![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Ben aynısını üretiyorum Farklı renkleri varsa alsaydınız keşke.Ayrıca Euro olunca biraz pahalı.3 soğan 11,21 lira. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın hoca100. Benimkiler sıcak ev ortamında sulanmadan bekliyor. Az nemlendirsem mi acaba? Toprak çok kuru. Mahsuru var mı? Baharda ayırıp dikeceğim diye bekliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ayırma işleminden sonra su verin köklenme olmasın.Köklenirse ayırma olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberleri dışarı çıkarıp hafiften sulamaya başlasak mı, Tabii ayırıp dikeceğiz bu sene. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Donlar geçince yapın.Riske atmayın . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam sümbülteber soğanlarımı diktim. ![]() ![]() Sayın hocam100, fungusit mantar ilacını sulandırıp soğanlara püskürttüm ve o şekilde diktim. Doğru yapmış mıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ fungusit mantar ilacı olarak ne kullanıyorsunuz? bir sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz, sümbülteberlerimi bende yeni saksısına almayı düşünüyorum. O güzel kokularını almak için ben de sabırsızlıkla bekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, ben de bildiğimden değil, ziraatçime "bana mantar ilacı verir misiniz" dedim. ![]() ![]() Soğanlı bitkilerimi çürüte çürüte mantar ilacının önemini anlamış oldum. Artık hiçbir soğanlımı mantar ilacı kullanmadan dikmiyorum. Frezyalarımı sonbaharda dikerken ilaçlamayı unutmuştum. Yeşerdikten sonra yapraklar benek benek kızarıp kararmaya başladı sonra diğer yaprakları sardı. Belki mantardır diye düşünüp bu mantar ilacından sulandırıp yapraklarına fısfısladım. Birer hafta arayla iki kere tekrarladım. Geçenlerde yine ilaçladım. Şu anda frezyalarım gayet sağlıklılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün saksıyı boşalttım. Anaç soğandan eser yok. Bir sürü yavru soğan. Yeni toprağa ayırarak diktim. Bahçeye saksıyı çıkardım. Sayın hocam100 ne şekilde gübreleme yapmalıyım ve bu minik soğanlar bu sene çiçek verecek mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım toprak çok sıkmış yavrular muhtemelen çiçek vermez.Ama irileşir.Seneye verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Yani bunlar bu sene bir kenarda duracak. İşe yaramayacak. Üzüldüm. Hepside yeşil filiz vermişler. Sulamayın dediniz hiç sulamadım. Toprağımda süzek topraktı halbuki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Yavru çok vermiş yanlarında yavru çok olunca ayırılması gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Eğer yavrular küçük parmak iriliğinde ise çiçek açar ama bu eylülü bulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Küçük parmak ölçü ise kalınlığı o kadar ama soğanın boyu o kadar değil tabi. Hepsi 10 cm yeşil filizli. Benim sorum bu soğanı büyütmek için ne yapabileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Benol hanım öncelikle yeni bir toprak ve geniş bir saksı.Ayrıca bulabilirseniz genta soğanlı bitkiler için hazır toz gübre.Güneşi ful gören bir yerde olsun.Soğanlarınız büyüyeceklerdir.Eylüle kadar açacak kadar iri olur veya açabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
hocam 100'den aldığım sümbülteber soğanları bugün nihayet toprakla buluştular...Çimlenme başlar başlamaz fotoğraflarını paylaşmak üzere...Herkese SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dumlupınar biraz erken ekseydiniz keşke.İzmir sıcaktır daha hızlı çimlenirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2014
|
Sayın hocam100'den alıp 16 martta toprakla buluşturduğum sümbülteberler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Benim sümbülteberler de bahçede nihayet görünmeye başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberlerim dikeli 10 gün olmadan filizlerini göstermeye başladılar.Bu kadar çabuk filizlenmeleri beni sevindirdi.Hadi bakalım.Bu hızla devam ederlerse yakında fotoğraflarını paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberde gübre önerileriniz. Genta markayı bulamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Genta maalesef artık yok.Yanmiş hayvan gübresi alın derim.Yapı marketlerde vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Benol Hazaroğlu merhaba,ben yanmış çiftlik gübresi kullanıyorum.Bu gübreyi de sadece yapı marketlerden satın alıyorum. Bende Genta soğanlı bitkiler için gübreyi Koçtaşa baktım.Ancak bulamadım.SELAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
1 ay önce dikilen sümbülteberlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Yanmış çiftlik gübresi ben de kullanıyorum. Sümbülteber soğanını ayırdığım zaman ana soğanın yok olduğunu belki 30 kadar yavru soğan verdiğini gördüm. Bana önerilen soğanlı bitkiler için olan gübreden kullanmam gerektiği için arıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2015
|
Merhaba ben sümbül teber soğanı buldum bir siteden.ama soğanları çok ufak.açmasını görmek için bir kaç yıl beklemem gerek sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Hocam100, sizden aldığım fideler bayağı boy verdi. Ben onları diğer çiçeklerle beraber balkonda tutuyorum. Bu aralar balkonum çok rüzgar alıyor. Bunun bir sakıncası var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Cengiz bey rüzgar sorun değil ama güneş çok alan yere koyun ki fazla boylanmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|