agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni16259Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2014, 21:39   #1
Ağaç Dostu

Imay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Sayın Dumlupınar, evet o nergisler kokulu. Karaburunlar kadar yoğun kokulu değil tabi. Frezya başlığında nergis için yazınca yöneticilerden uyarı alırmışız gibi geliyor.

Imay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2014, 01:20   #2
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Imay Mesajı Göster
Sayın Dumlupınar, evet o nergisler kokulu. Karaburunlar kadar yoğun kokulu değil tabi. Frezya başlığında nergis için yazınca yöneticilerden uyarı alırmışız gibi geliyor.
Çok haklısınız.Benim de dikkatimden kaçmış.Şimdi farkına vardım.O zaman anında bir ters u dönüş.FREZYA'lara haksızlık etmiş olmayalım.Bu arada FREZYA'larınızın da çıkmaya başlamış olmasına sevindim.SELAMLAR GÖNDERİYORUM...

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2014, 13:11   #3
Ağaç Dostu

Eriklibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 25-02-2012
Galeri: 1
frezya

10 Ekimde frezya soğanlarımı toprakla buluşturmuştum
Name:  IMG_0002.jpg
Views: 788
Size:  38.5 KB
Şimdi bu durumdalar
Name:  IMG_0104.jpg
Views: 764
Size:  52.0 KB

Eriklibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2014, 18:18   #4
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eriklibahçe Mesajı Göster
10 Ekimde frezya soğanlarımı toprakla buluşturmuştum
Eklenti 527806
Şimdi bu durumdalar
Eklenti 527807
Sayın Eriklibahçe merhaba,frezyalarınız çok güzel gelişmişler.MAŞALLAH.Size bir önerim var.Saksının altlığını kullanmayın derim.Altlık yerine,saksının yerden 2 cm.kadar üstte durması iyi olur.Bunu da bir kaç seramik,tahta parçası veya pet şişe kapaklarıyla saksının altlığı olmadan dengeli bir şekilde durabilmesini sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak ; Böylelikle saksıdan süzülen suyun taban kısmından,tekrar toprağa geri alınması önlenmiş olur.Bu da kök bölgesinin oksijensiz kalmamasını ve köklerin çürümeden korunmasını sağlar.SELAMLAR...

Eski 28-11-2014, 20:31   #5
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Bugün çok sevdiğim frezya soğanlarımı saksıya ektim. Yarın tüm gün güneş alan balkona koyup akşamları da içeri alacağım.

Buraya notunu düşmüş olalım, bakalım kaç günde yeşerecek ve hangi ayda çiçeklenecek?

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2014, 18:42   #6
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Benden sonra kimse yazmamış

Yukarıdaki yazımda bahsettiğim frezya soğanlarımın bugünkü durumları, On soğandan bir tanesini minik kurtlar yemiş. Dokuz tanesi yeşerip bu boya gelince onuncunun durumunu merak edip toprağı kazdım zavallıcığın dörtte biri yenmişti. Temizleyip yeniden gömdüm ama umutsuz vaka...

Eklenen Resimler

Eski 07-01-2015, 13:38   #7
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster

Yukarıdaki yazımda bahsettiğim frezya soğanlarımın bugünkü durumları, On soğandan bir tanesini minik kurtlar yemiş. Dokuz tanesi yeşerip bu boya gelince onuncunun durumunu merak edip toprağı kazdım zavallıcığın dörtte biri yenmişti. Temizleyip yeniden gömdüm ama umutsuz vaka...
Umutsuz vaka dediğim frezyam beni mahcup etti, çıkmadık candan umut kesilmez deyip selluka saksısının dibine gömüverdiğim soğan yeşermiş

Eklenen Resimler

Eski 10-01-2015, 23:28   #8
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Soğuktan evin koridoruna kaçan balkondaki frezyalarımın 3 günlük ev misafirliği yarın sabah sona eriyor.

