agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni2751Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-01-2014, 21:25   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-08-2013
Bir sorum var. Benim beyaz sümbülün küçük çiçeklerinden 2 tanesi çürümüş. Neden olmuş olabilir acaba? Yapabieceğim **** yapmamam gereken bir şey varsa bilgilendirebilir misiniz?

turkanatalay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2014, 18:27   #2
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Bir sorum var. Benim beyaz sümbülün küçük çiçeklerinden 2 tanesi çürümüş. Neden olmuş olabilir acaba? Yapabieceğim **** yapmamam gereken bir şey varsa bilgilendirebilir misiniz?
Çiçekler çürümeye başlamış ise:
1. Soğanı çürümüş olabilir,
2. Rhizoctonia denilen,veya Botrytis denilen bir hastalık (mantar) bulaşmış olabilir, İlaçlama yapmanız gerekir. Captan, previcur, Rizolex,Ronilan vb.vb. ilaçlar . O da değer mi? Problemi çözemeyebilir. Bu da ayrı sorun.

Eğer soğanı çürük ise yapacak birşey yok. Söküp atın.
Kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2014, 00:56   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
2. Rhizoctonia denilen,veya Botrytis denilen bir hastalık (mantar) bulaşmış olabilir, İlaçlama yapmanız gerekir. Captan, previcur, Rizolex,Ronilan vb.vb. ilaçlar . O da değer mi? Problemi çözemeyebilir. Bu da ayrı sorun.

Kolay gelsin.
Soğanda çürüme olduğunu sanmıyorum sayın kgursan. Sadece küçük çiçeklerinde çürüme var. Tam açamadı da daha.Ondan sonra çıkanlar gelişti ama o beyaz ilk çıkan olduğu halde diğerlerinden daha küçük. Ben o çürüyen küçük çiçeklerini cımbızla kopardım. Diğerlerini de çürütür diye düşündüğüm için.Ama devam ediyor, o bölgedekiler birer birer gidiyor. Bu arada bahsettiğiniz bu ilaçları nereden alabilirim? Ziraatçilerden mi yoksa marketlerde bulabilir miyim?

Eski 18-01-2014, 18:16   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay Mesajı Göster
Soğanda çürüme olduğunu sanmıyorum sayın kgursan. Sadece küçük çiçeklerinde çürüme var. Tam açamadı da daha.Ondan sonra çıkanlar gelişti ama o beyaz ilk çıkan olduğu halde diğerlerinden daha küçük. Ben o çürüyen küçük çiçeklerini cımbızla kopardım. Diğerlerini de çürütür diye düşündüğüm için.Ama devam ediyor, o bölgedekiler birer birer gidiyor. Bu arada bahsettiğiniz bu ilaçları nereden alabilirim? Ziraatçilerden mi yoksa marketlerde bulabilir miyim?
Çiçeğin sapı çürümeye başlamış.siz cımbızla almışsınız, ama bu küçük çiçekçiklerin çıktığı sap çürümüş.sap üzerindeki bu çürüğü temizlemeniz gerek o da zor. ama suyu azaltın sapı çürüyen kısmın altından (sağlam yerinden) kesip atın. çiçek sapının altından gelen 8sonra açacak olan ) çiçekleri belki kurtarabilirsiniz.

ilaçları tarım ilacı satan bayilerden bulabilirsiniz ama bence değmez.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2014, 19:55   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Çiçeğin sapı çürümeye başlamış.siz cımbızla almışsınız, ama bu küçük çiçekçiklerin çıktığı sap çürümüş.sap üzerindeki bu çürüğü temizlemeniz gerek o da zor. ama suyu azaltın sapı çürüyen kısmın altından (sağlam yerinden) kesip atın. çiçek sapının altından gelen 8sonra açacak olan ) çiçekleri belki kurtarabilirsiniz.

ilaçları tarım ilacı satan bayilerden bulabilirsiniz ama bence değmez.
Sap üzerindeki çürüğü temizlemekle yetindim şimdilik. Ama sap zarar gördü tabi ki. Daha yavru benim sümbülüm. Büyümüş olsaydı daha kolay olacaktı temizlemek. Ama çürüme dvam ederse dediğiniz gibi sapı tamamen keseceğim. İnşallah kurtarırım ufaklığı.
Teşekkürler.

Eski 16-02-2023, 14:32   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2023
Sünbül soğanlarım çürüdü acil yardım

Alıntı:

Kolay gelsin.

Merhaba, hiç mi kurtarılma imkanı yok çürük soğanların? Dış kabuğunu soydum, yeşil küflü yerleri yıkayıp tekrar gömdüm. Hâlâ bir umut var mıdır? İki senedir satın aldığım soğanlar böyle oluyor. Bu sene 3 soğan vardı pakette, 3 ü de çürüdü. Üzeri yeşil küfle kaplandı. Neden böyle oluyor bilginiz var mı? Halbuki gayet sağlıklı görünüyorlardı dikmeden önce.

gulunhayaleti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025