![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-11-2008
|
Hocam selamün aleyküm, Ben İzmir Ödemişteyim geçen sene sizden 5 tane sümbültemer almıştım. PTT kargo dahil 10 tl vermiştim.Bu sene fiyatlarınız %50 arttırmışsınız. Geçen sene yolladığınız 5 soğanda açtı ancak bunlardan 3 tanesi çiçek açtı. Ama açmayanlarda yeşil duruyordu. Sizin talimatlarınız doğrultusunda sulamayı azaltıp, yeşil yaprakların iyice solup kaybolmasını bekledim. 1 Mart günü saksıyı boşalttığımda 2 tane büyük soğan çıktı. Bunların yanlarındaki soğanlarını koparıp ayrı diktim. Ancak anlamadığım nokta son ana kadar 5 soğanın belirtileri mevcutken benim geriye kalan 3 soğan nereye gitti? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar..Bu guzel cicegin Eminonude cicek pazarinda mevcut mu acaba?Cok etkiliyeci goruntusu var ve kokusunu az da olsa guzel oldugunu tahmin edebiliyorum...Lutfen yardimci olun..simdiden tesekkurler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Orkun bey tebrik ederim kokusunu da hissedeceksiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Yanlış görmüyorsam(tomurcuklar belirgin değil çünkü, zor fark ettim.) Hocam100'den gelen sümbülteberler tomurcuklandı en nihayet. Fotoğraf yollayamıyorum ama benimkiler Sarıgöz'ün teberlerinden daha boylu ve gelişkin. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yarına kokusunu da alırsınız Orkun bey .Bir de kokusunu alınca yazın bakalım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sümbülteber çiçeğinin gübrelemenmesi; Nisan gibi dikildikten sonra filizlenince 20 gün arayla 1,5 ay boyunca Amonyum sülfat ve humik asit karışımı verilecek, Ortasından Ağustos ortasına kadar Potasyum nitratlı gübre verilecek(Soğuk tutuyor) Ağustos ortasından sonuna kadar da 20 gün ara ile potasyum sülfatlı gübre verilecek.Bu da sıcak tutuyor. Gübreler eritilip suyla da verilebilir yaprak gübresi de verilebilir.Ölçü olarak da ziraatçinizin önerisini dikkate alınız. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu sezonun ilk sümbülteberi nihayet çiçek açtı mis gibi de kokuyor.Sizlerinki ne durumda acaba?Yazarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Zerrin hanım çok sevindim.Kokusunu beğendiniz mi acaba?Seneye ayırarak ekiniz ki daha güzel olsunlar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuruyunca ayırıp ekin.Ya da yeni ekerken ayırın. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Benimkiler henüz büyüyor fotoğraf ekleyip yorumlarınızı alacağım |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sümbülteberlerinizin şimdilerde açması lazım benimkiler açıyorlar.Yakında resim eklerim sizdekileri de görelim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderatör
|
hocam100, iki saksıdaya böldüğüm sümbül teberimden bir tanesi katmerli olarak çok güzel çiçek açtı. Ama sadece bir adet. Her iki saksıda da yemyeşil yaprakları ile sağlıklı bir şekilde duruyorlar ama başka bir çiçek açacak gibi görünmüyor. Açmış olan da birbuçuk ay evvel açmıştı. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
20 'ye yakın soğanım çürüdü ,geçen yıl bir tanesi açmış ben de o güzel kokusunu alabilmiştim.Kokusu gerçekten çok güzeldi. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Soğanlarınızın çürümesine üzüldüm.Saksıya mı ekmiştiniz.İzmir çok yağış alan bir il belki fazla su çürütmüştür. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bir kısmı bahçe de bir kısmı da saksıdaydı.Bu soğanlıların üzerine düştükçe beni üzüyorlar. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim sümbülteberim şu anda tomurcukta... Saklama koşulları nedeniyle soğanlar üzerinde küf oluşmaya başlayınca hemen saksıya dikmiştim. Bana kalan iki soğanı deneme amaçlı olarak tek bir saksıya diktim. Kış boyunca kapalı balkonda kaldı. Şu anda batıya bakan balkonda duruyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
sümbülteberimmmm
benim üç yıldır beklediğim sümbülteberim nihayet tomurcuk yaptı ,hemen paylaşmak istedim ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Kükürt atmayın ona özel mantar ilacı atsanız daha iyi olur. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle bahçe bitkisi veya büyükçe bir saksıda durması gerekiyor açması için. Benimkiler ilk defa bu yıl bahçeye alınca açtılar. Çiçekleri muhteşem ve geceleri bütün bahçeye yayılan kokusu tarif edilemeyecek kadar güzel. Üstelik çiçekleri hemen geçmiyor.4 haftadır birer ikişer açıyor ve 2 hafta daha açmaya devam edecek gibi görünüyor. Bana göre kokulu çiçeklerim arasında 1 numaralı yerini aldı bile. Oğuzhan'a duyrulur :P Hocam bu sefer başardım, teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
İnanın ben de bu güzel haberleri alınca çok mutlu oluyorum. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
İlkbaharda 15 Lt’lik saksıya diktiğim 3 sümbülteber soğanından bir tanesi çiçek sapı verdi. Üstünde 14 adet çiçek tomurcuğu var. Yaklaşık 30 gündür gözünün içine bakıyorum, açsınlar diye… ![]() Teşekkürler Hocam. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneşi seviyor çiçk açınca da güneşten alıp yarı gölgeye koyun ki çiçeği hemen geçmesin. |
|
|
|
![]() |
|
|