![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2008
|
Bunlarda benim lalelerim
Bu yıl ilk defa lale yetiştirme girişiminde bulundum. hocam100 den aldığım ve belediyenin satışını yaptığı soğanları karışık ektim.Bir kısmınıda bahçeye ektim ve hepsi çıktı .Soğan sayısından daha fazla lale filizlendi.İlk açanlar beyazlar oldu.Resimdekiler daha sonra açanlar.Katmerliler geriden geliyorlar.Siyah lale soğanı almıştım bekliyorum bakalım çıkacakmı.Becerebilirsem haziranda soğanların yavrulamasını sağlayıp seneye daha çok lale yetiştirmeyi hedefliyorum.Seyrine doyum olmuyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2009
|
lale yardım
lalemi yeni aldım çok fazla yazı var sadece şunları soruyorum: 1-Ne sıklıkla sulayacağız? 2-baş kırma nedir? 3-soğanı topraktan ne zaman alacağım ve aldığım soğanı ne yapacağım kısaca yazarsanız seviirim saygılar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlar da benim lalelerimin fotoğrafları. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn cvc, Lale diktiğiniz toprak hafif nemli kalmalı ona göre sulamalısınız. aşırı suyun faydası yok., yapraklar sararmaya başlayınca toprağın kuruması lazım. sulamayı kesin. Baş kırma genellikle ticari işletmelerde soğan iriliğini artırmak için yapılan bir işlem. Lale çiçeği tomurcuk halindeyken kafası koparılarak besinlerin çiçekler yerine soğanda birikmesi sağlanır ve soğan daha iri olur, fakat bu amatörler için pek önemli değil. çünki sizler çiçek için dikiyorsunuz soğanı . Yapraklar sararınca, tamamen kuruyunca soğan topraktan alınır, serin gölge bir yerde kurutulur, yaz ayları boyunca serin-gölge ve havadar yerde, bez torba, gazete kağıdı arası vb.içinde, nemsiz-kuru yerlerde muhafaza edilerek Ekim- Kasım gibi dikilir. İri soğanlar çiçek açar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Benden birkaç tane daha ![]() |
|