![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta(Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida(Bir çenekliler) Takım: Liliales Familya: Liliaceae (Zambakgiller) Alt familya: Lilioideae Cins: Lilium (Zambak) Tür: L. martagon Türk zambağı (Lilium martagon), kokulu çiçeklere sahip bir zambak türüdür. Kimi zaman İstanbul zambağı olarak da anılan bu bitki, Orta Avrupa'dan Kuzey Asya'ya dek uzanan bölgede yetişir. Birçok alt türü bulunan bitkinin boyu, 1 ila 2 metre yüksekliğe erişebilir. Üstünde küçük ve koyu lekeler bulunan Türk zambağı çiçekleri pembe-mor renge sahiptir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bazı Lilium türlerinde çiçekler (tepalleri) geriye doğru kıvrılır, (Fotr şapka gibi ) bu tip çiçeklere Türk Şapkası tipi derler. Burada Türk zambağı deyimi de çiçekleri geri dönük olduğu için "Türk şapkası şekilli" den gelebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Lilium_martagon |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bizim endemiklerimizi bize satmaları(yutturmaları???) ise başka bir konu. Bu tamamen soğan üretimi + Üretilen soğanın depolama teknikleri ile programlanması+ depolanan soğanın pazarlama ve satışı gibi bir bütünlük içinde satılmasıdır. Üretim teknikleri bizden ileri ve ticari değerleri bizden fazla olmasının sonucudur bu. Bizim yöneticilerimiz, Çiçek LÜX dür, olmasa da olur dedğimiz yıllarda (1980 lerde) Avrupalılar soğanlı çiçeklerin ıslahı, üretim ve pazarlamasında ileri üretim teknikleri uyguluyorlardı ve hala da ilerliyorlar. Neyse fazla uzattım. Sizi (veya başkalarını) üzdüysem özür dilerim. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|