![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
Bu yılın ilk sümbülteber kokusunu aldım sonunda ![]() ama çiçek daha tam açmadığı için resmini sonraya sakladım... sadece bir iki tane tomurcuğun aralanması bile yetiyor ![]() ama asıl konumuz olan sümbülteber tomurcuğu nasıl belli olura dönersek bu konuyu bi kaç resim ile netleştirelim. ilk olarak açmayacak sümbülteberin halini koyuyorum. 9.,10. aylarda sümbülteberlerin orta kısmı böyleyse o bitkinin çiçek açması mucizevi birşey olur. ![]() ikinci olarak çiçek açacak soğanın orta kısmından açıp açmayacağını anlamak mümkün. geçen sene çiçek açıp, soğanın 3e bölünmesinden bahsetmiştim. bu sene 3 kısımdan da yeşillenmesine rağmen bir kısmından çiçek açmaya hazırlanıyor.soğanın son durumunu da ilerleyen aylarda topraktan çıkardığımda paylaşırım. ![]() bu sene ilk defa temin ettiğim pembe sümbülteberim ise geç çimlenmesine rağmen şüpheli tavırları üzerine yaptığım aramada paketler halinde tomurcuk sakladığı ortaya çıktı. (: ![]() böylece emin olduklarımla beraber bu seneyi 6 tane tomurcukla kapatmış olacağım büyük bir ihtimal.bazı kaynaklarda yoğun şekilde maruz kalınan sümbülteber kokusunun kafa yaptığını okudum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|