![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
|
Benim sümbülteberim şu anda tomurcukta... Saklama koşulları nedeniyle soğanlar üzerinde küf oluşmaya başlayınca hemen saksıya dikmiştim. Bana kalan iki soğanı deneme amaçlı olarak tek bir saksıya diktim. Kış boyunca kapalı balkonda kaldı. Şu anda batıya bakan balkonda duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Kükürt atmayın ona özel mantar ilacı atsanız daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle bahçe bitkisi veya büyükçe bir saksıda durması gerekiyor açması için. Benimkiler ilk defa bu yıl bahçeye alınca açtılar. Çiçekleri muhteşem ve geceleri bütün bahçeye yayılan kokusu tarif edilemeyecek kadar güzel. Üstelik çiçekleri hemen geçmiyor.4 haftadır birer ikişer açıyor ve 2 hafta daha açmaya devam edecek gibi görünüyor. Bana göre kokulu çiçeklerim arasında 1 numaralı yerini aldı bile. Oğuzhan'a duyrulur :P Hocam bu sefer başardım, teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
|
İnanın ben de bu güzel haberleri alınca çok mutlu oluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
|
İlkbaharda 15 Lt’lik saksıya diktiğim 3 sümbülteber soğanından bir tanesi çiçek sapı verdi. Üstünde 14 adet çiçek tomurcuğu var. Yaklaşık 30 gündür gözünün içine bakıyorum, açsınlar diye… ![]() Teşekkürler Hocam. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Güneşi seviyor çiçk açınca da güneşten alıp yarı gölgeye koyun ki çiçeği hemen geçmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
sümbülteberimmmm
benim üç yıldır beklediğim sümbülteberim nihayet tomurcuk yaptı ,hemen paylaşmak istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayın hocam benim sümmülteberlerim bu yıl çiçek açmadı neden? Geçen yıl çok güzel açmışlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Ağaç Dostu
|
Yavrularını ayırdınız da mı ektiniz yoksa öylece mi ektiniz.?Yavrularını ayırıp ekmek gerekiyor yoksa çiçek açmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
|
Ayırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
O zaman gübre verin sanıyorum besin alamamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Moderatör
|
Sayın hocam100, benimkiler saksıdalar ayırım da yapamadım. Ama üzerlerinde çiçek de var. Daha sonra saksıları limonluğa alıp gübreleyim mi? Limonluğa girerse sulama hiç olmayacak. Bahçede kalırsa yağmurlardan nasibini alır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri geçince yaprakları solunca suyu azaltıp ayırıp tekrar ekebilirisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteberlerimi saksıdan çıkarıp yavrularını ayırdım... ![]() Ana soğanları tekrar eski saksıya, yavruları da gelişimi daha kolay izleyebileceğim şeffaf ve küçük orkide saksısına diktim. Umarım yanlış bir işlem yapmamışımdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
Ömer bey ortadakileri ayırabilir öylece ekebilirisiniz.Çokk küçük yaanlarındaki yavruları ayırmayın.Saksıya da artık su vermeyin, dinlenmeye geçsinler havalar ısınmaya başlayınca azar azar sulamaya başlarsınız ki bu nisan ayını bulur.Bir saksıya 1 soğan ekin ki daha güzel çiçk elde edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteber çok hızla üreyen bir türdür.Her yıl yavrularını ayırıp ekerseniz bir yılda anaç haline gelirler.Tabi ki besinini iyi vermek şartıyla.2. yıl çiçek açacaktır.Çok güneş isteyen ve suyu da seven bir bitkidir.Eğer yarı gölgeye ekilirse yapraklarını çok çıkarıp çiçek açmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sümbülteberlerinizi eğer bahçeye ektiniz ise soğuk havalardan etkilenmemesi için kazıp serin bir yere alabilir saksıda ise saksılarını soğuğu az alan bodruma alabilirsiniz.Yoksa dondan zarar görebilirler.Ya da üzerine yanmış keçi gübresi ile 10 cm kalınlığında koruyurucu tabaka oluşturabilirisniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Hoçam ben henüz sökmedim yeşil diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu
|
Eğer çok soğuk değilse sökülmeyebilir.Ama dikerken mutlaka ayırın.Ful güneşli bir yere ekin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
harika çiçekler bunlar peki bu çiçekten esans yapma gibi şansımız var mı varsa nasıl yapılır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçekten esans yapılıyor ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.Bu konuda hindistanda çalışmlar çok.Ayrıca piyasada sümbülteber parfümü satılmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
nasıl yapıldığını öğrenseydik harika olurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Ben de alışveriş bölümüne baktım ama satan birisini göremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Sayın Kutlu Mutlu satıyor ben yeni aldım www.tropiksera.com bir bakın isterseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2010
|
Bende bu çiçeği çok beğendim acaba dikim zamanı ne zaman ,ben evde saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum bakımı zor mudur yardımcı olacak arkadaşlara şimiden çok taşekkür ederim,ben evimde bu güzelliği görmek koklamak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaç Dostu
|
Aslında bahçe çiçeğidir.Saksıda ise tam verimli olmaz.Yine de yetiştirilebilir.Bakımı kolaydır.Güneşi çok sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2007
|
Sayın Hocam100; Gübre olarak ne vermemizi önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|