![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Bütün liliumlar aynı şekilde mi çoğaltılır. Çiçek sapı üzerindeyken kökünü topraktan çıkarmak bitkiye zarar vermez mi? Oranj ve diğer liliumlarımı da aynı şekilde çoğaltabilir miyim? Düzenleyen gultar : 16-12-2012 saat 09:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn. Lilium açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Sonbaharda pembe, oranj, beyaz, fuşya, kırmızı, sarı lilyumlarımdan yavru ayırmayı deneyeceğim. Risk oluşturmadığına göre .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Sayın Zerrnisrt, sayın lilium, çok güzel ama bu sarı lilium. Bir soğan ta bana gönderebilir misiniz? Nasıl temin edebilirim bu liliumdan? Yeni gördüm, paylaşıma açabiliriz demişsiniz yukarıdaki mesajınızda, ne zaman alabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Evet paylaşıma sunabiliriz dedik öyle kaldı, işlerimin yoğunluğundan ilgilenemedim daha sonra iş yerimi taşırken saksılarıda karıştırdık neyin ne olduğunu şuan bilemiyorum, bu yaz yeşersinler bir görelim ona göre kaç adet var ne gönderebiliriz bir bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Lilium, ben en az 3 tane istiyorum. Anneme , teyzeme ve kendime, Denizli, Aydın ve Nazilli'ye dikilmek üzere. En fazla 5 te olabilir, satışa mı çıkaracaksınız, ücretsiz paylaşım mı demek istiyorsunuz bilemiyorum ama farketmez benim için, zamanı geldiğinde haber verirseniz ve dediğim gibi en az 3 tane ayırırsanız memnun olurum. Lütfen unutmayın. Özel mesaj da atmıştım bu konuda. Buradan yanıtlamışsınız, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bugün marketten bir lilium aldım, sarı. Minyatür olanlardan. Saksısını değiştirmem gerekir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Çoğaltılmaya başlanmıştır, ama biraz sabır lazım bildiğiniz gibi çiçek açması gereken zaman epey uzun bir süre istiyor iki yıl gibi. Tek bir soğandan aldığım pul yirmibeş tane, bunlar anca üç yıl sonra çiçek açabilirler. Beş tanede yavru soğanı vardı, bunlar gelişimleri iyi olursa seneye çiçek açabilirler. Gelecek yıl tohum alabilirsem onlardan da ne kadar üretebilirim vereceği tohum sayısıyla ilgili. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sarı liliumum hızla gelişmekte, tomurcuklar belirginleşti, çiçeğini merakla bekliyorum. Çiçeklerin kandil sayıları sap uzunlukları soğanların aldıkları besin ve irilikleriyle ilgilidir hep demişimdir. Küçük olan Başta da fotoğraflarla anlattığım gibi anaç soğandan ayrılan yavru soğan boyu da kandil sayısıda daha az olacaktır, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|