![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,üst komşum Orhan abi ve Emine ablanın balkonunuda benim frezyaların işgal ettiğini yazmıştım.Sıra onların balkonunda ki muhteşem manzaranın seyrine geliyor. Onların balkonunda iç kısım boş olduğundan fotoğraf çekmek daha kolay olacak.Benim balkondaki frezyaların keyfine birde üst kattan bakmış oluruz.Herkese SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Gün bitmeden... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Frezyalar ve gece...Frezyaların çiçeklenme zamanı geldi ya iyice şımardım.Hangi fotoğrafı çekip paylaşacağımıda şaşırdım.1 saat kadar onları suladım.Bir yandan da gece fotoğraflarını çektim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2018
|
Her biri ayrı güzel tebrik ediyorum sizi sayın Dumlupınar. Ben de frezya arın güzelliğini seyretmekten terastan içeri girmek istemiyorum. Koklamaya doyamayınca bir kısmını kesip vazoyu yanıma aldım. Bu arada vazodalar bir damla limon suyu bir damla çamaşır suyu bir çimdik şeker veya bir damla bal ilave ettim. Hakikaten bir haftayı geçti hala iyi durumdalar. Diye bilirim ki bu şekilde saksıda kalan kardeşlerinden daha sağlıklı görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
Sn Dumlupınar çekimlerde çiçeklerde harikalar. Bir çiçeği açtığı zaman dalında aşağı yukarı kaç gün süreyle solmadan kalıyor acaba |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Frezyaların çiçeklenme süresi,çiçeklerinin çapı ve kalitesi gördükleri güneş,dikili oldukları alandaki toprağın besin yönünden zengin olup olmadığınada bağlı. Bir çiçek sapı ortalama 3 başak çıkardıysa 20 çiçek açtığını düşünürsek 20 günden fazla çiçekli kalabilir.10 tomurcuklu bir başakta her tomurcuğun ömrü 2 gün kadar sürer.Çiçek sapını keser vazoya alırsanız daha fazlada çiçekli kalabilir.Tabii ben bir tek çiçek sapını bile kesmiyorum.Çiçekler dalında güzel diyenlerdenim.SELAMLAR... Düzenleyen Dumlupınar : 06-03-2018 saat 09:54 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,frezyalar çiçeklenme süresi en uzun olan soğanlı bitkilerden biridir. Bir kez dikip çiçek açtıklarında artık onlardan vazgeçemezsiniz. Sizi şaşırtacak hızla çoğalırlar.Dikili oldukları saksılardan taşarlar. Bahçe dikimleri risklidir.0 derece altındaki soğuklar çiçek saplarına zarar verir. Kedi yavruları çiçek saplarıyla çok oynar.Sizinde canınız yanar.Onlara frezya yerine mama verirsek,frezyalarıda saksıya dikip güneş gören balkona alırsak her iki tarafta rahat eder. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Fuşya diye bilinen renk.Ben koyu pembe diyorum.Aynı başakta hem yalın hem katmerli... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Yine aynı başakta hem yalın hem katmerli kırmızı. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam katmerli kırmızılar... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Frezyalar yakın çekimlerde başka güzel. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Karışık renk frezya soğanlarından kırmızı beyaz... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Hüzünlü bir frezya hikayesi... Bu sabah frezyaları sulamak için balkona çıktığımda yukarıdaki saksının sadece kırmızı beyaz açtığını fark ettim.Tamamen tesadüf olmuş.Ben kültür türleri karışık dikiyorum.Daha önce dikkat etmemişim.Bayrağımızın renkleri olması çok hoşuma gitti. Frezyaları çok seven Habibe ablamın bir süredir gülmeyen yüzü bir an tebessüm etsin diye saksıyı ona hediye etmek istedim.Annemle beraber evime yürüme mesafesinde olan evlerine gittik.Frezyaları görünce hem çok sevindi.Hem gülümsedi.Hem duygulanıp ağladı.Gürkan kırmızı beyazları işaretleyelim.Onları dikelim dedi.1 gün öncede olsa Dünya Kadınlar gününüde kutlamayı unutmadım tabii... Habibe ablam geçen yıl evinin önüne frezyaları dikmem için rica etmişti.Bir türlü vakit ayırıp dikmem nasip olmadı. Kendisi ayrıca Aile Sağlığı merkezimizde bizim aile hemşiremiz,benim can ablam, annemin can kızıdır. 