![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Teşekkür ederim Laleci sabah ilk iş keseceğim .... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2014
|
elime sümbül soğanları yeni geçti ve hemen ektim umarım yanlış yapmamışımdır.eğer yanlış zamanlama olduysa hemen sökim.lütfen yardımcı olun.ambalajında yazana göre siyah ve kırmızı renkli imiş ama ekim zamanı yazılmamış |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Ekim zamanı geçti normalde ama ekmekle hata etmiş sayılmazsınız. En azından korumuş olursunuz . Çiçek açmasa bile (kesin açmaz diyemem) Şansınıza bakalım. Bekleyip görün derim neler olacak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2014
|
celalim01 teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Güzel arkadaşıma hediye ettiğim sümbül soğanı açmış. Az evvel fotoğrafını attı ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi de koyu pembe ve beyaz sümbüllerim açıyor... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Çok güzeller Sn. Sûz-i Dilârâ, maşallah, saksıları da ayrı bir güzelmiş. Benimkilerin de çoğu açtı ama açmayanlar var onları bekliyorum fotoğraflamak için ![]() Düzenleyen Laleci_03 : 22-02-2015 saat 17:20 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ; sümbüllerinize maşallah. Yavrulu olanı göremedim; 4 senedir sümbül soğanı dikiyorum hiç yavruladıklarını görmek nasip olmadı, çokça da soğanım kayboldu gitti maalesef. ![]() Soğanlılarım yavrulasa idi, kalsa idi şimdiye ne kadar çok sümbüllerim, lalelerim olacaktı. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Babacığımın sümbülcağızı.. Ekip ekip koyuyorum camın önüne. Çiçekleri sevdirecegim zamanla onlara ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Babacığınız güle güle büyütsün sümbülcağızını ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Camın önünde duruyor, bakan yok ki ablacım ben her gelişimde su veriyorum ya da yağmurda sulanıyor dibindeki otcağızı yolmaya da elim varmadı, epeyce gelişmiş. Benim saksılarda bu bu hale gelmeden müdahale ettiğim için zorluk çekmiyorum da buna kıyamadım ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama o otcağız soğanın kuvvetini alır... gelişemez... sen yine de o otcağızı alıver sevaptır yazık, sana dua eder rengi de pek güzelmiş maşallah bembeyaz, ben beyaz olan her şeyi çok severim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerim
Işte benim güzel sümbüllerim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2014
|
merhaba, bi kaç haftalığına evde yoktum ve döndüğümde bununla karşılaştım. şimdi ne yapmalıyım, ne yapabilirim? *soğanlarım çürümemiş sağlamlar |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Alıntı:
Genel olarak bilgi vermek gerekirse; kurumuş çiçekleri bir makas yardımıyla kesip, yeşil aksamları soluncaya kadar sulama devam edin. Tamamen sararıp solduklarında sümbülleri saksılarından çıkarın. Saksılarından çıkardığınız sümbüllerin topraklarını temizleyip, bodrum, kiler gibi serin bir yerde bir sonraki dikim zamanına kadar bekletebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey, soğanlar hava alabilecek bir şekilde muhafaza edilmelidir. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2014
|
teşekkürler MertD , kuru yapraklarını ve çiçeklerini kestim tamamen solmalarını bekleyeceğim. neden topraktan ayırmamız gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Sn. Sümeyra Karahan Detaylandırmak gerekirse, saksılı ürünlerde 2 çeşit saklama yöntemi mevcuttur. 1.'si saksılarından çıkardığınız sümbüllerin topraklarını temizleyip, bodrum, kiler gibi serin bir yerde bir sonraki dikim zamanına kadar bekletebilirsiniz. 2.'si saksıları değiştirmeyip olduğu gibi bırakarak bodrum, kiler gibi serin bir yerde bir sonraki dikim zamanına kadar bekletebilirsiniz. İki yöntemin de avantajları ve dezavantajları mevcut. 1. yöntemde avantaj, her an elinizin altında, soğanların durumu sadece bakarak bile anlayabilirsiniz. Dezavantaj deformasyonu artar. 2. yöntemde dezavantaj ise soğanların durumu toprak altında olduğu için belirsizleşebilir. Topraktan kaynaklanan bir hastalık veya haşere olabilir, bunu farketmek zorlaşır. Avantaj, deformasyonu azalır. İki yöntemden istediğinizi seçip kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Yüzümü güldüren. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf atmak için hepsinin açmasını bekledim ama bozulmaya başlıyorlar maalesef, beyazlar daha sonra ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sarı sümbül sürpriz oldu, A101'den aldığım karışık paketten ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de topluca çekindik ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah Laleçi-03 allah nazarlardan korusun, pek güzeller oooh misler gibi kokuları burnuma kadar geldi. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Amin Akçabardak ablacım amin Sorma, kendileri gibi güzel bir de kokuları var ki, mest oluyorum bu güzellere . Hırs yaptım seneye daha çok olacak inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Bende sümbülleri yerleştirdim. Makineyi ayarlayıp çekeyim resimleri bakalım. Çekince paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Laleci'nin sümbüllerinden sonra sönük kalsada bu da babacığım icin ektigim sümbülün tam açmış hali ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Laleci sümbüllerine maşallah; çok da güzel çiçeklenmişler, çok güzel bir köşe olmuş, ellerine sağlık... Sevgili hira, maşallah babacığının sümbülü de çok güzel çiçeklenmiş. Daha ne olsun, yanında 2-3 tane sümbül olsa idi, sevgili Laleci'nin sümbüllerinden hiçbir farkı olmadığını görürdün... Ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Olur mu Hira ablacım sümbülün adı yeter, bir de sen dikmişsin daha ne olsun? ![]() Bu arada çok teşekkür ederim YeniGine ablacım, senin mesajını gördükten sonra maziye gittim biraz, yaklaşık 1 yıl önce sen ilk kez benim sümbüllere maşallah demişsin bak http://www.agaclar.net/forum/1250814-post1212.htm İnşallah seneye de bekleriz ablacım ![]() Düzenleyen Laleci_03 : 05-03-2015 saat 21:21 |
|
|
|
![]() |
|
|