![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Sayın musk çok teşekkür ederim cevabınız için. Ben bazı seneler hiç kesmiyordum sulamayı, öbür seneye yeşil kalıyordu ama çiçek vermediği zamanlar olmuştu. Bir iki sene de tamamen budamıştım yapraklarını, o zaman yaprakla birlikte direkt çiçek sapı da çıkartmıştı. Bu sene en sağlıklısını yapmak istiyordum. Cevabınız benim için çok açıklayıcı oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Amaryllis soğanı dikmek için doğru zamandamıyız? belki cevabı sayfalarda var ama kafam karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 25-09-2011
|
Sayın hira; prepare edilmiş amaryllis soğanları eylül ayından mayıs ayına kadar dikilebilirler. Çok kısa bir sürede de çiçek açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Ne kadar gösterişli bir çiçek. soğanını nerden temin ederim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın jojoba; aşağıdaki amaryllis satış sitesini henüz yeni faaliyete geçirdik. Zamanla renk skalası 30-40 renke kadar çıkacak. İnceleyin isterseniz. Herhangi bir konuda sorunuz ya da sorununuz olursa buradayım. Rahatça ulaşabilirsiniz. http://www.amaryllisbahcesi.com/ Düzenleyen alys : 18-11-2013 saat 08:58 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bauhaselerden temin edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Satış siteniz hayırlı olsun. yurtdışından amaryllis almaya doymuş olmasaydım sitede satılan birkaç türü kaçırmazdım. Umarım yeterince ilgi görür ve bu çiçeği sevenler yurtiçinden kolaylıkla temin etmenin ayrıcalığını yaşarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Arkadaşlar benim amaryllislerim yerde ve hala yaprakları yeşil, ben su vermesem de yağmurlar yağdığı için yaprakları bir türlü sararıp kurumuyor, bundan sonra yağmurlar çoğalacak ve soğanları çürüme yapar mı acaba ne yapmam gerekiyor soğanları çıkartsam mı acaba? ![]() Bu şekilde 4-5 tane soğanım yerde soğanlar çok güzel gelişmişler, çürürlerse çok üzülürüm, ne yapacağıma bir türlü karar veremiyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sulanmasalar bile soğan gövdesinden suyunu alır yine birkaç yaprak yeşil kalır. Amarylisler yapı itibarıyla aradıklarını buluyorsa kendiliğinden uykuya yatmaz. Kışın uyanık tutmak yeşil yapraklı kışı çıkarmasını sağlamak, çiçek açmasına kolaylık sağlar. Köklerini fazla hasar vermeden topraktan çıkarın ve uygun saksılara dikin. Soğanları don a kaptırırsanız dış yüzeyleri erir ve soğanlar zayıflar, belkide don un şiddetine göre ölebilirler de. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Ah çok teşekkürler sayın Mutlu Kutlu, bu hiç aklıma gelmemişti, hemen dediğiniz gibi köklerine hasar vermeden saksıya alacağım bana cesaret verdiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın akçabardak; Amaryllis soğanlarınız vittatum ve jahnsoni ise topraktan çıkarmanıza gerek yok. Ama diğer hibrit türler ise Mutlu Bey' in dediği gibi topraktan çıkartın. Saksıya alın. Dona maruz bırakmayın. Vittatum ve jahnsoni yıllardır ülkemizde olan türler. Jahnsoniyi bilmiyorum ama vittatum doğal varyete. Bursa' da hemen hemen her bahçede ve balkonda bu iki türu görebilirsiniz. Hiç kimsede bahçesinden çıkarmıyor. Bende yaklaşık 50 civarı renk var. Diğerlerini korumaya alırken, bu iki türü dışarıda bırakıyorum. Son 2 sene Bursa' da -10' ları gördük. Balikesir iklimide Bursa'dan çok farklı değil. Yapraklarının kurumasına gelince. Ben de bu 2 türden 500 civarı soğan var.Hala yeşiller. Sizinkiler gibi. Ağustostan bu yana sulamıyorum. Onlar kuruması gereken zamanı bilir. Karar sizin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaz bir güzellik yarışması düzenleriz artık. : ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Resimdeki çiçeği Japonya dan aldım. Bir ismi var ancak kırmızı beyaz renkleri ve yıldıza benzer deseninden dolayı = Türk Yıldızı = ismi çok yakışırdı bu çiçeğe diye düşünüyorum. Soğan biraz ufak. Çiçek verirse ve umarım resimdekine benzerse favori güzellerimden biri olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Konuyla ilgili bilgi sahibi olmuş , türleri tanıyan arkadaşları görmek güzel. : ) Evet mandonii de aldım. Amerika dan. Pahalıya patladı. Hippeastrum striatifolium Tayland tan. Calyptratum Japonya , Amaryllis belladonna Arjantin , Yunanistan. Mavi hippeastrum olarak geçtiği için bir worsleya bile aldım. Tohum. Avustralyadan. (yeşersdi ve 5-6 cm oldu) . 1 tane kaldı. İguazuanum. 1 tohumu 20 dolara almaktan son anda vazgeçtim. Yine çinden birçokları... Yeter artık biri beni durdursun. : ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sende iyi merak sarmışsın bu işe. : ) Beğendiğim klasiklerin çoğunu edindiğimden nadir türlerle ilgileniyorum. Hevesle alınan bir soğanın çürümesi , gelişmemesi üzücü oluyor. Yeni ekilen köksüz soğanda, çürümeye neden olan çeşitli etkenler: Fazla sulama , yetersiz ısı , toprak çeşidi ve yeni alınmış torfta bulunan gübre. Özellikle yeni ekilecek köksüz bitkilerin yeni alınmış torfa ekilmemesini daha önce kullanılmış torfa ekilmesini tavsiye ederim. Wosleya , Türkiye şartlarında çok zor bir bitki biliyorum. Sitede forumu var. Başarısız sonuçlanmış bir deneyim paylaşılmış. Yinede denemek istedim. Hidroponik lamba ile işyerimde bir süre büyütüp yeterince büyürse dış ortama eksem olur mu diye düşünüyorum. Bu arada bu bitkiye mavi amaryllis diyelim ki yeri burası değildi deyip banlamasınlar. ![]() Worsleya procera timelapse - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
