![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
Dün de Merter'de lale soğanlarını söktüler.Ben de yarım poşet kadar topladım.Ama bazı soğanların büyüklüğü sarımsak kadardı.Sizce sağlıklı çiçeklenme olur mu bunlarda seneye? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Saira, laleleri Merter'in neresinde söktüler?Ben Zeytinburnu ve Bakırköy sahil yolu kenarından toplamıştım.Lale soğanı toplamaya bir türlü gözüm doymuyor artık kalmamıştır diye yeltenmiyordum şimdi toplayasım geldi. ![]() Bazı soğanlar sarımsak büyüklüğünde derken nasıl? Anlamadım? Şayet sarımsak kadarsa benim bildiğim kadarıyla normal ama sarımsak dişi kadarsa sağlıklı çiçeklenmesi için soğanın büyümesine yardımcı olmalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
Sayın Eylems, Merter Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nın hemen önünde vardı.Ben akşam saatlerinde gördüm.Bir arkadaş büyükçe bir poşet toplamıştı.Toprak altında hala olabilir diye düşünüyorum.Soğanların büyümesine nasıl yardımcı olabilirim?Demek istedim ki,bir soğanın etrafında küçük küçük sarımsak tanesi büyüklüğünde de soğanlar vardı.Bazıları da sadece bir diş sarımsak büyüklüğünde kopmuş parçalar.Bunları nasıl büyüteceğim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Saira, teşekkür ederim. Bahsettiğiniz yerin laleli halini hatırladım. Oradaki lalelerin çok güzel renkleri vardı. Benim topladıklarımın içinden de sarımsak dişi büyüklüğünde soğanlar çıkmıştı. Atmaya kıyamadım. Sanırım; asıl dikilen soğan üremesi gereği bölündü ve yeterli beslenmediğinden ya da erken söküldüğünden, bölündüğü soğanların bazıları küçük kaldı. Bu düşünceden yola çıkarak; lale soğanı dikim mevsimi geldiğinde onları da dikeceğim. Eğer olursa, gelişmelerini sağlayacağım. Benim düşüncem bu olduğu için size de bunu tavsiye edebilirim. Zira bu küçük soğanların çiçek vermeyeceği belli. Düzenleyen eylems : 03-11-2008 saat 23:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-11-2006
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili arkadaşlar istanbuldaki lalelerin durumuna çok üzüldüm belediye yetkilileri bu soğanları çöpe atmak yerine halka dağıtsa daha iyi olmazmı? Eminim halkımız severek yetiştirir hem böylece ziyan olmaktanda kurtulur.Arkadaşlar içinizden bir gönüllü belediyeye bu konuda öneride bulunsa nasıl olur.İnşaallah olumlu cevap alırsınız ***** svglr. ![]() Düzenleyen pembegül : 23-08-2008 saat 18:07 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Lale soğanları sökülmeyince bir iki yıl sonra kayboluyorlar. Nemrut laleleri bahçede öyle oldu, dağda yazın sulama olmadığı için çiçek sezonu sonunda kuru toprakta saklanmış oluyor. Bahçelerde diğer bitkilerle birlikte yaz boyunca sulanınca çürüme oluyor herhalde. İstanbul lale soğanlarını taşradan pazarcı çiçekçiler toplasa bari. sahte soğan satıyorlar lale diye , kaç defa aldım çiçeklenenini görmedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nariçi lale konusundaki teşhisleriniz tamamen doğru. Bu yüzden bir bitkiyi ekerken o bitkinin doğadaki yaşam koşulları incelenip benzer koşullarda yetiştirilmeli. Elinizde hala orjinal Nemrut lalesi varsa birkaçına benim bahçede uygun bir yer olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Gitmediğini sandığım mail meğer gitmiş ve İBB'den lale soğanlarıyla ilgili mail göndermişler: T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü BEYAZMASA BAŞVURU NO : 392327 BAŞVURU TARİHİ : 07/10/2008 13:41:50 ÇÖZÜM AÇIKLAMASI : SAYIN YASEMİN YERLİKAYA, BAŞVURUNUZ HUSUSUNDA İBB PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ İLE YAPILAN GÖRÜŞME NETİCESİNDE YETKİLİLERCE CEVABEN ŞÖYLE BİLDİRİLMİŞTİR: "BAHSE KONU OLAN LALE SOĞANLARI MEVSİMİNDE ÇİÇEK VERİP SOLDUKTAN SONRA TOPLANMAKTA VE TEKRAR YETİŞTİRİLİP GELİŞTİRİLEREK SONRAKİ DÖNEMLERDE YENİDEN DİKİLMEKTEDİR." İBB PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ İRTİBAT TELEFONU: 0212 380 22 00 İYİ GÜNLER DİLERİZ. BEYAZ MASA YASEMİN AKÇA 0212 455 17 54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sayın nariel çabanızdan ötürü size teşekkürler ancak istanbul belediyesinin verdiği cevaptan ben ikna olamadım nedense ***** sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Birçok defa lalelerin çöp torbalarına saplarıyla beraber atılmak üzere toplandığını gördüm ve bazen kendime birkaç tane alırım. Geçen yılda birkaç tane aldım soğanlar çok erken söküldüğü için birkaçı küflendi. Geriye kalan birkaçıda ufak olduğu için bu sene açacağını sanmıyorum. Gerekirse bu sene fotoğrafınıda çekerim. Verilen cevap kesinlikle tatminkar değil. Sadece arkadaşları tatmin etmek için verilmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
