Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas
Geçen ki fırtınada benim saksılardan biri balkondan aşağı düştü bereket kimse aşağıda yokmuş, bu arada çevreye saçılan soğanları topladım köklenme yok sadece tepeden 1 cm kadar uç vermişler. Tekrar toprak hazırlayıp dikeceğim.
Ekim sonunda diktiğim ve serin ortamda bekleyen ve 15 gün önce güneş alan balkona çıkardığım soğanlar; Bu işte daha tecrübeli arkadaşlara sorum bunlar köklenir mi? Diğer iki saksı daha var.
Yoksa sadece soğanlar da ki besin kadar beslenip güdük şekilde mi kalırlar.
Mevcut dikili olanların üzerinde 2 cm toprak var.
Bu toprak fazla derseniz üzerinden uçlar ortaya çıkana kadar alabilirim.
|
Baştan söyleyeyim tecrübem pek yok, genelde her sene tekrar alanlardanım
Sümbül soğanlarınız bir müddet sonra kök vereceklerdir. Güdük kalma kısmını anlamadım, neden güdük kalsınlar ki? Kök salamaması durumunda güdük kalmaktansa ölmeyi terci ederler
Topraklarını ellemenize gerek yok. Genel olarak soğanlıların yüzeyde dikilmemesi tavsiye edilir. En büyük sebebi, hava şartlarından direk etkilenmelerini önlemek, diğer sebebi ise düzgün formda büyümeyip yere doğru eğilmelerinin önüne geçmek. Ama siz toprağı dediğiniz gibi tekrar üzerine eklerim, yorulmam sıkılmam diyorsanız deneyebilirsiniz
Bakınız bu kötü bir örnek. Bu soğanın sahibi her sene sümbül soğanını yenileyen biri. Geçen sene 2 tek soğanı hayatta kalmış ve akıllanmamış, tekrar küçücük saksıya yüzeysel dikim yapmış