![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok, nazik sayılmaz, ne de olsa ağaç (veya çalı). ![]() Biri beş litrelik tenekede, diğeri kocaman bir saksıda, yerinden kalkmıyor, kargo parasıyla beş-altı tane alınır herhalde. ![]() Bu yüzden, gelemez, dedim. İnşallah bulunur ama bulunmazsa eğer, sonbaharda, kökünden ayırabilirsem o zaman olur. Selamlar, tekrar kolay gelsin, balıkçı deyimiyle, rastgele. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Ben de şakayık aldım bahçe için ama bahçeye ekmesemmi balkonda bakmaya doyamıyorum. Benim şakayık çiçeğim ne zaman ağaç olur? Bir de şakayık çoğalır mı kasımpatı çiçeği gibi yani yayılır mı? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar rananculus.Şakayık daha çok güle benziyor.Yapı bakımından.Artık ağaççık mı denir,çalı mı bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Hay Allah ben de ağaç şakayık diye aldım burda görünce olsun napalım |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
2006 kasım ayında aldığım şakayık ilk sene hiç açmadı, geçen sene bir tane açtı, bu sene ise dört tane. Bu sene açan çiçekler geçen seneye göre oldukça iri, dalları yere doğru eğiyorlar. Gerçekten, kökü güçlendikçe daha güzel açıyor. Beykoz fidanlığından piyasaya göre uygun bir fiyata almıştım, bu sene çok daha uygun fiyata satıyorlarmış. İsteyen arkadaşlar telefonla ararsa da bilgi alabilirler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Google'da Beykoz fidanlığı diye arama yaparsanız bitkileri ve fiyatları veriyor. Ağaç şakayık 10 TL gözüküyor. Aldığımda üretimine yeni başlamışlardı ve kış dönemi olduğu için indirimli olarak 30 TLye satılıyordu. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Nisan ayında aldığım sarı, beyaz ve pembe şakayıklarımın şu anki halleri, aldıgımda üzeri çiçek ve tomurcuk doluydu. Çiçekler 5 10 gün sonra dökülmeye başladı. Tomurcuklar ise zayıf ve cılızlaştı açmadan soldular neden olabili çok üzüldüm. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Erengül bal arılarının en sevdiği çiçeklerden. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Pembeler ve pazardan aldığım ebruli tür. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
feriha hanım resimdeki şakayikler nadir olanlar galiba yumru çinsi galiba işalah bol ömrü ve çicekleri olur işalah yaprakları ince benimkilerin kalın kök şakayik benimki |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
şakayiklerimi 3 ledim hızla büyümeye başladılar 1tane kırmızı 2tane pembe var onları çok seviyom |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
bursa ili için uygun mu |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
adalet hanım yıldızlarına bayıldım bende hastasıyım yıldızların busene bagusa gelmiş ama ben geç kalmışım bitirmişler |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
otsu şakayık dikildikten sonra çiçek açması için 2 yıl beklemek gerekiyor BUNUN çoğalması köklerdeki yumrulardan ağaç şakayıkta yumru yoktur. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
benim bildigim şakayik çelikten olmaz kökten olur yanlış biliyorsam söyleyin ana denedim bunları üreten seralara sordum çelik olmaz diyorlar |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
,asla şakayikler çelikten tutmaz zametinize ve emeginize yazık bendenedim olmadı,bence binaların önlerinde oluyo kapıçılardan riçaedin yeni filizlerden kökünden kesip verirler ben bugün istedim kapıcı bana dikim zamanı gel dedi kök olarak vereyim dedi |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Metin Çeşme, siz de lütfen şu başlığa bir göz atarmısınız. |
|
|