![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Kardelen soğanlarını az önce toprakla buluşturdum.Hayırlısıyla çiçeklerini görmek ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Topraktan çıkmayı başaramayan tek soğanlı bitkim kardelen oldu.Neredeyse 2 aydır ses seda yok... Kardelenlerim topraktan çıkmaya başladılar.Hadi bakalım güzelliklerini görme zamanı yaklaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Benim kardelen 1 sene öncesine değin yetiştiremediğim çiçeklerden birisiydi, ama benim hatam kardelen filizlenmeye başladığında yer değişikliği yapmamdan kaynaklanıyordu, toprağıyla bile bu değişikliği yapsanız nafile, küçük bir bahçem olduğundan bahçemde çiçeklere yer değişiklikleri yapmam gerekiyordu. Kardelen elleme dokunma bana dercesine asil bir çiçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yılın ilk kardelenleri benden olsun. Biz çoktan çıktık ta çiçeğimizi bile gösterdik maşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın akçabardak merhaba,siz kardelenleri ne zaman diktiniz.Benimkiler 3,5 ayda ancak 1 cm.boydalar,sizinkiler çiçeklendi mi merak ettim.SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Dumlupınar ben kardelenleri geçen sene edinmiştim, bana geldiklerinde Mart ortalarında bu haldeydiler http://www.agaclar.net/forum/1260133-post949.htm Ben onları büyük bir saksıya olduğu gibi dağıtmadan diktim görüntüde ki gibi http://www.agaclar.net/forum/1260146-post950.htm Yaz boyunca bu saksıda kaldılar ve soğanları hiç çıkarmadım, saksıyı görebileceğim bir ağacın altına gölgeye aldım arada sırada aklıma geldikçe toprağı nemlendirdim ki soğanlar kurumasın diye. Bu sene de saksısından çıkarmayı düşünmüyorum geçen sene yaptığım gibi arada toprağı nemlendireceğim, kısmet olursa ömrümüz var ise 2016 da çiçekleri açtıktan sonra yaprakları sararmaya başladığı zaman soğanları söküp yavruları ayırdıktan sonra tekrardan seyrelterek saksıya dikeceğim. Ben soğanlarımı her 3 senede bir söküp tekrar dikiyorum. Saksıda oldukları için sıcaklarda nemlendirilmez ise kuruyup kaybolabiliyorlar, o yüzden azar azar da olsa çok sık olmamakla beraber su verilmesi gerekir bana göre. Bu günkü halleri yaklaşık 10 gündür bu haldeler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sayın akçabardak kardelenleriniz,muhteşem gözüküyorlar.Maşallah Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Beğeniniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sayın Dumlupınar, bildiğim konularda seve seve bilgi vermekten mutluluk duyuyorum. Umarım sizin kardelenleriniz de en kısa zamanda çiçeklenip sizleri mutlu ederler. Selamlar sevgiler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu yıl ilk kez kardelen sahibi oldum. Hatta ilk kez kardelen çiçeğini yakından görme fırsatım oldu. http://www.amaryllisbahcesi.com/den almıştım soğanları. Şimdi izlemeye doyamıyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayın loveforlife,kardelenleriniz harika görünüyor.Onları izlemeye doyulur mu hiç ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sevgili loveforlife, bunlar bir harika çok beyendim maşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2015
|
[ATTACH]534610[/ATTACH . Kardelenleri görünce aklima geldi,gecen yil ormandan getirip,bahçeye dikmistim:-) gidip baktim,cakillarin altindan uzatmislar başlar ini:-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|