![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Burhaniye'de ilk çiçeklenenler yine kırmızı beyaz frezyalar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Burhaniyede frezyaların keyfi yerinde... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Frezyalara devam ediyoruz... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Gürkan abicim sana bir sorum var benim frezyalarım 1.5 m yaprak ve sap uzatıp devriliyorlar hatta destek takınca bile bazen desteği yerinden oynatıp eğiliyorlar senin dik tutma tavsiyen var mı gördüğüm kadarıyla çoğu desteksiz ayaktalar **** bu kadar uzamaları doğal mı cinslerinden mi kaynaklanıyor yoksa eksik yaptığım bir şey mi var ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçede dikili olanlar arasında yerle bir olan çok.Ancak frezyaların yeri güneşli ise onlar bir yolunu bulup devrilseler bile çiçek saplarını güneşle buluştururlar.Bu yüzden frezyaların dik durmalarını sağlamak için herhangi bir destek kullanmıyorum.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sırada yeni yeni çiçeklenmeye başlayan renkler var... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıdakiler çok güzel görünüyorlar.2 fotoğraf daha paylaşmak istedim.Burhaniye soğuk ve güneşsiz.Frezyaların çiçeklenmeleri burada uzun sürecek gibi görünüyor... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneş yüzünü gösterince daha keyifli oluyorlar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha önce hiç denedin mi ? Ellerinle çiçek ektin mi ? BAKTIN MI ? Kokladın mı ? KOLLADIN MI ? Frezyaların tohumları ekilir.Soğanları dikilir.Mis kokuları içimize çekilir.BAKIMLARINI her çiçekte olduğu gibi özenle yapmak önemlidir.Ancak en çok onları soğuk ve rüzgardan KOLLAMAK gerekir. Bir şarkı sözünün içinde ÇİÇEK SEVGİSİ ancak bu kadar güzel anlatılabilir.Konu çiçek olunca buradan sizlerle paylaşmak istedim.Herkese SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Burhaniyede frezyalar çiçeklenmeye devam ediyor.Benimde İzmire dönmem gerekiyor... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Merhaba, Frezyalarım erkenden kurumaya başladı sonbahar ağaç yaprağı gibi en dış yaprakları sapsarı kurumaya başladılar bende kuru yaprakları ayıklayıp bitki gübreli su ile suladım çiçekler geçtikten sonra gübrelemek zararlı değildir umarım 2.5 litre suya 2 kapak yapay gübre koydum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Burhaniye'den son frezya paylaşımı... Arkadaşlar,gelin soğanı (ixia) başlığını Nisan ayında ziyaret edersek güzel çiçekler görebiliriz... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
İzmir'de çiçeklenen son frezyaları paylaşıyorum. Hafta sonu tekrar Burhaniye'ye gitme durumum var.Eğer gidersem oradan yine frezyaları sizlerle paylaşırım... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Bu sene ilk kez frezya diktim tek bir saksı ama seneye kesinlikle daha çok olacaklar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Harika olmuşlar.Ekim ayının ilk haftasında soğanları dikerseniz hem daha erken,hem daha uzun sürekli çiçeklenme olur. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle öyle.Hele birde dikim ve ekim hatası yapmayıp,yetiştirme işini çözdüyseniz 2 yılda yüzlerce soğanınız olabilir.Mayıs sonu frezya soğanlarının yanında kültür türlerin tohumlarınıda söz verdiğim 10 üye ile paylaşmak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohum kapsülleri hızla olgunlaşıyor. 2.fotoğraf mini çiçekli ebruli türe ait.Çiçekleri gibi tohum kapsülleride mini... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Eylül ayında kültür frezya tohumlarından,1 su bardağı çapında ve yine 1 su bardağının yarısı derinliğindeki mini saksılarada soğan diker gibi ekim yapmıştım. Düzenleyen Dumlupınar : 06-04-2018 saat 09:53 Neden: İmla hatası |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-04-2017
|
Tüm frezya severlere merhaba, frezyaların ekim-dikim zamanı yaklaşmış başlık yeniden canlanmış. Alıntı:
Bir de torf-perlit oranını nasıl ayarlıyorsunuz? İlk defa perlit kullanacağım için bu konuda bir fikrim yok. Son olarak ise Verve torfun mikro element katkılı olduğu belirtilmiş, bu markanın torfuna da gübre ilave etmeli miyiz? Eğer gübre ilave etmek gerekirse frezyalar için sıvı gübre mi daha iyi olur yoksa katı mı? |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mini saksı yarı gölgede olduğundan yapraklar henüz kurumadı.Tohumdan yetişen soğanlar çiçek açabilecek iriliğe ulaşmışlar. Bunlar saksıları gibi mini frezya olduklarından ilk sıcaklarda kurudular.İlk söktüklerim bunlar... Düzenleyen Dumlupınar : 06-04-2018 saat 00:45 Neden: İmla hatası |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk fotoğrafta bir soğanda 6 ayrı sürgün... İkinci fotoğrafta 13 tane tohum kapsülü... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Rüyama uygun bir atasözü düşündüm ama bulamadım. En yakın "dervişin fikri, zikri "eklemeden" rüyası bir olurmuş. Dün gece rüyamda tohumdan yetiştirdiğim frezyalarımda o kadar çok çiçek ve tomurcuk olduğunu gördüm ki çiçek sapları uzamış da uzamış üzerinde yüzlerce tomurcuk. Ağzım açık izlerken bir yandan da "Bunların fotoğrafını çekip Dumlupınar abime göstermeliyim kesinlikle" diyordum. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Demek ki Ekim ayında çok sayıda frezyanız olacak.Üstelik harika çiçeklenecekler.Üstelik bunlar tohumdan üretilen harika,cıvıl cıvıl renkler olacak.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme tamamen bitti.Saksıdan sarkıp son tomurcuğunu açan,son frezyacık. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Aralıkmı ocakmı tam hatırlayamadım ama o zaman zarfında geç kaldım diye araracele diktiğim soğanlarım tomurcuga durdular.Bu çok iyi oldu iyiki geç dikmişim çünkü vaktinde diktiklerimin şuan son çiçekleri.ve veda etmeden yeni çiçeklerle karşılayacak beni çok güzel. |
|
|
|
![]() |
|
|