agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni448Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-06-2017, 00:30   #29
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asyaa Mesajı Göster
Ay gözümü korkuttunuz çok narin mis gibi bakımı ben bahçede olsa herhalde bu sorunlar yaşanmazdi sanırım saksıya pek uygun değil. Okuduğum yerler toprak saksı diyor belki buda etkiliyor olabilir. Ben çok az sulama yi düşünüyorum. En azından curumesinden iyidir diye düşünüyorum.
Sn. asyaa;

Çok az sulama da iyi değil. Benim geçen yıldan olan ağlayan kalplerin iki rengini saksı içerisinde balkonda bırakmıştım. Bahçenin bulunduğu yer çok daha yüksek olması nedeni ile. Saksılardan bir tanesi balkonda dip tarafta yağmur suyu alamayacağı yerde kalmış. Diğeri ise kenarda yağmur ve kar altında kaldı. Baharla birlikte kenarda olan canlandı.Yukarıda bulunan beyaz renkli dicentra. Diğerinde ise hiç hareket yok. Ali bey ile görüşmemde susuz kalmaması gerektiğini ancak drenajının da iyi olması gerektiğini söyledi. Hemen kenara alıp saksıyı sulamaya başladım. Bir süre sonra filiz verdi. Yukarıda olan ile aşağıdaki bu fotoğraf aynı zamanda çekildi.

Name:  DSCF0096.jpg
Views: 529
Size:  67.6 KB

Toprağı kuruyunca yeniden suluyordum. Beyaz olan büyüdü, çiçeklerini açarken pembe olan yeni yeni yaprak çıkarmaya başladı. Tam zamanında su vermeye başlamışım. Gübreli çok daha büyük bir saksıya aktardım. Toprağı kurudukça suladım. Canlandı, büyümeye başladı. Gübreli toprakta olunca da nerede ise ölmekte olan bitki çok güzel oldu. Ancak diğeri kadar henüz çiçek açamadı. Büyümeye devam ediyor. Çiçek tomurcukları da var. Dinlenme dönemine geldiğinde kalıcı yerlerine nakletmeyi düşünüyorum.


Düzenleyen Muda : 03-06-2017 saat 02:33
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025