![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Ranunculus ile ilgili bir şey soracağım yaşadığım bir olay ile ilgili. Aynı şeyi yıldız da da yaşadım: Çiçekçilerde satılmakta olan saksılı ranunculuslar yetiştirme dönemi sonunda yumru oluşturmuyor ve bu nedenle de bir sonraki baharda tekrar açmıyorlar. Dahlia’ları kış olmadan son baharda saksısını rizomonu almak için açtığımda rizom bulamadım. Ranunculus da da aynı durum söz konusu idi. Birkaç arkadaşa daha sordum saksılı alan, onlar da birkaç yıldır aynı durum ile karşılaştıklarını ve bu yüzden her bahar tekrar saksılı almak zorunda kaldıklarından bahsettiler. Acaba çiçekçiler/üreticiler bu çiçeklerin rizom oluşumunu engelleyecek bir yol mu keşfettiler? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Alıntı:
Arkadaşlarınız büyük ihtimalle,fazla sulama yaparak pençelerin çürümesine sebep olmuşlardır. Düğün çiçekleri süzek,besin yönünden zengin,su tutmayan nemli toprakları seviyorlar.Fazla ve gereksiz sulamalar pençeleri çürütebiliyor. Düzenleyen Dumlupınar : 01-04-2019 saat 21:42 Neden: İlave bilgi... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
Cevap için teşekkürler. Peki bu durum şaton alındığında dahi pençesi olmayan rananculuslar için de geçerli mi zira bu çiçekleri aldığımızda pençeleri olmuyor. Bizzat açıp baktım. Bu nedenle acaba bir engel tekniğinin olup olmadığını merak ettim. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Alıntı:
Pençesi veya mini yumrusu olmayan,bizim bildiğimiz adları ile düğün çiçeği,erengül,yer şakayığı olmaz. Düzenleyen Dumlupınar : 05-04-2019 saat 22:01 Neden: İmla hatası |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| düğün çiçeği, ranunculus |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|