![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Benim ektiğim frezyaların hemen hemen hepsi çıktı bakalım bu sene başlarına bişey gelmezse güzel çiçekleri ile mutlu edecekler inşallah. Geçen sene asıl saksı fırtınada balkondan uçmuştu elimde ki soğanlar asıl saksıdan artık değişik saksılara birer ikişer ektiğim frezyaların soğanları... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Bitkiler toprak ,hava ,su ev çeşitli nedenlere bağlı olarak farklılık gösterebiliyor benim bile aynı zamanda ektiğim yan yana duran soğanlı bitkilerim'den bazısı erken bazısı daha geç çıkabiliyor.Eğer kök çürümesi olmamışsa sorun olmaz ,çiğdem hızlı çıkan bir bitkidir bir bakarsın hiç bir şey yokken aniden gelişmiş ve kısa sürede çiçek açmış olabiliyor.Sarı göç göçüm aniden filizlendi ve çiçek açtı oysa 2 gün önce hiç bir şey yoktu neredeyse.Aynı zamanda ektiğim safranlar henüz yeni açmaya başladı ,nergisler ise daha yavaş yavaş uyanıyorlar.Umarım sıkıntı olmaz.Çiçeklerini açarlar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2013
|
Peki dinlenememiş soğanların gelişimi nasıl olur ilerleyen zamanlarda? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Soğan toprak içinde uyur ve soğanın üzerinde yeni bir soğancık oluşur (Pupate denir buna) veya çürürüler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim frezyalarım yalın kat. Daha eylül başında toprağa dikmemiş olsam bile filizlenirler. Bu yıl heveslenip aldığım ithal katmerliler çıkmadı hala. Soğanlar sağlam, içleri dolu ve canlı ancak hala ne kök var ne de filiz. Bir ay oldu dikeli. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı durumdayız sanırım. iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tahminim: Bunlar Güney yarı küre soğanları olmalı. Şu anda orada yaz başlangıcıdır. frezya soğanları çiçekleri geçmiş ve Ağustos sonu gibi (Onların Nisan sonu!!) sökülmüşlerdir ve 30 oC da 3 ay beklemeden satışa sunulunca dormanci leri kırılmamış ve dinlenme halinde olmalılar. Olay: Küresel farklılık... Güney yarı kürede şimdi ilkbahar, ve yaza giriliyor; kuzey yarı kürede şimdi sonbahar ve kışa giriliyor!!... |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Polemos siz nereden aldınız soğanları? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bauhaus Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de Bauhaus'tan aldım. Nergis de aldım, onlar da çıkmdı |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Ben de Bauhause dan aldım. Siz deyince dikkat ettim, bu gün birinin yeşil ucu görülmüş. Sizinkiler de yakındır, müjdelerim )Düzenleyen Milla : 13-11-2014 saat 12:04 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün İzmir Hisarönü camisinin önündeki çiçekçiden yalınkat frezya soğanı aldım. Onları deniycem. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevaplar için teşekkürler. Sayın kgursan bende de güney yarımküreden gelmiş olabilecekleri düşüncesini uyandırmıştı. Normalde kendi frezyalarımın soğanlarını topraktan çıkardığımda soğanlara bağlı olan o saçaklı kökler yok olmuş olurdu. Bunların bazılarında ise kökler durıyordu. Kökler suyu çekilmiş zorla kurutulmuş izlenimi vermişti bana. Nergisler de zamanından önce topraktan çıkarılmış gibiydi. Yaprak ve soğanın bğlandığı o boğaz kısmı hala canlıydı. Aklıma topraktan çıkarıp bir süre buzdolabında bekletmek gelmişti. İyi ki yapmamışım. Demek ihtiyaçları ısıymış... Bekleyelim bakalım. Bizimkiler de sayın Milla'nınki gibi filizlenir umarım. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
İnşallah en kısa zamanda sizinkiler de filizlenir Sayın imay. nergislerin boyları 2 karışı geçti ve bir sürü kardeş filiz çıkardı ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Sayın MSaygın merhaba,frezyaları Adana'da hala ekebilirsiniz.Ancak daha fazla geç kalmayın derim.SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2014
|
Ben de ilkbaharda bahçeye büyük bir hevesle sanırım migrostan aldığım freyzalarımı ekmiştim. Yumuşacık bir toprak karışımı hazırlamıştım. Her sabah kedilerin eşeleyerek çıkardığı soğanları tekrar tekrar toprağa gömdüm. Hemen hemen hiçbiri çıkmayınca ben de kedilerin bütün freyza soğanlarımı mahfettiğini düşündüm. Hiç beklemediğim bir şekilde ekim ayının başında bir sürü freyzanın yaprak çıkardığını görünce çok sevindim. İstanbulda kışı atlatamayacaklarından endişe ediyorum ama bekleyip görmekten başka yapabileceğim bir şey de yok. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
Benimle aynı zamanda ekim yapan arkadaşlar soğanları çürütmüştü, Yani ben şanslıydım bu kez ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende teşekkür ederim.Bahçeniz,eviniz hele toprağınız hepsi harika görünüyor.KIRK BİR KERE MAŞALLAH.Sağlıkla sıhhatle keyfini sürmenizi diliyorum.FREZYA soğanlarını ekmeyi unutmayın.KOLAY GELSİN...SELAMLAR... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2014
|
Sayın Dumlupınar, Freyzalarımın resmini aşağıda gönderiyorum. Saksıya ekmek için sökersem bozulacaklarından korkuyorum. Kış soğuklarından korumak için soğuk kış gecelerinde üzerlerine bir şey kapatsam kurtaramazmıyım acaba freyzalarımı donmaktan? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıya dikmek için sökerseniz kuvvetli ihtimal çiçek açamazlar. Ben zaten SAKSIYA DİKMEK İÇİN SÖKÜN DİYE BİR ŞEY YAZMADIM. Eğer yeni soğan almanız durumunda hala dikim yapılabileceğini ve bu soğanların SAKSI dikimlerinin İstanbul'da don olayından daha kolay korunabileceğini belirttim. Bahçedekiler artık yerinde kalmalı.Çünkü hortum kökleri oluşmuş ve yerlerini sevmiş durumdalar. Soğuktan korunmalarına gelince ayaz ve don olayı görülmesi muhtemel gecelerde üstlerini örtmek iyi olur.Faydası da olur.Sıcaklığın 5 derecenin altında olduğu gecelerde korumanız gerekir.Özellikle çiçek sapları çok hassas olduklarından,oluşumlarının başladığı zamanlarda don olayından hemen zarar görüp donabilirler. KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...SELAMLAR GÖNDERİYORUM... |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Milla, benim frezyalar da minik filizler oluşmuş Daha toprak üstüne çıkmadılar tabi. Size gönderdiğim nergislerin öyle kötü bir huyu var. Onlar karaburunlarla aynı zamanda çiçeklenen doğal bir tür. Türün adını araştırdım ama bir fotoğrafını bile bulamadım internette. Karaburun nergisleri gibi salkım seklinde olur ama katmersizdir. Çiçeğinin tamamı limon sarısına yakın bir krem rengidir. Anneannemlerin zeytinliğinde kendiliğinden de yetişir. Kendimi bildim bileli annem ve anneannem bahçede de yetiştirir. Ben de bitkiseverlere ikişer üçer tane hediye ediyorum ki dağılıp çoğalsınlar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kötü huyu derken şunu söyleyecektim eğer yavrusu çoksa bu sene zor çiçeklenir. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Imay merhaba,anneannenizin zeytinliğinde doğal olarak yetişen nergisler kokulu mu? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bunlarda benden. Böyle devrilip duryorlar ama gecen bahar şölen havası vardı üzerlerinde Çubuklarla desteklemiştim, sanırım yine aynı şeyi yapıcam. Bakalım açacaklarmı yine rengarenk. Saksıdan hiç çıkarmadım soğanları. |
|
|
|
![]() |
|
|