![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Amcam yapardı çocukken suda sümbülü. Çay bardağına yarısına kadar su koyar üstüne de sümbül soğanını yerleştirirdi. Sadece kökler suyun içinde olurdu soğan kısmına su değmezdi. Ben de bardakta açan sümbüle hayran hayran bakardım. Bahçe sümbül kaynadığı halde o farklı gelirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
İyi günler arkadaşlar sümbül soğanı almıştım ektim yaklaşık 1 - 2 aydır çıçek nede yaprak verdi sadece azcık köklenme oldu napıcam ben buna acaba havalar soğuk dışarda duruyor diyemi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Daha çok erken durusun öylece.Marta açar dışarı iyi gelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sadece kök olarak devam ediyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Aa sevindim bende yanlış bişi yaptın zannetmiltim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Örnek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Sayın tolgahan83 merhaba,sümbüllerin çiçeklenmesi bittikten sonra soğanların ne olduğunu merak ettim.Toprağa mı dikiyorsunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
kısaca: Çiçek geçtikten sonra soğanlar atılır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Sayın kgursan merhaba,ben ilk defa sümbülün suda yetiştirildiğini geçen sene ögrendim.Çiçekleri geçtikten sonra soğanlar atılıyorsa ki muhakkak belirttiğiniz gibidir.İlkbahar aylarında çarşı pazarda satılan civciv ve ördek yavruları gibi sümbül soğanlarına da yazık oluyor. SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Suda sümbüllerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Suda sümbüllerimin 18 günlük hâli ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
İnanmıyorumm ![]() oldu bu olay? Kuru fasülye boyutunda bizim yapraklar daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bende inanamıyorum Hira ablacım, çok hızlı büyüyorlar ![]() ![]() Düzenleyen Laleci_03 : 14-01-2015 saat 15:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
bu yıl şaşırdım sümbullerim daha çıkmadılar onları bekliyorum kaybetmek istemiyorum onları .gözüm bahçete hergün adana daha hava sıcak ondan olabilir diyorum bekliyorum inşallah böcek kurt yemedi soganlarımı yedilerse bende onları yerim ddd |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Az kaldı az ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
benim sümbüllerimde boylanmadı bu sene micik boylaıyla çiçek açmaya uğraşıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan, size bir sorum olacak. ![]() Altı saksıda sümbül soğanlarım var dışarıda, gölgede ve kuru toprak içinde, üzerleri gübre ile örtülü. Ancak yeşermeye başlamışlar. Topraktan başlarını çıkarınca soğuklardan etkilenirler diye üzerlerini gübre ile kapattım (sümbüllerden birinin yaprakları pörsür gibi olmuştu). Fakat yeşermeye devam ediyorlar, durduramıyorum. Sulamıyorum da güneş de almıyorlar. Daha ocak, şubat ayları var. Soğuklar başlarsa bozulmalarından korkuyorum ne yapmam lâzım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
1. Sümbül soğanları, Dinlenme olayını yazın tamamlar ve sonbahar da (Ekim-Aralık) arasında dikilir. Dikildikten sonra KÖK yapabilmesi için sulanır, sulanmalıdır. 2.Sulanmış olan soğanlar KÖK yapar ve yapması lazımdır. Kök yapma sıcaklığı 9 oC dır. 3. Köklenmiş olan soğanlar , doğal olarak yapraklarını uzatır. Bu durum kışa doğru (Aralık-Ocak ) olur ve sonra Kar yağar, yapraklı olarak Kar altında kalır, veya yağmura soğuklara maruz kalır. 4. Genellikle Lale ve sümbül soğuklardan fazla etkilenmez (Tabi ki çok aşırısından, sıfır altında 5-10 oC da uzun süre kalırsa etkilenir) Bunun dışında "SOĞUK" deyimi genel bir ifadedir. Ne kadar soğuk? sorusunu cevaplamaz. Bu durumda Derece konuşulmalıdır. Bu durumda Sıfır derecenin çok altına düşmeyen, ve uzun süre sıfır altında kalmayan sıcaklıklar sümbülü etkilemez. 5. Ocak şubat daki ortalama sıcaklıklarda çiçek başı oluşur. ve sıcaklıklar 10 oC geçtiği zaman (Şubat-Mart) Bu oluşan çiçek başı sap üzerinde uzar ce çiçeklerin kandilleri (çiçekçikler) açılmaya başlar. 6. Martta çiçeklenme aşamasında 20 oC üzerindeki sıcaklıklar da çiçeği bozabilir!! Özellikle havasız, kapalı SICAK ortamlar çiçekleri bozar. Sonuç olarak Sümbülün en sevdiği sıcaklıklar 5-15 oC arasıdır. Ocak ayında Yalova (İstanbul ) ortalama sıcaklığı ise 7.1 oC dır. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yazınızı okuduktan sonra ilk işim sümbüllerimi suladım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2014
|
merhaba, ben aranıza yeni katıldım. 3 gün önce marketten sümbül aldım ancak baştan sona yazılanları okumama rağmen daha önce ne sümbül ne de başka bir bitki yetiştirmediğim için ne yapmam ya da yapmamam gerektiğini anlayamadım. bu aşamadaki çiçeklere nasıl bakmalıyım? çürümesini ya da kurumasını istemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle hoşgeldiniz Sayın Sümeyra Karahan, bence hiç dokunmayın, şimdilik böyle kalsınlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
cevapladığınız için teşekkürler Laleci03 ![]() peki aydınlık bir yerde mi yoksa karanlık bir yerde mi olmalı? paylaşılan fotograflara baktığımda petek üstünde görüyorum ve de suyun içinde. sulama önerisi olarak haftada bir ve toprak nemlenecek şekilde denilmiş. ancak suyun içindeki fotografları görünce tereddüte düştüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Evde pencere önünde ya da başka aydınlık bir yerde olabilir ama dışarıya alabiliyorsanız eğer alın, suda gördüğünüz sümbüller ise çok ayrı bir şey zaten takılmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Laleci 03 çook teşekkürler, o zaman şimdi balkona alıyorum çiçeklerimi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Laleci 03 çook teşekkürler, o zaman şimdi balkona alıyorum çiçeklerimi ![]() bir şey daha yağmur alsın mı almasın mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bence yağmurun altında çok fazla kalmamalılar, zararı olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
pencere kenarına aldım, yağmur altına bırakamadım. umarım güzelce gelişirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah tam açmış fotoğrafını da görürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |