![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaslar.. Ben erken olmasina ragmen liliumlarimi ektim.Dogru mu yaptim,yanlismi bilmiyoprum.Aldiklarim 2 cesid.SUNRAY ve MONTREAL imis.Etkietinde yaziyor ve Hollanda menseili onlarin yanisira baska da var.Adlarini bilmiyorum..Saksilara ektim Hocam100 den gecen yil Lilium Candidium,Misk Zambagi almistim.Tuttular.Sadece Eylul de ekmistim.Ciktiklarindan fotolarini yuklemeye calisacagim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bizim endemiklerimizi bize satmaları(yutturmaları???) ise başka bir konu. Bu tamamen soğan üretimi + Üretilen soğanın depolama teknikleri ile programlanması+ depolanan soğanın pazarlama ve satışı gibi bir bütünlük içinde satılmasıdır. Üretim teknikleri bizden ileri ve ticari değerleri bizden fazla olmasının sonucudur bu. Bizim yöneticilerimiz, Çiçek LÜX dür, olmasa da olur dedğimiz yıllarda (1980 lerde) Avrupalılar soğanlı çiçeklerin ıslahı, üretim ve pazarlamasında ileri üretim teknikleri uyguluyorlardı ve hala da ilerliyorlar. Neyse fazla uzattım. Sizi (veya başkalarını) üzdüysem özür dilerim. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Hayır hiç de kırılmadım herkes istediğini düşünmekte özgür ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Siteleri dolasirken,MARTAGON liliumun fotografini buldum.2 cesidi..Linkleri asagda bulabilirsiniz Buy turkscap lily bulbs Lilium martagon 'var. albiflorum': Delivery by Crocus.co.uk Buy turkscap lily bulbs Lilium martagon 'Arabian Night': Delivery by Crocus.co.uk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sevgili zerrinsrt hanımın gönderdiği sarı liliumun epey yavruları oluştu, bazı gelişen yavrular belki bu yıl bile çiçek açacaklar. Çoğalttığım yavrular ![]() ![]() Bunları bu yıl paylaşıma sunabiliriz. Sevgili zerrinsrt hanıma tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Bütün liliumlar aynı şekilde mi çoğaltılır. Çiçek sapı üzerindeyken kökünü topraktan çıkarmak bitkiye zarar vermez mi? Oranj ve diğer liliumlarımı da aynı şekilde çoğaltabilir miyim? Düzenleyen gultar : 16-12-2012 saat 09:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn. Lilium açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Sonbaharda pembe, oranj, beyaz, fuşya, kırmızı, sarı lilyumlarımdan yavru ayırmayı deneyeceğim. Risk oluşturmadığına göre .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Sayın Zerrnisrt, sayın lilium, çok güzel ama bu sarı lilium. Bir soğan ta bana gönderebilir misiniz? Nasıl temin edebilirim bu liliumdan? Yeni gördüm, paylaşıma açabiliriz demişsiniz yukarıdaki mesajınızda, ne zaman alabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Evet paylaşıma sunabiliriz dedik öyle kaldı, işlerimin yoğunluğundan ilgilenemedim daha sonra iş yerimi taşırken saksılarıda karıştırdık neyin ne olduğunu şuan bilemiyorum, bu yaz yeşersinler bir görelim ona göre kaç adet var ne gönderebiliriz bir bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium, ben en az 3 tane istiyorum. Anneme , teyzeme ve kendime, Denizli, Aydın ve Nazilli'ye dikilmek üzere. En fazla 5 te olabilir, satışa mı çıkaracaksınız, ücretsiz paylaşım mı demek istiyorsunuz bilemiyorum ama farketmez benim için, zamanı geldiğinde haber verirseniz ve dediğim gibi en az 3 tane ayırırsanız memnun olurum. Lütfen unutmayın. Özel mesaj da atmıştım bu konuda. Buradan yanıtlamışsınız, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Bugün marketten bir lilium aldım, sarı. Minyatür olanlardan. Saksısını değiştirmem gerekir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|