![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Erengül (Ranunculus) Yer şakayığı, Düğün çiceği
Merak edip acıbademde bahçeme dikmiştim ikisene sonra çiçekleri açtı.Yabani görünüşü ve kokusu vardı.Şimdi çiçekciden şakayık dediler aldım.Soğanlıdır diye düşünüyordum.Böyle bir şakayık çeşidi yetiştirenleri tebrik ediyordum .Soğanlı olmadığını fark edincede üzüldüm.Bunlar şakayık değilde nedir |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çiçeksever Bana da kardeşim pempesinden almış.Çok şeker ama solmaya başladı yaprakları neden olabilir.Çiçekçiler de şakayık diye satılıyor.SAnırım gerçek adı GİRİT LALESİ (Ranunculus) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Elfogi ben de şakayık diye almıştım. Çiçek tamamen kuruyunca çiçeği toprağa öylesine bırakıvermiştim bir sonraki sene yine çiçek almıştım. Ben çiçekteki tohumları serpiştirdim herhalde diye düşünmüştüm. Aslında bende öğrenmek istiyorum. Tohumla mı soğanla mı çoğalıyor bu bitki diye. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Çiçeğimi bu hafta bahausedan 3 liraya şakayık olarak aldım..Değil mi yoksaa ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
arkadaşlar erengülü şakayikdiye milete satıyorlar şakayik çalıtipi bir bitki boyu 1metreye ulaşı yorkökten tutuyo daldan aslatutmaz kökü sogan deyil normal kök geçensene bagusa geldi paketlerde kök olarak siyah birkök busene gelmedi italatı durdurulmuş koruma altına almışlar ital mallar kırmızı pembe renk isteyen varsa altunu zade köprünün arka sokagında serada var 40 yt satıyorlar iki senelik beykoza giderken yol üstündeki seraya yeni gelmiş 30 yt ital resetanede 15yerli 20 ital satılıyo saygılar benim resmimdeki sakayik iyi bakın 4senelik purofil |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahar mevsimi geldiğinde sulamaya başlayınca yeniden yeşeriyorlar. Ekstra gübrelemeniz gerekir. Saksıda değil de bahçede iseler bahar ayları harici sulama esnasında çürüyebilirler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Bu çiçeğimizin bakımı nasıl yapılır, budanır mı, nasıl ve ne zaman budanır? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
bizimde bu çiçekten vardı kurudu acaba eksi kaç dereceye kadar dışarıda dayanıyor |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün Carrefour'da bu çiçeği aldım. ![]() Pakette 20 tane soğan var. Ama bildiğimiz soğanlardan biraz değişik şekilleri var. ![]() Düğün çiçeği diyor. Arkadaki bilgide adı Ranunculus Asiaticus yazıyor. 25 cm uzunluğu olacakmış. Ekim zamanı Eylül-Ekim-Kasım-Aralık çiçeklenme Haziran-Temmuz -Ağustos yazıyor. Yarıgölge seviyor ve dış mekan bitkisi. 8 cm. derine 10 cm. ara ile dikilmeliymiş. Yarın uzun saksılara dikeceğim. Görüntü çok güzel, umarım açan çiçekler de öyle olur. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili uzman16, geçen sene biz açmış halde almıştık bu çiçeği, bitki tümüyle solunca yumrusunu topraktan çıkardım ve yaz boyu sakladım. (Aldığımızda iki renk vardı saksıda ama ben toprakta sadece bir tane yumru buldum). Aynı sizin fotoğraflardaki gibiydi, bir elin parmakları şeklinde. Ekim-kasım gibi yeniden diktim ve şimdi yapraklandı. Bu aldığımızdaki hali: http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1239127117 Bu da şimdi yeni yapraklanmakta olan hali: ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın uzman 16; Hayırlı olsun, çok güzel çiçekler, ben de bahçeme 150 tane ektim, yumruları kendim yetiştirdim açtıklarında seyrine doyulmuyor. Kuruduklarında yumruları topraktan çıkarın ekerken bölersiniz. Düzenleyen kasap.94 : 01-02-2010 saat 16:26 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Ben bu çiçeğin sadece bahar da açtığını biliyorum , üstelik çiçeklenme dönemi çok kısaydı.Açma zamanları farklı olan cinsleri mi var acaba ? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Açtığı zaman mükemmel açıyor fakat kısa sürüyor,Benim bildiğim yok. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Girit lalesi denip denmediğini bilmiyorum. (Sizin gösterdikleriniz de benim erengül dediklerimden.) Ama başlık Ranunculuslardan bahsettiği için bu sayfada çalı şakayığın değil Ranunculus'un (yer şakayığı)(erengül) yer alması gerek diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|