Eklenen Resimler

Eski 26-01-2015, 00:06   #9
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

14 Eylül'de tohumdan ektiğim frezyaların tam 4,5 ay sonra ki gelişimleri, tohumla çoğaltmanın pek uygun bir yöntem olmadığını gösteriyor.
Boyları 2,5-3 cm kadar.

Eklenen Resimler

Eski 29-01-2015, 19:06   #10
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar Mesajı Göster
14 Eylül'de tohumdan ektiğim frezyaların tam 4,5 ay sonra ki gelişimleri, tohumla çoğaltmanın pek uygun bir yöntem olmadığını gösteriyor.
Boyları 2,5-3 cm kadar.
Tohumu nasıl ektiğinizi anlatsaydınız..Bir şeyleri yanlış yapmış olmalısınız..
Frezyayı tohumdan üretmek kolay ve eğlencelidir. Çoğu kez daha ilk yılında çiçek açar..

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2015, 17:02   #11
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Boyları 2,5-3 cm kadar.
Sn dumlupınar., fotodaki frezyalar hiç 2-3 cm. gibi görünmüyor!! Bunlar sanıyorum ki Haziran gibi çiçek açarlar.

bazı bilgilerimi yokladım, hatırlamaya çalıştım: frezya tohumdan gayet güzel yetişiyor. okuduklarıma göre tohumları ilkbaharda ekiliyor, yaz boyu gelişiyor, çıkışları düzensiz oluyor ve gelecek ilk baharda çiçekleniyorlardı?!! Serayı daha uzun süre işgal ettikleri için pek makbul değildi ama çiçekleri daha sağlıklı olduğu söyleniyordu!!.

Soğandan yetiştirilenler ise , Eylül de dikilip, martta-Nisan da çiçek alınıyor Yani serayı 8 ay işgal ediyor. kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2014, 20:24   #12
Ağaç Dostu

lenavita's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
bende frezya aldım 9 sogandı 11 sogan oldu boyları çok uzadı seneye saksıya almayı düşünüyorum fakat yazın köydeyim bahçede kendi kendilerini koruyabilirler ama saksıda bensiz yapamazlar
artık bahara açarlar inşallah

lenavita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2014, 09:28   #13
Yeni Üye

melancol's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2012
Bende salı günü 2 tane frezya soğanı ektim.
Ancak benim soğanlarım çok çok küçük, sanırım yavru soğan.
Havalar kapalı gittiği için gün ışığı alan bir yere koydum.
Toprak kurudukça sulamaya çalışıyorum.
Ama daha önce yetiştirmeye çalıştığım zambak soğanlarımı çürütmüştüm.
Umarım bunları yetiştirebilirim.
Gelişmeleri paylaşıcam. Tavsiyelere de açığım

melancol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2014, 23:05   #14
Yeni Üye

sametcan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2014
Merhabalar bende gecenlerde 10 adet frezya 10 adet nergis sogani alip odamin dis pencereonune saksiya diktim. Bikactanede frezya diktim ama elimdeki diger soganlari dikmeye korkuyorum kisin acmazlar diye okudum dogrumu acaba? Yoksa iceri camin onune saksiyla eksem yinede gekisirler mi?

sametcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2014, 23:07   #15
Yeni Üye

sametcan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2014
Cunku frezya lar guneste aciyorlarmis malum onumuzdeki hafta da kar geliyormus cok kararsiz kaldim :/

sametcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2014, 09:14   #16
Ağaç Dostu

maya's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Geçen hafta sonu Adana ziyaretimden dönüşte, teyzemin benim için küçük bir saksıya diktiği arpa zambaklarını çimlenmiş halde İstanbul'a getirdim. Pek bir keyifsiz göründüler gözüme dün Isıtılmayan bir iç mekanda, cam kenarına yerleştirdim. Bu sene çiçek vermeseler de olur, yeter ki toparlasınlar kendilerini Yeni yerlerine alışma ve şoku atlatmalarını bekleme dışında, önerebileceğiniz herhangi bir bakım var mı?

