![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
|
sonunda aradığım sayfayı buldum.Zambak diye bildiğim çiçek Amaryllis miş. Annemin 5 yıldır açmayan Amaryllisi var.bende aldım eve getirdim.evimiz bol güneş alıyor diye.yine açmadı.çiçek ucu filizlendi minicik.ama tekrar durdu gelişimi.bir hafta önce bende saksısını değiştirdim.İki kocaman soğan varmış saksıda.ikisininde köklerinin arasında minik minik 2,3 tane yavru soğan buldum.büyükleri ayrı ayrı saksılara aldım.yavrularıda birinin yanına koydum.can sularını verip pencere önüne koydum.yapraklarınıda kestim. yanlış yapmamışımdır umarım.Açmasını istiyorum.Annemde bir kere açmış.çok güzel kokyorlar,rengide çok güzel diyor annem.merak ediyorum. Not:resim yakında ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraklar henüz yeşilken bitki genişlemeye , soğanını büyütmeye odaklı olacağı için gevşek durumda olur ve topraktan bu halde çıkartılırsa çürümesi ve mevsimsel dengesinin bozulması ihtimali oluşur. Yavaş yavaş suyu kesilerek kurutulan bitki tüm gövdesiyle sıkılaşır ve kış koşullarına dayanıklı hale gelir. Düzenleyen nihat.k : 28-03-2012 saat 17:23 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
neden çiçek açmıyor diye merak ediyordum.O zaman ben şimdiden sonra sulamayıp yaprakların kurumasını bekleyeceğim anladığım kadarıyla,havalar da ısınmaya başladı ama ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Son yazılanlara istinaden ben de çok merak etmeye başladım. Bütün kışı bahçemdeki toprağın altında ve yağmurların etkisi ile yaş ve nemli olarak geçiren amaryllis soğanı çiçek açmayacak mı? Bunu mu anlamalıyım? Eğer bu doğru ise, yani çiçek açmazsa, topraktan soğanı sonbaharda çıkarıp, sakladıktan sonra ilkbaharda yeniden ekim yapmam gerekecek doğru anladıysam. Sabredip göreceğiz bakalım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=umutyolcusu;937830]İşte bunu bilmiyordum.En az 2 yıuldır bende olan bir saksıda 2 soğan amaryllis neden çiçek açmıyor diye merak ediyordum.O zaman ben şimdiden sonra sulamayıp yaprakların kurumasını bekleyeceğim anladığım kadarıyla,havalar da ısınmaya başladı ama [/QBahar geldiği için bir gecikme sözkonusu olsada 2 yıldır çiçek vermeyen amaryllisler için kurutma ve ardından 2 ay buzdolabında bekletme işlemi denenebilir. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Dediğnizi uyguladım.Balkona koydum yıllardır açmayanları.İki yıldır elimde bir tane daha var.her sene iki kez açar.süreklide yapraklı duruyor.yeniden çiçek çıkarıyor sanırım. ![]() çiçeği böyle açıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|