![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
Alıntı:
birşey olmaz büyür diye bakın çiçek bile açmış paketi size yollarken çok dikkatli paketledim bana gelen kargolardan biliyorum düzgün kargolanmadımı çiçeklerde sorun çok oluyor dicentranın üzerine o kadar çok düşmeyin çok arsız bir bitkidir. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gözünüz aydın.Çiçeğiniz açmış bile.Keyifle seyredin. Benimki çok sulandığı için çürümüştü. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Maşallah Selçuk bey boyuna bakmadan çiçek bile açmış galiba. Harika ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Nasıl yani, ben bir şeyleri kaçırdım galiba. Bu çiçek açan bitki, 181. mesajdaki minik bitki mi ![]() Öyle ise, hakikaten maşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Teşekkür ederim Özlem hanım, ama benim anlıyabileceğim ifade ile fosfor ölçüsü ne olmalı ,içinde fosfor olan o kadar çok sıvı gübre var ki artık bir seçim yapamıyorum,daha sade bir ifade ile acaba içindeki fosfor oranı ne kadar olursa o miktarı gösteren sıvı gübreyi alayım |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yanlış yapmamak adına yine araştırdım... Bu bitki humuslu toprağı(yaprak çürüntüsünün olduğu) çok seviyormuş... Yaprak çürüntüsü toprağı asedik özellik kazandırıyormuş. "Humuslu; toprakta her bitki yetişir. Ama en çok asitle beslenen bitkiler vardır. Nitrik asitce zengindir..." gübre alırken bu bilgilere danışarak alırsanız uygun olur. Ya da vilmorin marka çiçekli bitkiler için olanı var. Sıvı halde açık yeşil şişede koştaşta vardı. Azot oranının içinde üre olmasın... Buna dikkat edin.Dozaj olarakda yazanın yarısını verin kullanma klavuzunda. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Nitrik asitte, fosforik ve perklorik asit diye ayrılabiliyor. Ama bitkilerde fosforik olan kullanılıyormuş. Diğeri zararlı yanıcı özelliğe sahip. Yani fosforlu gübre gerek... Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar... Neden üre olmasın derseniz... Deneyimlerime göre odunsu kök yapısına sahip olmayan bitkilerde üre kökü yakıyor.... Ve bu bitkide odunsu köke sahip değildir bence... Oranda buydu... Toplam azot %4 - Nitrat azotu(N) % 1,8 - Amonyak azotu(N) % 1,7 - Üre azotu YOK Suda çözünür Fosfor % 6 - % 8 Suda çözünür Potasyum % 6 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Özlem hanım çok teşekkür ederim ,biraz sonra koçtaş 'a uğrayıp önerdiğiniz oranları dikkate alarak sıvı gübre alacağım |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
İyi akşamlar, çiçeğiniz çok sağlıklı herhalde bahçede dikili diye düşündüm ayrıca rengini çok merak ediyorum büyümüş haldeki çiçeklerinin resimlerini lütfen yayınlarmısınız? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
dicentra
Özlem hanım öür dilerim mesajınızı şimdi gördüm, Benim dicentra artık çiçeklerini bayağı geliştirdi şimdi resimlerini takdim edeceğim ,rengi de kesinleşti açık lila renkli(ben öğle düşünüyorum takdir sizlerin çünkü açık pembe de denilebilir) dün Mustafa sağlam beyle görüştüm o da'' renginin koyu pembe ile kırmızı arası olması lazım çünkü bendekiler beyaz ve koyu pembe idi güneş görsün biraz'' dedi dünden beri güneşte şimdi başka renkler arıyorum ,Ebay 'da tohum varmış ama daha önce de söyledim benim sabrım tohumdan yetiştirecek kadar yok onun için rizom veya yetişmiş bitki istiyorum ,aramalarımın neticesini de buradan ilave bilgi olarak aktaracağım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Bu çiçeği hiç görmemiştim, tam bir görsel şölen. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
dicentranın yeni resimlerini çekerken fotoğraf makinesinin ayarlarını ancak yaptım umarım resimler net çıkmıştır çünkü bu dördüncü denemem Düzenleyen selcuk44 : 16-04-2012 saat 22:04 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Sayın Sakdag,çok haklısınız, çok arsız bir bitki diyorlar ama çiçeklerine insan saatlerce baksa doyamıyor ve insanı büyülüyor,bu bitkiden ya gelişmiş halde **** rizom şeklinde çok sayıda edinmek istiyorum .Şimdi bütün büyük marketleri dolaşacağım rizom şeklinde satılan var mı araştıracağim evvela baumax e Murat Nayır beyle görüşek üzere Bornova form'a gideceğim akşama dönüşte sizlere bu konuda edindiğim bilgileri aktaracağım bana müsaade |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Türkiyede bulmak bayağı zor. Ben bir kaç türünü sarı ve mor rengi tohumdan yetiştirdim. Koyu kırmızı ve beyaz yurtdışından getirttim. Bir kaç yabani türüde amerikadan. Türkiyede sizdeki türü dicentra spectabilis(pembe-beyaz) olandan çok. Sizin bitkinizin güneşe ihtiyacı var. Yarı gölge ama. Pembe tonu koyulaşır. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2014
|
bari,siz dicentra satışı yapıyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Bu gün İzmir'deki bütün büyük marketleri dolaştım maalesef ne rizom ve ne de açmış bir bitki bulamadım,halbuki diğer renklerden de bulup bir kolksiyon yapmak istiyorum. İthalat yapan bir kaç arkadaşımla konuşup çeşitli renklerdeki rizomların ithalatı için girişimlerim devam edecek eğer sonuç alırsam bu sayfada sizlerle paylaşacağım İyi akşamlar dilerim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Ben de İzmir'deyim ve dicentra spectabilis rizomlarına ihtiyacım var. Kaynak bulunursa sıraya beni de yazın lütfen. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah Botanik Bahçesi'ne gittim. Görevlinin bana gösterdiği bitki kızılay çiçeğiydi.. (Clerodendrum thomsoniae) Bizim bitkiden haberleri bile yok.. Bitkinin latince ismini söyleyip tarif ettim.. Bulabilirlerse haftaya getireceklermiş. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
cok sevindim bu habere,umut ederim renk cesitlerini de buluruz ben su anda Bursa civarindayim ve arastirmalarim devam ediyor not su anda yazdigim cihaz Avrupa klavyeli oldupu icin bazi harfler tam olarak basilamiyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Aaah ah çiçeğe baktıkça kalbim kan ağlıyor. Çok istedim aradım bulamadım, tohumunu ektim çıkaramadım. Yok mu bir hayırsever bir rizomcuk olsa da gönderip şu garibi sevinderecek? **artık dilenciliğe vardırdım işi ama ciddiyim biline. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Iyi aksamlar, gezimi simdi bitirdim ama cok uzgunum ne tohum ne cicek ve ne de rizom yok. Hele Bauhaus hic umdugum gibi degil yeni bitkilerde geleli cok olmus pek saglikli degillerdi . Yarin ve sonraki gunler civardaki seralari dolasip arastiracagim umalimda bir seyler bulurum ,sansim bol olsun, |
|
|
|
![]() |
|
|