maya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2014, 13:10   #17
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maya Mesajı Göster
Geçen hafta sonu Adana ziyaretimden dönüşte, teyzemin benim için küçük bir saksıya diktiği arpa zambaklarını çimlenmiş halde İstanbul'a getirdim. Pek bir keyifsiz göründüler gözüme dün Isıtılmayan bir iç mekanda, cam kenarına yerleştirdim. Bu sene çiçek vermeseler de olur, yeter ki toparlasınlar kendilerini Yeni yerlerine alışma ve şoku atlatmalarını bekleme dışında, önerebileceğiniz herhangi bir bakım var mı?
Merhaba,ayaz ve don olayı olmayan günlerde,İstanbul'da dışarıda dursunlar.Bulundukları alan güneşli ve rüzgardan korunaklı olursa Mart ayında çiçeklerini görebilirsiniz.

Sadece hava sıcaklığının 5 derecenin altında olduğu günlerde çiçek sapları zarar görebilir.Böyle havalarda ısıtmasız korunaklı bir alana alabilirsiniz.Aşırı soğuk havalarda yapraklarında zarar görmemesi için korunmaları gerekir.KOLAY GELSİN...SELAMLAR...

Eski 26-12-2014, 13:58   #18
Ağaç Dostu

maya's Avatar

Sayın Dumlupınar, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Saksıyı terasa alabilirim ama o zaman rüzgara açık olacaklar. Bir de dün yokladığımda çimlenen bazı yapraklar sararıp ölmüştü. Haftasonu soğanları kontrol etsem bir zarar verir miyim acaba?

Eski 26-12-2014, 15:27   #19
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maya Mesajı Göster
Sayın Dumlupınar, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Saksıyı terasa alabilirim ama o zaman rüzgara açık olacaklar. Bir de dün yokladığımda çimlenen bazı yapraklar sararıp ölmüştü. Haftasonu soğanları kontrol etsem bir zarar verir miyim acaba?
Bende teşekkür ederim.
Toprak çok ıslak olmasın.Nemli olması yeterlidir.Fazla sulama kış aylarında daha fazla zarar verir.Şu an toprak kuruysa hafif bir sulama yapın,çok ıslaksa toprak nemli duruma gelene dek sulamadan da kaçının.Yağmurdan da koruyun derim.
Hava güneşli ise terasa alabilirsiniz.Rüzgara karşı destek gerekecektir.Soğanların çürüme ihtimalini, toprağın durumuna göre değerlendirin.Kontrol edersenizde 1 tanesini hafifçe çıkarıp bakın.Sağlamsa tekrar dikin.SELAMLAR...

Eski 26-12-2014, 15:51   #20
Ağaç Dostu

maya's Avatar

Alıntı:
Bende teşekkür ederim.
Toprak çok ıslak olmasın.Nemli olması yeterlidir.Fazla sulama kış aylarında daha fazla zarar verir.Şu an toprak kuruysa hafif bir sulama yapın,çok ıslaksa toprak nemli duruma gelene dek sulamadan da kaçının.Yağmurdan da koruyun derim.
Hava güneşli ise terasa alabilirsiniz.Rüzgara karşı destek gerekecektir.Soğanların çürüme ihtimalini, toprağın durumuna göre değerlendirin.Kontrol edersenizde 1 tanesini hafifçe çıkarıp bakın.Sağlamsa tekrar dikin.SELAMLAR...
Çok teşekkürler. Dediklerinizi aynen uygulayacağım

Eski 06-02-2015, 22:28   #21
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Frezya tohumu

Tohumdan frezya yetiştirmeye hevesli var mı?
http://www.agaclar.net/forum/ucretsi...akas/36472.htm

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2014, 15:19   #22
Yeni Üye

melancol's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2012
16 Aralık'ta diktiğim 2 adet yavru frezyamdan biri filiz vermiş çimlenme başlamış.
Çok mutlu oldum umarım Nisan, Mayıs gibi benimde mis kokulu frezyalarım olacak.

melancol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 20:36   #23
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Frezya severler DİKKAT ! Çiçek sapları oluşmaya başlamış frezyaları mutlaka soğuktan korumak gerekiyor.Bu geceden itibaren sıcaklık İzmir'de bile eksi değerlere düştü.Saksıda dikili frezyalarımızı bulunduğumuz ortamdaki ısıtmasız bir yere alalım.Aşırı soğuktan ve don olayından koruyalım.

