agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni2751Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-12-2017, 13:18   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2016
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abor Mesajı Göster
birde şöyle bişey duydum çiçekler solunca yeşil aksamı kesip soğanı dondurucuda dondurup ardından tekrar ekince kısa sürede tekrar çiçek açıyormuş
Sümbülün tekrar açması beslenmesine bağlı. Çiçek geçtikten sonra yeşil aksamını hemen keserseniz soğan herhangi bir besin depolayamayacaktır. Zaten enerjisinin çoğunu çiçek açmaya harcadığı için yeniden yeşerse bile çok cılız kalacaktır. Yapılması gereken herşey zamanında güzel deyip çiçeği geçtikten sonra çiçek sapını kesmek ve fakar yapraklar kendileri kuruyana kadar beslemeye devam etmek. Bu sayede soğan hem besin depolar, seneye güzel açar hem de yavrular.

Evet sümbül soğanlarının soğuklanma ihtiyacı buzdolabında karşılanabilir yalnız dikkat etmeniz gereken şeyler var. Soğanları koyduğunuz dolaba sebzeler, yeşillikler ve elma gibi meyveler koymamalısınız. Bunlar etilen ürettiklerinden soğanların bozulmasına sebep olurlar.

O yüzden çiçek versin, dolaba atayım, tekrar çiçek versin mantığı pratikte pek geçerli değil maalesef.

wakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025