![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2011
|
Alıntı:
, bekleyelim bakalım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Frezyalarımdan umudu kesmiştim, ama onlar beni utandırdı ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Burada frezyaları görünce sanki kokusunu duymuş gibi oldum.Hepsi harika ,çok güzeller.Bana çocukluğumu çağrıştırdı. Çocukluğumda balkonumuzdaki kokusuyla mest olduğum çoooook sevdiğim bitkidir. Biz arpa zambağı olarak biliyoruz daha doğal halleriydi. Nerede o eski frezyalar diyesim geldi ,harika kokarlardı ,şimdikiler öyle kokmuyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Benim Frezyalarda hala çiçek belirtisi yok. Saksıda dışarıdalar şu anda. Yaprak boyları da 25 cm yi geçti. Hala açma şansı var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende ümidi kesmiştim Sevgili nurguldk, ümidi kesmeyin en geç sizde de 15 güne kadar açarlar diye tahmin ediyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım öyle olur Sevgili bettyycim, sizin frezyaların utandırdığı kesin ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah sabah balkon da bolca resimler çektim, frezyalar hala harikalar ever Sevgili nurguldk ben çok utandırdılar ama çok da mutlu ettiler ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Offf offf harika...Daha da çok sabırsızlanmaya başladım )) Sizinkiler güneşte mi duruyorlar? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Sevgili nurguldk, sabahtan akşama kadar güneşteler ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir tanesinde küçücük çiçek tomurcuğu gördüm )) Çok mutlu oldum )) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Dememişmiydim, diyeceğim ama sizinkiler de sizi utandıracak sanırım Sevgili nurguldk ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Bunlar da benim frezyalarım,gözlerinin içine bakıyorum sanunda güzelliklerni sergilediler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-08-2011
|
Arkadaşlar frezyaların ekim zamanı başlamıştır (eylül ekim ve kasım ayları) merak edenler ve ellerinde soğanları bulunanlar değerlendirebilirler. benim frezyalarımı görmek isteyenlerde Buradan BGDR / Balkon - agaclar.net bakabilirler |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
Bu arada almayı düşünen arkadaşlar varsa ilanlar bölümünde bir firmanın makul fiyatlarla satış ilanı var bakmanızı tavsiye ederim http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/25433.htm |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
9 ekim tarihinde diktiğim frezya soğanları tam bir hafta sonra toprağı deldi. Resimdeki hale geldiler şu an.Fakat diktiğim günden sonra yaklaşık 10 gün sürekli hava kapalıydı.Filizlerin renkleri bana biraz açık gibi geliyor. ![]() Ben bu forumu, internette frezya soğanı ararken bulup üye olmuştum ve uzun bir süre frezya soğanı arayıp durmuştum.Nihayet soğanlara kavuştum,dilerim çiçeklerini görmek de nasip olur. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Geçen yıl ektigim; elimdeki 5 frezyayı yazın söktüğümde irili ufaklı 26 tane olduklarını gördüm ve bu sene hepsini ektim sonuç 26/26 bakalım bu yaz sonunda 100 ü görebilecekmiyim ve acaba 26 taneden kac tanesi çiçek açacak... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu.
|
kışın donmazlarsa hepsi çiçek açacak. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Frezyalarımın yaprak rengi koyulaştı ve boyları uzadı,gelişimleri iyi gidiyor sanırım,bir problem yok gibi görünüyor. Dün İstanbul'da hava çok soğuk ve rüzgarlıydı. Akşam içeri aldım küçük hanımları Birazdan yine dışarı çıkaracağım, gece yine içeri... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ardabora, ilgiyle takip ediyorum frezyalarınızın gelişimlerini... Hiç sormayın içeri-dışarı telaşı bizim balkonda da sürüyor. Bazen bir elimde de derece.. BAzen fotograf makinası... Çevre apartmanlar deli diye izliyorlardır.... ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Deli delinin halinden anlar da dediğiniz gibi bitkilere kendini kaptırmamış kişiler (ki bazen üzülüyorum onlara, onların bize üzüldüklerinden daha fazla) bizi anlamakta zorluk çekiyorlar. "Aman beni deli sanmasınlar" diye endişelendiğim günler çok geride kaldı. ![]() Frezyaların resimlerini yüklüyorum sürekli,dilerim bir aksilik çıkmaz da çiçeklerini de görürüz hep birlikte.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn Deliler!! Frezyalarınız güzel görünüyor. Tebrikler. ileride yatmamaları için yanlarına 50-60 cm uzunlukta çubuk veya kamışlar ile destek yapın ve yukarı çıktıkça bu çubuklara gevşekçe bağlayın. Veya daha pratik: Saksının kenarına 4 adet çubuk dikin ve bu çubukların arasına pamuk ipi ile AĞ yapın frezya yaprakları bu ağın arasından yükselsin. 10-15 cm aralıklarla 2-3 kat ağ bitkilerinizin dik büyümesini sağlar . Hadi kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
mesajınızdan sonra şu şekil birşey yaptım,evdeki imkanlarla..Biraz acemi işi oldu ama "idare eder" diye düşündüm. Frezyanın yaprakları tahminimden fazla uzadı, yine de çubuklar işimizi hala görüyor şimdilik. Dediğiniz gibi içerideler şu an. Gündüz 15, gece 18-19 derecede duruyorlar. Herhangi bir bozulmadı olmadı. Yeterince ışık almaları için cam kenarında duruyorlar. Ha gayret, ocağa ne kaldı ki? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.kgursan, teşekkür ederim bilgiler için. Dediğiniz gibi yapraklar uzadıkça sağa sola yatmaya başladılar. Keşke daha uygun bir saksıya dikseydim,pişman oldum. Yine de söylediğinizi yapmaya çalışacağım. Bu hafta, geceleri çok soğuk ve rüzgarlı olduğu için frezyaları içeri aldım. Odanın ısısı 19-20 derece...sabahları işe giderken dışarı çıkardım,akşam 18:00 gibi yine içeri aldım. Fakat yapraklarında buruşma başladı sanki. Resimde göründüğü gibi şu an. Toprağını kontrol ederek suladım, toprak üstü rüzgar nedeniyle kuru gibi görünse de parmağımla kontrol ettiğimde nemli olduğunu anlıyorum. Neden bu hale geldiler acaba? Gece odanın ısısı onlara fazla mı geldi? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
ben birşey soracağım ferzyaları ben çok seviyorum ama bir türlü fırsat bulup alamadım ki bu yıl almayı düşünüyorum ancak bir sorunum var burada istanbul gibi semt pazarlarında frezya soğanı satılmıyor ancak alışveriş merkezleri var buralarda yapı marketleri var (koçtaş,tekzen)buralara gittim ancak bu soğanlar yoktu acaba şu anda dikim zamanı değil de ondan mı gelmedi aramızda koçtaş **** tekzenden bu soğanları alan varmı??? |
|
|
|
![]() |
|
|