![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Umutsuzluğa kapılmayın gilan çünkü bahçe toprağında daha yavaş büyüme oluyor önce kökleri gelişiyor soğanın sonrada tepeden yukarı yükseliyor.Ben sizinle birlikte soğan ekimini yapmıştım.Birtanesini meraktan aşıp baktım köklenmiş yakın zamanda yukarıda çıkar azıcık sabretmek lazım bence.Çünkü ekim zamanının sonunda diktik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gilan, seninle aynı günlerde freziaları diktik,bende tamamını bahçeye dikmiştim. Dediğin gibi 6 hafta olduğu için rahatsız oldum ve soğanların tamamını çıkardım, soğanlarda hiç bir kök faaliyeti yoktu.Üstelik birde yumuşamaya başlamışlardı,acilen kurutup bu sefer hepsini saksıya aldım bakalım soğanlar uykudan uyanacaklarmı? Soğanları kontrol etsen iyi olur sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Tohumdan ürettiğim türler hızla çiçeklenmeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2010
|
buda benim frezyam
bursada seyyar bir satıcıdan nergis soğanı olarak almıştım frezya çıktı ama ilkide öyle olmuş harika kokuyorlar bu kırmızı sarı frezya yakında sarısıda açacak tohumlarını alıp ekerek veya soğanlarını ayırıp çoğaltmak istiyorum başarabilirsem bir sürü frezyam olucak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bugün sevgili kgursan'ın frezya seralarında idim. Koku tarlası deyimi ne kadar doğruymuş onu anladım. En kısa zamanda frezya fotoğraflarını koyacağım. Kendisine bu vesileyle buradan bir kez daha teşekkür ediyorum misafirperverliği için.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Frezya soganlarim
Gordugum her yerden rica minnet isteyerek butun renk ve cesitlerini topladim,simdi en guzel renkliler benimevimde ilk kez tomurcuklanacak umarim beni sevmislerdir ![]() Düzenleyen üzüm : 03-02-2013 saat 20:10 Neden: Alışveriş bölümüne yönlendirildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Fresialar ilkbahar çiçekleridir.Genel kaide olarak baharda çiçeklenen soğanlar sonbaharda,yazın çiçeklenen soğanlarda ilkbaharda dikilirler.Soğanlarınızın en geç mart ayında dikmiş olmanız gerekiyordu ki mayıs ayı gibi çiçeklenebilsinler.Bende mart ayında ektiğim 10 adet soğandan mayıs ayında yalnızca 3 tane çiçek alabildim.Sonbaharda ektiğim soğanlarda ise hepsinden ikişer defa çiçek aldım.Yani fresialar gelişme dönemlerinde serin iklim koşuları olursa bol ve güzel çiçek yapıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Önceki mesajında 15 20 cm. uzayıp kurudular diyorsun . Bu durumda aynı yıl iki defa tekrar filizlenip çiçek vermesi zor gibi.O yüzden istersen ya bırak yerinde kalsınlar ama sonbahara kadar sulama falan yapmıyacaksın.**** topraktan çıkartıp bu sene Ekim sonu Kasım başı gibi tekrar toprağa ekebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar öyle bir anlatıyorsunuz ki frezyaları içim gidiyor. Kokularını taa buradan hissedebilmek teselli oluyor. Soğanları nasıl ve nerden bulabiliriz? Büyük kentteki arkadaşların böyle bir sorunu olmadığını görüyorum. Ama biraz da düşünün lütfen. Elinde fazla soğan olanlar varsa paylaşabilirler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Frezyayi Bende çok Seviyorum..acaba şimdi Ekebilirmiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Sevgili Zenfree,Geçtiğimiz haftalarda lale soğanları ektim bahçeye.Ama dediğim gibi frezyaları çok seviyorum.Fulya çiçeklrinin ve frezyanın kokuları ve görünümü müthiş.Bende bu hafta içerisinde fulya ve frezya ekicem bahçeye..Ayrıcada gül fidanları alıp dikmek istiyorum..bu ay içerisin de dikimlerinde sanırım bir sakınca yoktur..Paylaşımın içinde teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ne kadar güzel. ![]() Yerini ve ortamını sevdi demek ki.Güle güle koklayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Gözün aydın İklimsiz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
http://www.humeyraozdamar.net/soganli2.htm#frezya Hümeyra hanım sitesindeki frezya konusunda ekim tarihini Nisan ayı olarak belirtmiş. Biri bu ikilemi çözebilirmi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bunlarda benim frezyalarım ![]() Düzenleyen gangava : 26-03-2008 saat 18:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sebo'cuğum frezyalar bizim alışık olduğumuz şekilde kış çiçekleridir. Dolayısıyla soğanları baharda ekilmeli. Fakat ben eylül sonu ektim , şu an filiz vermiş durumda. Kapalı balkonda tutuyorum, güneşli günlerde pencereleri açıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Benim aldığım Mantel Holland marka frezyaların üstünde 9,10,11,12. ayları dikim ayı olarak gösteriyor. Çiçeklenme ayları ise 5,6,7,8. Dikim talimatlarına uydum. Şu an boyları 15 cm.'e yaklaştı. Keşke dikmek için 12.ayı bekleseymişim diye düşünüyorum. Çok erken filizlendiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Başıma gelen ilginç bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen ay birçok soğanlı çiçek diktim. Bunlar arasında frezyalar da vardı. İki grubu normal kumlu-gübreli bahçe toprağına bir grubunu da hazır doprağa diktim. Hazır toprağa diktiğim frezyalarısürekli kediler karıştırıyor. (lale-dafodil v.s leri hiç karıştırmıyorlar dertleri sadce frezyalar ile) Diğer frezyalar uçlarını göstermelerine rağmen onlar sürekli karıştırılıp alt-üst oluyorlar. Hergün sabırla düzeltiyorum. Ertesi gün yine ayni. Ne dersiniz? Ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Buket, kedilerimiz çok sevimli dostlarımız olmakla birlikte, özellikle yavru,genç kediler bu tür yaramazlıklar yapıyor maalesef; bu onların yapısında var. Bence tek çözüm frezyaları onlardan, **** kedileri frezyalardan uzak tutmaya çalışmak. Nasıl olacağını bilemiyorum. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|