![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2016
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
Merhabalar benim sumbullerim soldu bende forumda okuduklarimdan yola cikarak sapini olabildigince dibinden kestim. Sumbullerimin yapraklarinin artik kuruyacagini beklerken giderek uzuyorlar. Su an bu fotograftaki goruntuden biraz daha uzunlar. Fotograflarda gordugum kadariyla cok kisinin yapraklari kisa. Benim sumbulumun boyle uzun olmasi normal mi merak ediyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Benim sümbüllerimin çiçekleri hep torak hizasından açmaya başlıyor.Hiç çiçek sapı çıkarmıyor.Bunun sebebi ne olabilir ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
Muhtemelen, soğuk ihtiyacını alamamış olabilir, çiçek oluşumu için 9 oC, sonra 15-18 oC. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
önceki senelerde suda sümbül yetiştirmiştim ama hiç böyle bir durum olmamıştı. Yeşil yaoraklar azıcık uzar uzamaz birkaç çiçek göründü ve sümbülüm solmaya başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
soğanı çürümüştür. Çürümeye başlamıştır. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Benim sümbüllerde bu sene çiçek koçanı yok anlamadım ne oluyor bunlara ya nergizlerde de çiçek olmadı... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
Soğanlarınız çok küçülmüşler, küçük. Çiçek gelmesi için dikilen soğanın çevre uzunluğu 14-16 cm. ve dikime kadar uygun sıcaklıklarda dinlenmesi gerekir. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Peki ne yapmak gerekir Sayın kgursan. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sümbül
Sümbüllerimde çiçekler geliyor |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Bu soğanlardan çok umutlu değildim. Yinede tomurcuklarını esirgemediler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerim yavaş yavaş büyüyorlar. Dört adet yavru var kenarlardan sürmüş. Ama canımı sıkan bir durum en büyük yapraklı, uzun sümbülümün iki yaprağının baş kısmı yumuşayıp içe doğru büzülmüş, yine mi fazla suladım diye düşünmeye başladım Tedbir almam gerekecek. ![]() Köyden getirdiklerim küçücük kaldılar, yapraklı ve çiçekli dönemde söküldüklerinden yeterince güçlenemediler. Bakalım seneye ne olacak![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
Selamlar.Bu sene çoğu bitkimin özellikle Soğanlıların çiçek sapları baya kısa kaldı özellikle Sümbüller çok kötü durumda çiçek sapı kısa ve açmakta zorlanıyor gibi görünüyor.Sizce bu duruma ne sebeb olmuştur. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2014
|
Sümbüllerim açmaya başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın hocam100, sizden 10 adet yabanî sümbül almıştım, renkleri pembe çıktı, kokuları da yabanî sümbüllerdeki gibi yoğun değil. Bir yanlışlık olabilir mi benim bildiğim yabanî sümbül mavi renkli olur ![]() ![]() Bunları geçen sene köyden getirmiştim. İki çiçekten çok yoğun koku geliyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın kgursan zarar görmesinler diye 4-5 gün önce söküp saksıya diktim. Ertesi gün bir baktım soğanlar saksının dışında, toprağın üzerinde kedimiz tuvalet olarak kullanmış. Tekrar diktim, saksının üzerini kapattım yine yeterli olmamış kedimiz yine gelmiş. Ve şu an bütün sümbüllerimin çiçek sapları toprak ile kaplı, kedicik atmış bütün toprakları üzerine. Tamamen korumaya aldım, 2 gündür giremiyor çok şükür. Fakat çok üzgünüm bu sümbüllerimin akıbeti sizce ne olur, bir bilene sorayım istedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
![]() Akibetleri hakkında bir fikrim olmayacak. ![]() NOT: sarımsak kokusu sizi rahatsız ediyorsa sadece sirkeyi deneyin. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten yılda 1, 1 haftalığına açarsa açıyor O çiçeği biz koklamıyacak mıyız![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Aslında o kediyi sümbül zamanı geçinceye kadar kuyruğundan iyi bir yere bağlamak lazım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Aynı saksıda güneşlenme ihtiyacı karşılanmış ve yeşilken söküldüğü, yeterince beslenemediği için güdük kalmış iki farklı sümbül kolonisi görüyorsunuz. İkincisinin yeşereceğinden bile ümidim yoktu ama ekim zamanı baktım soğanlar sağlam ektim, onlar da elimi boş çevirmedi şimdiye kadar iki soğan; 2 ve 4 adet olmak üzere çiçeklendiler. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
Sümbülüm çiçeğini açtı soğanını besleyememiştim çiçek biraz küçük kaldı. İyi baktığım mor sümbüllerde çürümüş ![]() üzüldüm bu sene pembeyle idare edicez artık bol çiçekli günler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Çok teşekkür ediyorum sayın sinbas valla denemeye değer, sağolun... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2005
|
Muskari, nergis ve sümbüller. Biri biterken diğeri başlıyor. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Buradaki beyaz sümbül ile aşağıdaki pembe sümbül geçen seneden kalma sümbüller. Yazın topraktan çıkarılıp kışın toprağa aktarıldı ikisi de... ![]() Aralarındaki yetiştirilme farkı; biri güney diğeri kuzeyde kışlaması. Bu sebeple beyaz olanı bir ay önce ve çiçek sapı kısa olarak çiçek açtı ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|