10 Şubat günü Afrin Harekatı sırasında helikopter kazası sonucu şehit olan canım kardeşim Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın annesidir. Frezyaların kırmızı beyazları artık Eylül sonundan itibaren Kadifekale şehitliğinde Mehmet İlkerin kabrini süsleyecek.Kendi evinin güneye bakan cephesi ise frezyalarla donatılacak. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2010
|
Mehmet İlker Karaman kardeşimizin mekanı Cennet olsun. Ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimizin mekanı Cennet olsun. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenmeye tüm hızla devam... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Maşallah hepsi birbirinden güzel. bunların frezyalığı kalmamış neredeyse Sparaxis gibi 3 renk olmuşlar. Sorularda iyiymiş gerçekten iklim etkisini unutmamak lazım bu sene akdeniz ikliminde pek tadı tuzu yok soğanlı bitkilerin havalar çok aşırı agresif koskocaman kış döneminde -sadece 1 hafta kış oldu bu sene gerçek onun haricinde hep 17- 23 derece ve üzeri şu anda bile gölgede 22 derece rüzgarlı yerde rüzgar olmayan yer ve güneşin olduğu kısımda bildiğimiz haziran ayı gibi sıcak var. elimde mevcut olan yazlık çiçeklerin yarısından çoğu açmış durumda normalde mayıs serin geçerse haziran ayında açması gereken türler açmış durumda. Seneye de böyle devam ederse agresif şartlar soğanlı bitkilere elveda dedirtecek gibi. Frezyalarımdan sadece 1 tane başak çıktı geçen seneki eklediğim resimlerdeki frezyalardan eser yok yerinde yeller esiyor hepsi uykuda tek tük aralarında yeni uyanıp sürgün verenlerde var yeniden. sulasam çürüyecek sulamasam soğanlar yanacak yeni süren saçma sapan bir durum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne kadar özel,ne kadar mükemmel yaratılmışlar... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Kültür türlerin tohumlarından dikilip bugün çiçek açan sıradaki frezyam... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Mehmet kardeşimizin mekanı cennet olsun inşallah.. Allah ailesine bol sabırlar versin... Hem çok büyük hemde gurur dolu bir acı... Allah rahmet eylesin. .. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Ortaya karışık... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2017
|
Sayın Dumlupınar emeğinize sağlık. Hayatımıza kattığınız bu güzellikler için gönülden teşekkürler. Benim ilk deneyimim de bunlar. Herkese sağlık ve huzur dolu günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçeklenme sona erdikten sonra çiçek saplarını kesmeyin.Bırakın tohum bağlasınlar.Saplar kesilince soğanlar aşırı irileşiyor.Çok iri soğanlar hastalık yapıyor. Ana soğanın etrafında oluşan yamuk yumruk yavru soğanlar en güzel çiçekleri açıyorlar.İşin püf noktası bu.Ayrıca kesinlikle hastalık yapmıyorlar. Frezyaları takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.Unutmayın.Hedef Mayıs sonuna kadar 5000 beğeni... Düzenleyen Dumlupınar : 08-03-2018 saat 00:03 Neden: imla hataları |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Mis kokulular gece uykusundalar...Bu bodur frezya dediğim harika kokulu türün dilinden biraz anlayınca tohumdan üretmekte zor değil... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Benimkiler d3 açmaya devam ediyor,ama bir kısım saksilar hiç verimli olmadi,hatta geçen yıl katmerli açanlar bu sene yalın kat açtı, bir saksim çok verimli açınca paylasacagim onu da. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.snob bazen frezyalar aynı başakta hem yalın hem katmerli açabiliyor. |
|