Arkadaşlar bazı arkadaşlarımız diktikleri lalelerin çıkmadığını ya da çiçek açmadığını yazdı, bu arkadaşlar soğanları ne zaman diktiler. Bu çok önemli, Eğer kıştan önce toprak altına dikmezlerse çiçeklenmeyebilir....Soğanların torak altında soğuklanma dediğimiz bir kışı geçirmesi gerekiyormuş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2008
|
Şuanda da hala bazı arkadaşlar beze sarıp saklama işlemini yapmaktadırlar.Ben toprak içinde (kuru toprak ) bir kutu içinde saklamaktayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Geçen ilkbahar döneminde; küçüklü büyüklü karışık halde yaklaşık 500 lale soğanı topladım. Korumak için elimden geleni yaptımsa da malesef elimde 40 civarı lale soğanı sağlam kaldı. Birkaçını evvelden içinde kışlık soğan bulunan kuru toprağa gelişigüzel gömüvermiştim. Bu soğanların hasarsız kaldığını gözlemledim. Önümüzdeki lale sezonu bittiğinde toplayabildiğim kadar lale soğanını sterile edilmiş torfta saklayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende beş on tane almıştım tamamı canlıydı ve geçenlerde toprağa ektim. Torfu ise kesinlikle önermiyorum. Düzenleyen ibrahim37 : 28-11-2008 saat 03:18 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar: Ben lale soğanlarını kese kağıtlarının içinde, evin bodrumunda serin bir yerde saklıyorum. İçinede biraz toz fungusit döküyorum. Kese kağıtlarının üzerine isimlerini yazıp ekim zamanına kadar bekletiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Bence lalelerin ekim zamanı geldi geçiyor.Benim bahçedeki lalelerim toprak yüzeyine ulaşacak kadar sürgün verdi.Bu sürgün çiçeklenme zamanına kadar bekliyor. Yerlerini severlerse topraktan sökmek gerekmiyor.Lalelerim 3 senedir hem çiçekleniyor hem de yavruluyor.Yazın diğer çiçekler sulandığı için onlar da sulanıyor. Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
/
|
Bu ayın sonuna kadar ekme şansımız var ama normalde ekim zamanı ekim-kasım ayı gibi en uygun zaman dah önce eylülde de ekebilirz ama onu erken çiçek açması amacıyla yapabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
/
|
Sevgili arkadaşlar ben İstanbuldan uzak olan ,Kahramanmaraştan aranızdayım daha önce bu lale soğanları ile ilgili mail attım .Burada lale bulamadığımı yyetiştirmek istediğimi söyledim ve lale istedim ama cevap verilmedi bana,halka dağıtıpta onların yetiştirmesine yardımca olacaklarını sanmıyorum amaç görünüm.Ertesi yıla o lale soğanları ölmüş ,kalmış umursanmıyor. Erken sökülmüş ve küçük durumda olan lale soğanlarının açmayacağı kesin ama toprağa ektiğimizde belki gelecek seneye biraz büyüme şansları olabilir.O yüzden ekmeklazım.Ekmezsek zaten ölecek denemek lazım.Yeni sökülmüş ve henüz yeşil olanları ise tekrar toprağa ekerek deneyebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
/
|
Çok sevinirim.Şuanda ekim zamanı genelde nisan ve mayıs sonunda sökülebilir ama ben buradan takip eder size hatırlatırım sayın Eylems.O resimlerdeki güzel renkleri gördükten sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Sayın Limon, Laleler kışın toprakta kalırsa bir sonraki sene için güç toplarlar. Onları sökmezseniz daha iyi olur. Soğanlar yavrulayacağı için çürüyen soğanların yeri dolar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
şubat ayında gittiğim spor salonundan çıkmış bahçede servis aracını bekliyordum, canım sıkılıncada bahçeyi yakından incelemeye başladım, toprağı çapalamış kabartmışlar ve toprak üstüne irili ufaklı bir sürü lale soğanı çıkmıştı,tabii ki hemen harekete geçtim ![]() ![]() bilemez halde o an en mantıklı gelen şeyi yapmaya çalıştım, soğanların çoğu zeytin büyüklüğündeydi, hemen saksılara diktim ve yapraklar solana dek sulamaya devam ettim ve soğanları söktüm. Bu sene dikeceğim bakalım sonuç ne olacak bilmiyorum, en azından deneme yanılmaya varıp birşeyler öğrenmiş olurum. ha bu arada; servis söförü asabi amca bana kızdı, çamurlu ayakkabılarımdan dolayı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|