![]() |
|
|
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumların dış kabuğu çatladıktan sonra tohumları alabilirsin, ve bu tohumları kumlu gübreli bir yere ekip üstüne yarım santim bir santimi geçmesin aynı malzeme ile kapatım çimlendirebilirsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aylar önce lilyumlarımı açtıktan sonra kesip vazoya aldım. Daha sonra toprakta kalan kurumuş uzun sapları da soganları gelişsin diye kesip, eskiden buyukannemin yaptığı gibi bir gazete kağıdına sarıp sakladım.Bu sarma işleminin nedenini bilmiyorum, hatırlayip denemek istedim.Sardığımda dallar kupkuruydu. Bugün gazete kağıdına sardığım kuru dalları bahçe dolabını temizlerken görüp açıp baktım. Tamamen unutmuştum. Bir de ne göreyim; ![]() kuru dallarda böyle oluşumlar vardı. ![]() O kesecikleri açıp baktım, içinden minicik soğanımsı yumrular çıktı. ![]() Bu keseciklerin kurumuş halleride vardı sapı altlarına doğru, içlerinde küçücük fotoğraf makinesinde net çıkmadığı için koyamadım,kurumuş bir önceki resimdeki beyaz soğanların kuruları vardı. Nedir, diye merak ettim. Büyükannem acaba bu kesecikler bir işe yaradığı için mi ÇİÇEKSİZ KURU DALLARI saklıyordu? Bilen var mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın yeşim hanım, sorularınıza nereden başlayacağımı bilmiyorum, büyük annenizden gördüğünüzü denemeye kalkmışsınız, güzel bir deneme her ne kadar başarılı olamamış olsanızda büyük annenizden gördüğünüzü başarmaya çalışmak güzel bir duygu olsa gerek. Büyükanneniz tohum alma zamanını çok iyi bildiği için başarılı olamaması için bir neden yok, sizler tohumları tam olgunlaşmadan biraz erken aldığınızdan dolayı başarılı olamamışsınız. Alıntı:
Çiçeklerini kestikten sonra bu kesecikler olmaz anlatımınızı biraz karıştırmışsınız, çiçekleri kestikten sonra saplarından soğancık oluşur, çiçeklerini kesmemişseniz çiçek yaprağının döküldüğü yerde toğum yatağı oluşur, (sizin fotoğrafa koyduğunuz) ve tohum olur, bu tohumları cimlendirerek soğancık elde edilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
kırmızı olan bolumunden kestım ben cıcegı mavı cızgı cektıgım yerınden sonra kesıp koke kadar olan bolumu gazeteye sarıp sakladım. ![]() yarı kuruydu dedigim gibi. şimdi ben bu beyaz seylerı o sapların uzerinden alıp, tekrar gazeteye sarıp deneyecegım. bakalım aynı olusumlar olucak mı? cunu bu beyaz seyler olmus ve sonradan kurumus hallerı de ustunde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
lilium candidum, soğan, zambak |
|
|