Eğer çiçek sapları daha oluşmamış ise yapraklarının da etkilenmesi mümkün.Aynı özeni,yine saksıları bulunduğumuz ortamdaki ısıtmasız serin bir yere alarak gösterelim.

Bahçe dikimleri yapanlar da hiç olmazsa naylon vb.ürünlerle üstlerini örtmek suretiyle soğuktan korunmalarını kısmen de olsa sağlamış olurlar.

HERKESİN YENİ YILINI KUTLUYORUM.2015 YILININ HEPİMİZE SAĞLIK,MUTLULUK VE HUZUR DOLU GÜNLER GETİRMESİNİ DİLİYORUM.

HERKESE SELAMLAR GÖNDERİYORUM.

Eski 01-01-2015, 13:19   #24
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
Arkadaşlar elimde 2 tane çimlenmiş Frezya (Kayısı Çiçegi) var bu mevsimde eksem uygun mudur ? Toprağı ve saksısı nasıl olsun ?

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2015, 17:14   #25
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihcan Mesajı Göster
Arkadaşlar elimde 2 tane çimlenmiş Frezya (Kayısı Çiçegi) var bu mevsimde eksem uygun mudur ? Toprağı ve saksısı nasıl olsun ?
Merhaba,hemen ekebilirsiniz.Süzek,nemli toprak kullanmalısınız.Hazır torflardan alırsanız sorun yaşamazsınız.20 cm.derinlikte olan bir saksı 2 soğan için yeterlidir.
Torfa dikim yaparsanız,bitki 10 cm.boya geldikten sonra,çiçeklenme öncesi ve sonrası gübre ile beslemeniz gerekir.KOLAY GELSİN...SELAMLAR...

Eski 01-01-2015, 17:33   #26
Ağaç Dostu

salihcan's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2013
Galeri: 2
teşekürler sn dumlupınar ....

salihcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2015, 14:23   #27
Ağaç Dostu

Imay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Sayın Dumlupınar toprağını dağıtmadan büyük saksıya aktarabilirseniz aktarın. Saksı ne kadar büyükse o kadar hızlı ve büyük oluşuyor soğanlar. Benim tohumdan yetiştirdiklerimde ikinci yıl çiçek açanlar oldu. Ben de anneannemden görmüştüm. Tohumla yetişenlerde değişik melezler çıkıyor.

Düzenleyen Imay : 26-01-2015 saat 14:24 Neden: Yazım hatası
Imay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2015, 16:51   #28
Ağaç Dostu

venus_trap's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2010
Bu çiçekler çok hoşuma gitti bu bitkinin soğanlarından nereden temin edebilirim ?

venus_trap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2015, 07:12   #29
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi venus_trap Mesajı Göster
Bu çiçekler çok hoşuma gitti bu bitkinin soğanlarından nereden temin edebilirim ?
Merhaba,frezya soğanlarını İstanbul'da yapı marketlerde ve Eminönünde çiçek pazarında bulabilirsiniz.Ancak dikim zamanı için geç kaldınız.Yine de bulursanız,hemen dikmeniz gerekir.İstanbul'da Nisan ayı içinde açabilirler.Güneşi bolca alan yerlerde daha sağlıklı gelişirler.SELAMLAR...

Eski 30-01-2015, 09:50   #30
Ağaç Dostu

venus_trap's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2010
cevabınız için çok teşekkür ederim umarım bulurum

venus_trap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025