![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
şakayık ??? sayın Metin Çeşme yukarıda görmüş olduğun şakayı daldan köklendirilmiş şekilde aldım 2. şu anda farklı iki çeşit şakayık var bende birincisi kışın toprağa kadar yok oluyor ilk baharda tekrar filizlenip çiçek açıyor ikincisi bodur ağaç şeklinde sadece yaprak döküyor ilk baharda oda filizlenip çiçek açıyor metin bey sizde varmı? köklendirmek için denedinizmi başarısız oldu iseniz denemeye gerek yok. ben başarılı olursam köklenenleri yukarıda ismi yazılanlara göndereceğim arkadaşımdanda söz aldım sonbahardada çeliklerinden alıp dağıtacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ağaç şakayıksa çelikle köklenir . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
arkadaşlar hepinize merhaba zamanı gelince buradan belirteceğim özellikle şakayıkın çelikle köklenmesini aldığım arkadaşa sormaya gittim köklenmesini şu şekilde yapıyormuş alınan çeliğin alt kısmına 2-3 cm lik bir kaç çizik atıp oksijenli suya sokup sonrada mangal kömürü tozu sürerek 30 cm derinliğe dikiyormuş tutma oranı yapılan işleme göre değişiyormuş tutma oranı yüzde doksan olduğunu söyledi. bir çeşidi daha var oda çiçek açtıktan sonra sonbaharda toprak seviyesine kadar kuruyup tekrar açıyor oda çok yıllık çoğalması hakkında bilgim yok ancak sonbaharda kuruduktan sonra köküne bakma şansım var bende ikincisinin kökünü şimdiden merak ettim ama eminimki soğan değil. soğansa dağıtması daha kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Otsu şakayığın üretimi konusunda Mine hanımın yazısı var. Ben onun önerilerine uyarak ekim ayında havuç şeklindeki kökleri ayırıp diktim. Diktikten sonra yerine alışıp güzel çiçekler vermesi için 2 yıl gerekiyor. Bence bu yıl köklerine bakmayın. Önce yerine alışsın. İki yaşındaki ve 7-8 yaşındaki şakayığın resmini çekip eklersem ne demek istediğimi daha iyi görürsünüz. Bu konuda eşimden yardım almam gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
tesşekür ederim jineop hanım verdiginiz bilgi için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
işinize karışmak gibi olmayım çelikten olmaz ama zize yardımçı olayım bahusta köklendirici bir ilaç var bide onla deneyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Maşallah Sayın zerrinsrt nekadar güzel çiçeklenmiş Allah nazardan saklasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Zerrinsrt ,Maşallah çok güzel açmış. ![]() Kokulu tür mü ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kokulu-kokusuz ayırımını nasıl yapacağız? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
İzmir'de nereden bulabilirim
İzmir'de ağaç şakayık nereden temin edebilirim. Bayındır'da var mıdır ? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Kokusuz olsun sayın zerrinsrt görüntüsü yeter maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Benim ağaçşakayıklar 3 yıldır bahçede. ilk defa bu yıl bu kadar gelişme gösterdiler ve galiba çiçek açacaklar. Ne olduklarını bilmediğimden geçici olarak ekmiştim. Şimdi yerlerini değiştirmek istiyorum ama 2 yıl açmayacaklar diye onu da yapamıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2008
|
merhaba, Avustralyadan Paeonia lactiflora tohumları aldım. İçinden çimlendirme ile ilgili bilgi çıktı. Mutlaka doğal ya da buzdolabi ile stratifikasyondan geçirmek gerekiyor okuduğuma göre. Bu tip bir çimlendirme girişimine ilk defa gireceğim.Daha önce tohumdan Paeonia ya da bu tip bir bitki yetiştiren var mı? tavsiyelerinizi rica ederim. Syg, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Şakayık çiçegim öldü. Bernde diplerinden kestim, ama birisinde yeşil bir dal vardı onu kesmedim.Bir süre sonra o dal uzamaya başladı.Bende ne oldugunu anlamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2010
|
suzan hanım bu yabani ottur çekip atın kökünden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Bu bahar almış olduğum erengüllerin çiçeği geçtikten sonra saklasam, seneye tekrar açma ihtimalleri var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bahar mevsimi geldiğinde sulamaya başlayınca yeniden yeşeriyorlar. Ekstra gübrelemeniz gerekir. Saksıda değil de bahçede iseler bahar ayları harici sulama esnasında çürüyebilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Sayın Eylems cevabınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |