![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim koleksiyonum doğa kökenli türlerden oluşmakta. Allium - Süs soğanı Amaryllis - Pembe trompet Chionodoxa - Çin sümbülü Colchicum - Güz çiğdemi / Acı çiğdem Crinum - ? Eucharis - Amazon Zambağı Fritillaria - Ters lale Gagea - ? Galanthus - Kardelen Geranium - Sardunya (rizomlu) Gladiolus - Glayöl Hippeastrum - Çoban yıldızı / Amiral Hyacinthus - Sümbül Hymenocallis - Örümcek Zambağı İpheion - ? İris - Süsen Lilium - Zambak Muscari - Misk sümbülü / müşkürüm Narcissus - Nergis Orchis - Orkide cinsi Ornithogalum - Ak yıldız Pancreatum - Kum Zambağı Scadoxus - ? Scilla - Mavi yıldız Sternbergia - Göç Göç çiçeği Tulipa - Lale Zephyranthes - Yağmur zambağı / zıpçıktı gibi cinsleri yetiştiriyorum. Düzenleyen Halil Solak : 15-06-2010 saat 14:38 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Halil Bey, bende 15 tane falan muskari var,1 senedir duruyor yaprakları var ama ne çiçek açıyor ne ölüyor,yaşıyor ama hiç bir değişim yok, ne istediğini çözemedim ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
muscariler yılda bir defa açar. çiçekteyken yerini değiştirdiyseniz açması birkaç yıl gecikebilir. bunun dışında bulundukları yeri sevmemiş olabilir. yani gölge bir yere diktiyseniz çiçek vermezler. muscariler genellikle tam güneşli yerlerde yetişir ve bolca çiçek açarlar. kısaca tam gün güneş alan biryere dikmenizi öneririm. ****** toprak üzerindeki tüm yeşil kısımları tamamen kuruduktan sonra. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2011
|
Sayın halil solak,turuncu çiçekli ve siyah noktalı,çiçekleri yere bakan zambak soğanı sizde var mı?Benim resimdeki zambaklardan. Düzenleyen kaplan zambağı : 21-05-2011 saat 11:23 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
evet resimdeki zambağın aynısıdır. bitkinin gövdesinde çiçek tomurcuklarına yakın yaprakların üzerinde minik soğançıklar oluşturan ilginç bir tür. bende bu soğancıkları toplayıp ekmiştim imdi hepsi yapraklanmış durumda. bendekiler yeni fide. eğer baumax larda bulmazsanız gönderebilirim. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2011
|
Sayın Halil SOLAK,tüm çiçek yetiştiricelerinden araştırdım.Bu tür turuncu lilium yok.Ben Trabzonda memur olarak çalışıyorum.Bu çiçek çok sevdiğim bir çiçek,çin asıllı.Evde yetiştirmek için 2 veya 3 turuncu zambaktan ödemeli gönderirimsiniz.Parası ne olursa olsun lütfen bu soğanlardan bana gönderirmisiniz. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|