başlayım.Haftada bir sulasam olurmu? yoksa toprak kuruduğunda sulayım.

Eski 04-05-2013, 11:29   #501
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
İlginize çok teşekkür ederim bay tömürcek dediklerinizi yapacağım çok sağolun
Ne demek rica ederim Dediklerimi uygulayın toprağı kurudukça sulayın mutlu olacaktır zaten

Eski 04-05-2013, 11:30   #502
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edasu Mesajı Göster
tamam dediiniz gibi ben sulamaya başlayım.Haftada bir sulasam olurmu? yoksa toprak kuruduğunda sulayım.
Edasu abla yukarki mesajda bahsettim toprağın yapısına göre su muamelesi yap yani 1 hafta ya da 10 günde sula demek doğru olmaz toprağın kuruyunca su ver

edasu ve mügem beğendi.
Eski 05-05-2013, 17:53   #503
Ağaç Dostu

edasu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Edasu abla yukarki mesajda bahsettim toprağın yapısına göre su muamelesi yap yani 1 hafta ya da 10 günde sula demek doğru olmaz toprağın kuruyunca su ver
sağol by tömürcek

Eski 05-05-2013, 21:01   #504
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Begonyalarınız çok güzeller Ama başlık olarak yanlış yere yüklemişsiniz sanırım çünkü bu begonyalar yumrusuz yumrulu begonya değiller

Eski 05-05-2013, 21:27   #505
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
şeker begonyaları da sonbaharda yumru oluşturmuyorlar mı?
ben öyle biliyordum, araştırayım ve öğreneyim
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Begonyalarınız çok güzeller Ama başlık olarak yanlış yere yüklemişsiniz sanırım çünkü bu begonyalar yumrusuz yumrulu begonya değiller

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 22:11   #506
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alibaba9 Mesajı Göster
şeker begonyaları da sonbaharda yumru oluşturmuyorlar mı?
ben öyle biliyordum, araştırayım ve öğreneyim
Hayır bunlar yumru yapmaz bunlar normal köklere sahiptirler Şeker pare ve şeker lale denen çeşit yumru yapar sadece, yani yumrulu begonyanın ince ve geniş yapraklısı bu dediğim iki çiçekte

mügem beğendi.
Eski 14-05-2013, 10:40   #507
Ağaç Dostu

abone34's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 1
Sabahları güneş doğarken yanmıyacakları şekilde yarım saat bir saat arası güneş(daha sonra aydınlık havadar cam balkondalar),toprağın üstü kurumaya başlayınca suluyoruz ve 15 günde bir sıvı besin...

Eklenen Resimler

abone34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2013, 16:06   #508
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Tek kelimeyle begonyalarınız muhteşem maşallah diyorum

abone34, edasu ve YeniGine beğendi.
Eski 15-05-2013, 00:01   #509
Ağaç Dostu

kana06's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2007
Sayın kgursan, lisianthus fideleriyle birlikte non-stop begonya da hediye olarak göndermiş ve çok sevindirmişti, özenle diktik gelişimini bekliyoruz ama burada fotoğrafları görünce daha da heyecanlandım ...Kamil bey e tekrar tekrar teşekkürler )

YeniGine beğendi.
kana06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 21:16   #510
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kana06 Mesajı Göster
Sayın kgursan, lisianthus fideleriyle birlikte non-stop begonya da hediye olarak göndermiş ve çok sevindirmişti, özenle diktik gelişimini bekliyoruz ama burada fotoğrafları görünce daha da heyecanlandım ...Kamil bey e tekrar tekrar teşekkürler )
hele bi yetişsinler, gerisi kolay!

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025