![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
mükemmel ötesi harika. maşaallah. [QUOTE=Sûz-i Dilârâ;1369627]Zengarden'dan katmerli-karışık-kokulu olarak almıştım. Saksıya ekerken daha önceki tecrübemden yola çıkarak bitkinin salkım-saçak büyümemesi için saksının üst kısmında biraz boşluk bıraktım. Çiçek tomurcukları açana kadar da dik olarak büyüdüler ancak çiçekler açmaya başlayınca taşıyamayıp yine salkım-saçak yanlara devrildiler. ![]() Bir saksı frezya ile balkonumda frezyanın parfümlü kokusu çok net olarak alınıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2015
|
Resim yukleyemiyorum ama ocak başında diktigim frezyalar daha yeni çiçek sapı çıkardı, kesinlikle frezya sonbaharda dikilmeli, deneme amaçlı mart ve nisanda da diktim ama çıkmıyor, işin ilginci baharda da Soğanları satiliyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayrıca frezya ile ilgili nette ne kadar bilgi varsa okudum, gözlem, deneme yaptım, ulaştığim sonuçlar; sonbaharda dikilmeli, kesinlikle iç mekan çiçeği degil, dış mekana dikilmeli, sıcak kesinlikle iyi gelmiyor, güneşin ısısından ziyade ışığına ihtiyacı var, çok özel ilgi göstermeye hiç gerek yok, kendi başına büyüyüp cicekleniyor, ocak basinda dikdigim zaman bir süre sonra odaya aldım, oda sıcaklığında hemen çıktılar ve bir haftada, 15-20 cm oldular, bunun uzerine hemen soğuğa attım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayrıca mart ve nisanda diktigim soganlar cikmiyor ama ilginci toprak altinda soganlar sogan üretmeye devam ediyiyor, en önemlisi ise sogan kendi icinde yeni bir sogan üretmiş ise diksenizde çıkmıyor, sanırım bunun nedeni ise ana soganin yeni sogani besledigi için filizlenmemesi, yeni soganin ise dinlenme suresini tamamlanmamış olmasi, soganlari inceleyince bu sonuca ulaştım, ocakta diktigim halde cok sayida bu sekilde olan ve cikmayan soganim var, yazın sokerek çoğalma durumunu da test etmek istiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
sayın kgursan ..çiçekleri açtıktan sonra toprakta sökmeden bıraksak sonbaharda sulamay tekrar başlasak olmaz mı .. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
Olur ama olmaz!! Öyle tembellik yok! Toprakta kalırsa çopk kalabalık olurlar,birbirinin besinini çalarlar. ilkbaharda çıkarken 1 kök yerinde kaç tane yavrulamış ise hepsi çıkar, ancak çiçek açarken zorlanırlar. Bazısı açamayabilir. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
....
Mis kokuyu sonunda koklayabildim. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Kuruyan çiçekleri koparmazsanız kısa sürede tohum kapsülleri oluşmaya başlar.Sizin frezyanın da çiçekleri geçip solduğuna göre tabi tohum alabilirsiniz.Bitkinin yeri güneşli bir yer olsun.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende bu sabah frezya soğanlarımı söktüm.Eylül ayında topraklarına biraz fazlaca yanmış çiftlik gübresi ilave etmiştim.Gübre çok yaramış.Soğanlarda bu sene daha fazla irilik ve daha fazla yavru soğan gözlemledim. Şimdi Eylül ayına kadar uykuya geçme vakitleri geldi.Uykudan önce fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.Herkese SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Frezya Soğanlarım |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Sayın Dumlupınar maşallah,neredeyse asya lale kadarsınız. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar bende Muş Bulanık ta A101 den aldığım frezya soğanlarını ekeli bayağı zaman geçti ne zaman çiçek verir bu yavrular? .. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla .. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Benimkilerin bazıları da daha yeni tomurcuk oluşturuyor. Iklim farkı işte. Neredeyse 1 ay geriden takip ediyoruz Sayın Resulgür. Yine de güzel kokularına değer. Acaba ben de Kasım gibi mi eksem diyorum. Lale ve sümbüller yormadı ama frezya saksısı donacak diye bir içeri bir dışarı taşımaktan helak oldum. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oda sıcaklığında 3 ay dinlendikten sonra Eylül'de diker dikmez 1 haftada çimleniyorlar. Konya veya Kırşehir'de kışın mutlaka donarlar.Ancak güneş gören bir odanın penceresi içinde de büyüyebilirler.İlla ki içeri dışarı taşımanızada gerek almaz.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Resimde gördüğünüz frezya soğanını ekeli 3 ay gibi bir süre oldu fakat daha çiçek açmadan dip kısmını kurcaladığımda 3-5 tane soğan üremiş normal bir durum mu bu acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Sn kgursan'ın özellikle uzun yazılarını okuyup frezya hakkında bilgimi arttıdım buradan Sn kgursan'a teşekkürlerimi iletirim. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Frezya soğanı dikiminden bir süre sonra soğan üzerinde yeni bir soğan oluşturuyor.Bu yeni soğanın çevresinde de yeni yavru soğancıklar oluşuyor.Bunlar zaman içinde büyüyerek gelecek yılın soğanları oluyorlar. Kısaca bu yeni oluşan soğanların durumu gayet normal.Topraktan çıkarmasaydınız daha da büyüyeceklerdi.Artık bırakın diğerleri büyümeye devam etsin. Çıkardığınız soğanları da gölgede,oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulama yaptığınız zaman yavru soğanlara hiç bir şey olmaz.Ben ilkbaharda hiç frezya dikmedim.Yavru soğanların çimlenip çimlenmeyeceği konusunda hatalı bir şey söylemek istemem.Ancak çimlenseler de çimlenmeseler de bitkinin çiçeklenmesi bitecek ve ardından yaprakları kuruyacak.Soğanların söküm işlemi ancak böyle olur. Toprakları nemli olsun.Çamur gibi olmasın.Fazla su saksının alt deliklerinden akıp gitsin. BULANIK'A SELAMLAR.... |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: