![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
beni de listeye ekleyiniz lütfen...sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Merhaba; Bu sene ilk defa, bahçeme ortalama 100 adet lale 100 adet sümbül, 20-30 adet nergis(tam hatırlayamadım) ve 100 adet çiğdem soğanı ektim. Bakalım nasıl bir renk cümbüşüyle karşılaşacağım. Yalnız bahçenin zeminini çimden kurtarıp çim yonca karışımı yapmak için biraz telef ettik ortalığı..Şimdi dua ediyorum zemin yeşermeden çıkmasınlar. Çamurun içinde görmek istemiyorum o renkleri ![]() Zamanı geldiğinde soğan paylaşımına seve seve katılırım..Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Merendera attica yı koleksiyonuma katmış bulunuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
selamlar bende sümbül, nergis, zambak,sarı çiğdem, lilyum,lale iyi günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Halil çolak tebrik ederim.Balkon bölümünde konu açmışısın .önce oraya yazdım.değişik soğanlı bitki ararken burada tekrar rastladım.Bende de soğanlı bitki merkı var.Hatta doğada bulduklarımıda toplarım.amacım çok çeşit yapabilmek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Alıntı:
Önce teşekkür ederim...Sonra neden cevap yazamadığımı açıklayayım...Eşim bir kalp krizi geçirdi bu nedenle siteyle ilgilenemedim...Bu yüzden bayağı geçikmeli olarak cevaplayabiliyorum...Bitkilerimin hepsi bu yıl dikilmiş olup hepsi saksıdadır...Kolleksiyonuma da saksıda devam etmek zorundayım...Bitkilerim ise... crosus mor,beyaz,sarı sümbül mor.beyaz.sarı.pembe lale nergis kardelen beyaz süsen beyaz.sarı.mor olduğunu düşünüyorum...Resimde öyle görünüyordu... muskari mor, beyaz siklamen mor,pembe,beyaz oxalis pembe,beyaz ve mor yapraklı pembe Bu gün için sümbül ve kardelenlerden bazıları açmak üzere... Yaz orkidesi, sümbülteber.amaliys ve muskarinin doğal formu ilk sırada edinmek istediklerim... Böyle devam edeceğiz herhade...Ağaçlar net çukuruna düştük bir kere bitkileri öğrendikçe ve yerimiz müsade ettikçe edinmeye devam...Tüm dostlara sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
1-Allium - Süs soğanı 2-Amaryllis - Kırmızı, Apple Blossom, Athene, Mambo, Bingo 3-Galanthus - Nivalis-İkariae 4-Hyacinthus - Sümbül 5-İris - Süsen-danfordiae-harmony-Prof.Blaauw 6-Lilium - Zambak 7-Muscari - Blue Spike- 8-Narcissus - Nergis 9-Girit Lalesi -Ranunculus 10-Narcissus-5-6 çeşit 11-Tulipa - Lale 12-Zephyranthes - Yağmur zambağı / zıpçıktı 13-Frezya-Freesia 14-Crocus-Dorothy-Yellow-Mis Vain 15-Sparaxis tricolor 16-Oxalis adenophylla-Süs Yoncası Gümüş yaprak 17-Oxalis deppei-Şans Yoncası 18-Anemon Blanda 19-Güngüzeli 20-Clivia Unuttuğum varmı bilemiyorum ama şaka maka 20 çeşit soğanlı bitkim var. Düzenleyen bettyycim : 23-01-2011 saat 20:11 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Edirne'de Ergene ovasında çiğdeme benzeyen küçük ve beyaz çiçekler açan bir soğanlı var. Yağmurdan sonra açtıklarında her taraf birden bembeyaz olmuştu.Çok hoş bir görüntüydü.Acaba ismini bilen var mı?Bahçeme de ektim.Çünkü giderek azalan mera alanları bu bitkinin buradaki tek yetişme sahası. http://picasaweb.google.com/lh/photo...zohv3uGU6z59Wg şu fotoğraftakinin aynısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sinirolmuyorum! bu fotoğrafını eklediğiniz bir akyıldız. Yanlız bu grubun alt türlerini hiç incelemedim. 'Ornithogalum comosum' olabilir veya bir başka alt türüde olabilir. Galeriden veya google'dan bu isimle arama yaparsanız bol miktarda fotoğraf bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gerçi doğada hiç ornithogalum göremedim henüz öğrenecek çok şey var |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2011
|
Merhaba ben Emıne1 bemım nergıs sumbul cıgdem lılyul gala var bende katılmak ıstıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
Yeni üye oldum,siteyi tanımak için dolaşırken, soğanlı bitkilerle ilgili bilgiler dikkatimi çekti..Ben de bahçemde bir çok soğanlı bitki yetiştiriyorum,soğan takası yapabilirim,bu konudakisorunlarımı da paylaşmak istiyorum..örneğin çok iyi,canlı yeşillenen nergizlerim bir kaç senedir hiç çiçek açmıyor,yazın sulandığı için mi acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
Sitede hiç sözü edilmeyen beyaz mis zambaklarım var,senelerdir aynı yerde harika açıyorlar ama yumrular çoğaldı sıkılaştı onları ne zaman ayırmalıyım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Alıntı:
Liliumlarınızı şimdi değil Hazirandan sonra yani çiçek açıp kuruyunca ayırabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2011
|
Amaryllis nergıs sarı lale cıgdem lılyum gala tesbıh cıcegı ters sumbul sumbul renk cesıdını artırdım...................... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Listemize bir bakın kaç kişi olmuşuz ![]() hocam100 ibrahim37 Kharel kumyaka2010 Sebahattin Sargın hs_edirne gulşen Günüm süreyya oki_1655 Yagız bluevlinder Güngör Salman thisisme nazlı hilal gülistann tamaşa bursevi k_donmez sarigoz siniroluyorum Balıkcı çiçeksever adrianus botanica ide kntlmelek Hhatice bergüzar bıcırık nurguldk serkan_istanbul fikreteren Nevzat Lalezar78 EMINE1 Semra Nomak sebnem34 kaptanzst Düzenleyen Halil Solak : 06-04-2011 saat 23:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Arkadaşlarımız nurguldk, serkan_istanbul, fikreteren, Nevzat, Lalezar78, EMINE1, Semra Nomak. Kardeşliğe hoş geldiniz. uzun süredir bu bölümü ihmal etmişim en kısa sürede telafi etmek için yeni paylaşımlar yapmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Beni de eklermisiniz listeye acaba. Tek bir soğanlı bitkim var o da ilk filizlerini 2 gün önce verdi. 4 yapraklı şans yoncası. Soğanlar her sene çoğalıyormuş.Ama soğandan yetiştirdiğim ilk bitki beni hızlı büyümesi ile cezbetti şimdi yeni soğanlı bitkileri araştırıyorum. Üyelik için yeterli değil sanırım ama kabul ederseniz sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda sayılarını ve türlerini artırarak diktiğim soğanlar güzel geliştiler. Hepsi bir arada olunca da renk cümbüşü oluştu. Bölgede sümbüllerden kaynaklanan koku harika. Haziran sonunda bitkiler tamamen kuruyunca soğanları sökmeden bu alanda ne yapabileceğimi düşünüyorum. Bir fikriniz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Merhaba ben de yumrulu ve soğanlı bitkilerle ilgileniyor ve yetiştiriyorum.Doğadan da topluyorum ithal olanlar da var.Latince isimlerini değil de daha çok kullanımdaki isimlerini biliyorum;dogal olarak yetişen dağlardan topladığım 3 çeşit orkidem,sahlep denen bir soganlım,yumrulu anemonlarım,kımızı zambağım,oranj salkım açan zambağım, nergislerim,altın kadehlerim, turuncu lilyum,bengi Balıkesir zambağım,mor buket şeklinde açan zambağım,akyıldız,mor çiğdem(öksüzoğlan)mor kokulu yabani sümbül,ayrıca pembe beyaz mor sümbüllerim.hepsini çok seviyor ve bahçemde yetiştiriyorum.bazılarını paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Semra hanım sıkışık duruma gelen zambaklarınızı yaprakları kuruyunca muhtemelen ağustos sonu eylül ayında topraktan çıkarıp kök fazlalarını temizleyip gazete kağılarına sararak sein ve karanlık bir yerde saklayınız.mart ayında istediğiniz aralıklarla yerlerine dikersiniz.artan olursa talibim birkaç tanesine, ben de size başka cins zambak gönderirim selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|