![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Kardelen soğanını Temmuz-Eylül ayları arasında (yazın) arayın. Soğanlarını bu aylarda bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Peki sonbaharda eksem marmara bölgesinde ne zaman çiçeklenir? kış ortasında bir çiçek cümbüşü yaratabilir mi acaba bu kar melekleri? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili Sarıgöz Merhaba. Akçabardaklarınız çok güzeller. Onları izledikçe memleketimin kokusunu almış kadar oldum. Adeta içim cız cız etti. Çünkü onları ben çok seviyorum, çok güzel kokuyorlar. Bu sayfadaki kimde gördüysem hepsini de beyendim, kokularını çok özledim, inşallah bir gün benim de olur. Sevgiyle, Sağlıkla kalın benim için de koklayın. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
merhabalar..kardelenlerin çiçekleri solduğu zaman lale, sümbül gibi kesilmelimidir? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
Soğanlılarda (lale,sümbül gibi) çiçekleri solduğu zaman değil, çiçekler açmadan koparılır. !!! Bu nedenle soğan üretimi ayrı bir iştir. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sevgili hira; Benim bildiğim bazı araştırmalarımda, lale ya da sümbül çiçekleri üretim için değil, soğanlarını büyütsün, ertesi yıl daha iri açmaları için kesilir (açtıkdan 4, 5 gün sonra yani solmak üzere iken). Anlamadığm konu, kardelenle ne ilgisi olup olmadığı, çiçekleri neden koparılsın, çoğaltmak için mi? Kardelen çiçeği çabuk çoğalan bir çiçektir. bu sene bir tane ise seneye 3 tane oluyor. Yani 3 senede 9, 10 soğan olur. Üç senede bir soğanlar sökülür yeniden seyreltilerek dikilir. Seyreltilmediği zaman çiçeklenme fazla olmaz verim düşer çiçekleri de ufak olur. Ben şahsen koparmaya kıyamam bırakın bu masum, saf, temiz boynu bükük çiçeği kendi dünyasında doya doya yaşasın. Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın diye ekleyeyim, üretim yapıyorsanız koparın çiçeği ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2012
|
Sevgili kardelen severler..Ben kardelenle ilgili bir tez yürüteceğim. Karadeniz Bölgesindeki kardelen türlerini in-vitro koşullarda üreteceğim. Bu nedenle Karadeniz Bölgesindeki kardelen çeşitlerini ve mümkünse yerlerini bilmem gerekiyor. Karadeniz Bölgesinde olup bana yardım edebilecek biri olursa, lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Ve kardelenle ilgilendiğini bildiğiniz ve ulaşabileceğim birileri varsa, onları da iletebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2012
|
teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Soruma cevap veren olmamış, bir daha sorayım dedim Acaba kardelen ne zaman çiçek açar Marmara Bölgesi şartlarında, ve hatta ne zaman dikilmeli onu da söylerseniz ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
|
Mesajları okursanız sorunuzun cevabı verilmiş/bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Kgursan abiciğim mmmm ben bugün kardelen soğanı aldım Eminönü'nden, geçmi kaldım yani dikmek için? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2013
|
Kardelen soğanı nereden bulabilirim internette? Soğanları satan güvenilir siteler var mı? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Ay maşallah çok seker yaa ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğada kardelenler bu sene erken boy gösterdiler. Geçen Pazar günü yaptığım doğa yürüyüşünde Dışkaya-Seçköy/Bursa yöresinde bir kaç kardelene rastladım. Geçen yıl ayni yörede Kardelenleri Şubat ayında fotoğraflamış idim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende kardelen olduğunu düşündüğüm soğanları ekmiştim anca anca yeşermeye başladılar.. soğanlarımın içinde kardelen vardı ama ben bir vurdumduymazlık ve tembellik edip tüm soğanları aynı bez torbada saklayınca hangisinin ne soğanı olduğunu karıştırdım şlmdi merakla açmalarını bekliyorum![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
kokusu yok ama çiçeği güzel. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Akşam ezan saatinden sonra kokusunu bırakır. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalara Kardelen severler.Bahcemizin ilkbahar mujdecileri sonunda yuzlerini gosterdiler.Her ne kadar daha sonra kar yagsa da ,acmamis olan kardelenler yuzumu guldurduler.Allta bahcemizin guzelleri... |
|
|
|
![]() |
|
|