![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-02-2015
|
merhabalar doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum fakat yardımınıza ihtiyacım var? 1 hafta önce diktiğim sümbüllermin yapraklarında sararma oldu morelim çok bozuk sümbüllerime ne olmuş olabilir? yardımlarınızı bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sanırım kök de arıza vardır., veya soğanı çürümüştür/çürüktürveya çok su verilmiştir su alamaz ve sararıp gider... Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
![]() Herkese merhaba Kasım ayında diktiğim sümbüllerimin 2 tanesinin yaprak uçları fotoğraftaki gibi olmuş. Ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Sn Betül, bu bir mantar enfeksiyonu, zannedersem Rizoctonia olmalı. Olanağınız var ise Captan, veya Rizolex gibi ilaçlar kullanabilirsiniz, ama tek bir bitki için ilaç hazırlamak zordur, bu nedenle oluruna bırakın, biraz yaprak hasarı yapar. kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Şu anda durumu böyle.. Acaba diğerlerine de bulaştırır mı?sökeyim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
merhabalar, iki saksı karışık renklerde sümbüllerim vardı iki sene açtılar bu sene yapraklar çıktı ama çiçeklenme yok. sadece soğanlarda yavrulama olmuş bikaç minik filiz var bu yüzden ama ben anlamadım neden açmadılar açmıyorlar. mersinde herkesin sümbülleri açtı benimkilerde tık yok. sizce nerde hata yapıyorum. bol güneş alıyorlar sularıda tamam. toprak değişimi falan mı yapsam ki? ama ben arada besin de veriyorum zaten bahçeme de saksıdaki çiçeklerime de. off inşallah bir çözümü vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
küçük bir sümbül soğanını en az 3-4 yıl tarlada her yıl söküp dikerek ,ve çiçeğini kopararak büyütmeniz gerekir ki soğan irileşsin ve güzel çiçek versin. Saksı içinde bu koşullar olmayacağı için sıkışmış yavrular çiçeklenemez. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
kesinlikle artık sümbül yetiştir miyecem çünkü sogan larını korumak çok zor diger çiçek sogan ları dayanabilirken sümbül sogan ları çok nazik zor bir bitki aynı karanfil gibi nazlı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Bende aynı şeyleri lale için düşünüyorum. Ayrıca İkinci yılına çiçek açtığını görmedim. sümbül en kolaylarından diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu.
|
Lale soğanı çiçek açtıktan sonra, ana soğan ölür,(2-4 adet) yavrular kalır. onlar da küçük olduğu için çiçek vermezler. Yazın bu yavruları söküp, kurutup Ekim ayında Bol güneş alan işlenmiş tarla toprağına ekip büyüttükten (çiçek açarsa onları kopartarak) sonra , irileştirilmiş soğanlar çiçek verir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
|
Sn laleci, sen laleci sin, soğancı değilsin ki?!! Soğan mı büyüteceksin, çiçeğini mi göreceksin? Bir karar ver. bence soğan büyütme- irileştirme işine hiç girmeyin. Cılız da olsa Çiçekleri açsın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
soğanlı çiçekleri çok sevmeme rağmen sümbül soğanı sert olmayışından dolayı ikinci sene yok oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Lale soğanı çiçek verdikten sonra scale dediğimiz kabukların dibinde yeni yavru oluşturur, ana soğan yok olur ,o yavrular irileşir yeni soğan yaparlar (tazelenirler) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen çiçeksever : 14-04-2015 saat 08:48 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
İyi günler, Benim de mor sümbüllerim açmaya başladı. Sarı nergislerle beraber mükemmel bir uyum içindeler. Kasım ayında saksıya dikip dışarı koymuştum. Sonrasında pek baktığım söylenemez. Sanırım asıl bakım bundan sonra başlayacak ![]() Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Evet sıcak oluyor bazen. Teşekkür ederim. Lale içinde mi aynı şey geçerli? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu.
|
soğan yavrulamış ve sıkışmıştır. sonbaharda ayırıp dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ve kapanışı mavi–beyaz yapalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Kırmızı beyaz görsele bayıldım Laleci ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Hira ablam, haydi bekliyorum fotoğraflarını ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Laleci kardeş maşallah bu güzelliklere kim dayanabilir ki... çok çekiciler baksanıza arıları kelebekleri bile kendilerine çekmişler, adeta renkleriyle büyülüyorlar hepimizi. Çok şekerler bayıldım, misler gibi doya doya kokularını içinize çekin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sağ olasın Akçabardak ablam çok teşekkür ederim, gördüğün gibi arıdan, kelebekten bana sıra gelmiyor, demiyorlar ki bir de bu güzelleri yetiştiren gelsin koklasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Laleci sümbüllerine maşallah maşallah!.. Ben bahçelerde dolanıyorum ne kelebek, ne de arı gördüm, senin sümbüllerinin güzelliği balkonuna çekmiş kelebeği, arıyı. Şimdii bundan sonra bu soğanları nasıl besleyeceğiz; onu öğrenmemiz gerekiyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler YeniGine ablam sağ ol, kokuları sadece arıyı, kelebeği değil beni de bağımlı yaptı sürekli balkona çıkmak geliyor içimden ama hava soğuk maalesef, içeri de almak istemiyorum çabuk bozulurlar diye ![]() Ayrıca dediğin gibi çok iyi bakmamız lazım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|