bunlar da benim güzellerim
bunlar da benim güzellerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
arkadaşlar belkide on yıldır çoğalmayan bir amaryllisim var sadece yazın bir kez açıyor ama asla yavru vermiyor yavrulaması için ne yapabilirim acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Arkadaşlar merhabalar. Bir hafta önce Hollanda'dan bana 15 adet Amaryllis soğanı geldi. Aslında forumu biraz gezindim ve soğanları hemen ekmem konusunda bilgi edindim. Yine de ihtiyatlı olmak gerekir diye düşünüyorum. Bir kaç soru soracağım; 1. Saksıya almak en mantıklı yol mudur? 2. Saksıya almak en mantıklı yol ise bu durumda sulama sıklığı ve yeri konusunda nasıl davranmam gerekir? 3. Son olarak toprak seçiminde nasıl davranmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1- Saksıya alırsan balkonunda büyütebilir , kolay ulaşabileceğin bir noktada olduğundan çiçeklenme zamanı sık sık balkona çıkıp izleyebilirsin. 2- Çiçekleri bahçede yetiştirmek çiçeğin gelişimi açısından daha avantajlıdır. Bitki yazın sıcak dönemlerinde bol suyu kaldırabilir ancak diğer dönemlerde sık sulama yapıp bitkiyi boğmamak gerekir. 3- Toprak seçiminde bahçe toprağının ve torfun kendine göre avantajı vardır. Torf bitkinin kök gelişiminde kolaylık sağlar. Gözenekli olduğundan köklerin hava almasını sağlar. Ancak besleyici değildir. Bahçe toprağı besleyici fakat sık yapısı sebebiyle bitki torftaki kadar rahat olmaz. Ben çiçeklerimde (derin kare) saksının tabanına bahçe toprağı , yüzeyine torf koyuyorum. Dilersen böyle yapabilirsin. Ekim için havanın 20 derece civarı olacağı zamanı beklerdim şahsen. Bu zamanda ekersen büyük , soğuklama görmüş soğanlarsa çiçek vereceklerdir ancak kök salmayıp gövdelerindeki suyu kullanacaklarından bitki küçülecek, belkide ölecek. Riske girmek istemiyorsan , Soğanları serin karanlık bir yerde mümkünse kutuya koymadan üst üste yığmadan beketmelisin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kağıda sarıp buzdolabında bekletmek uygun olur ancak eylül ayı neden? Gelen soğanlar hippeastrum ise İzmir ikliminde mayıs gibi ekmelisin. Çam gübresini bilmiyorum ama soğanları ilk dikimde gübresiz toprağa dikmen gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
agaclar.net
|
Mesajların bir kısmını örnek olması için taşıdım: http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/33923.htm Aslında daha önce yazmıştık... Alıntı nasıl yapılır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nihat Abi soğanlı bitkilerin genel yapısı itibariyle Eylül Ekim ayları gibi ekildiklerini düşündüğüm için o aylarda ekmeyi planlıyordum. Elbette sizin bu konudaki bilgileriniz benim bilgilerimden kat be kat fazladır. Yalnız soğanların hippeastrum olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgim yok. O halde söylediğiniz gibi yapar mayıs ayında hemen toprağa alırım soğanları. Bir sorum daha olacak şayet mayıs ayında toprağa alırsam ve bu işi becerirsem çiçeklerin açma zamanı hangi aylar itibariyle olacaktır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Kışın çiçek açan lale sümbül nergis gibi soğanlı bitkiler o vakitte ekilir. Amaryllisler yaz bitkisidir. Mayısta ekersen haziran temmuz gibi çiçekleri açar. Fotoğraf yükleyebilirsen soğanın hippeastrum( amaryllis) olup olmadığına dair bilgi vermeye çalışırım. İri soğanlarsa çiçek tomurcuğu belki soğanın ucundan görünüyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafı en kısa zamanda yüklemeye çalışacağım. Soğanların bayağı iri olduğunu söyleyebilirim. Sulamayı toprak kurudukça yapmam ve güneşli bir yerde bekletmem doğru bir yöntem olacak mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
amaryllis'im son durumu.. geçen gece sıkı bir yağmur yiyipte toprağı balçık gibi olsada, sorun olmayacağını ve o güzel çiçeğini bana göstereceğini ümit ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben maalesef sizin kadar iyimser olamayacağım, umarım yanılıyorumdur. Bu mevsimde bu şekilde yapraklı olan bir amaryllisin çiçek açacağını pek sanmıyorum. Kışı yapraklarını kurutmuş serin bir yerde dinlenerek geçirmiş olması gerekiyordu. Bekleyelim görelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|