Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim
|
Sn bettycim., Doğru olmayan bir tanımın doğrusunu söylemek neden tepki olsun ki? verdiğiniz link de de yazıyor. Orta avrupadan-Kuzey asya ya kadar geniş bir alanda yetişen bir bitki türü neden türk zambağı olsun? Bu tür Anadoluda da var, kafkasya da da var, Ukrayna da da var,Avrupada da var. Adı da belli: Lilium martagon (martagon zambağı denebilir). Bu sadece Anadolu da yetişen bir tür değil ki? Türk zambağı uydurma isim.
Bizim endemiklerimizi bize satmaları(yutturmaları???) ise başka bir konu. Bu tamamen soğan üretimi + Üretilen soğanın depolama teknikleri ile programlanması+ depolanan soğanın pazarlama ve satışı gibi bir bütünlük içinde satılmasıdır. Üretim teknikleri bizden ileri ve ticari değerleri bizden fazla olmasının sonucudur bu.
Bizim yöneticilerimiz, Çiçek LÜX dür, olmasa da olur dedğimiz yıllarda (1980 lerde) Avrupalılar soğanlı çiçeklerin ıslahı, üretim ve pazarlamasında ileri üretim teknikleri uyguluyorlardı ve hala da ilerliyorlar.
Neyse fazla uzattım. Sizi (veya başkalarını) üzdüysem özür dilerim. Kolay gelsin.