![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Teşekkürler geçen sene soğanlı bitkiler bölümüne bakarak soğanlarımı diktim.Neden bilmiyorum soğanlarım çürümüş aynı şey olur diye iklim olarak öğrenmek istemiştim bilen varsa cevaplasın lütfen![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Laleler genellikle Sonbaharda (Ekimden Aralığa kadar) dikilir. Ekim ayı en uygun dikim ayıdır. Dikilen soğanlar sert soğuklar başlamadan KÖK yapmalıdır. En iyi kök 9 oC da oluşur. Sonra bitki kendini korur. Dikiminizi yukarıda saydığım sebebler olmayacak şekilde yaparsanız çürüme olmaz. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
Öncelikle herkeze merhaba ben aranızda yeniyim yani aslında uzun zamandır bu forumu takip ediyorum ama üyeliğimi bugün gerçekleştirdim. Nasip ilk yazımda çok sevdiğim lalelere denk geldi. Evet bahar hanım kgursan arkadaşımıza bende katılıyorum laleler soğuktan ve dondan etkilenmezler tek yapmanız gereken kışın soğuğuna dayanabilmesi için vaktinde ekip bünyesine vitamin toplamasını sağlamaktır. Ekerken eğer toprağınız su tutucuysa biraz kum karıştırmanızı tavsiye ederim. Böylelikle kışın oluşan gölcüklerde çürümesini önlemş vede soğanının daha rahat büyüyüp belki bir yavru oluşturmasını sağlamış olursunuz. Ama sakın gübrede ilave etmeyi unutmayın daha verimli olur. Güneş görmeside önemli tabi. Bende bu lale merakına geçen sene başladım. Hep isterdim yetiştirmeyi. Bigün şehir dışına çıktığımda bi yapı marketi gezme şansım oldu. Bi baktım lale soğanı satılıyor. Hemen aldım tabi renkler okadar cazibeliydiki dayanamadım. 5 torba aldım her torbada 10 soğan vardı. Üstelik kampanyası varmış 2 alana 1 bedava son gün olunca oradaki görüvli 1alana 1 bedava uygulaması yaptı paketin birindende 20 soğan çıktı. Doğrusu çok mutlu oldum. Ekerkende çok araştırdım özellikle bu siteden çok iyi bilgiler edindin ve gerçektende çok harika 110 lalenin sahibi oldum açtıklarında bütün komşularımın gözü benim balkonumdaydı. Tabi sonra onları bahçeye indirdim. Bu hafta havalar iyi giderse toprak bakımlarını yapıp seneye izleyeceğim ve izleteceğim bu görkemli gösterinin bekleyişi içine gireceğim. Bence sizde bekletmeden dikim yapmalısınız. Diğer üyelerinde dediği gibi Soğanlı bitkilerde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Küçük bi not bi süre buzun içinde bile kalsalar bişey olmadığını ve soğanların kendini koruyabildiklerini öğrendim. Soğanlarınızı kontrol edin yumuşamışlarsa muhtemelen çürüyeceklerdir. Umarım size bi nebzede olsa katkım olmuştur. Sevgiler... Düzenleyen Bahar Erdem : 15-10-2009 saat 14:37 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu zamanda, Laleler çiçek açarken lale soğanı dikmek mantıklı değil!! Alıp dikseniz bile açma ihtimali zayıftır. Soğuklatılmış olsa bile bu zamana kadar lale soğanı kalmaz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Sayın kgursan Yanlış yaptığımı bile bile dayanamayıp mavi lale soğanı aldım.Mantar ilacı uygulayıp saksıya dikmeyi ve hazirandan sonra sulamamayı düşünüyorum.Seneye kadar birkaç tanesini yaşatabilsem yeter. Önerinizi yazarsanız sevinirim. Saygılarımla ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
nedir? anlamadım. Mavi lale yok. Şu anda lale soğanı dikilmeyeceğini düşünüyorum. İlaç vs. boş işler. Neyse bekletin, bakın biz de görelim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Paketinin üzerinde mavi renk lale fotoğrafı var.Ben onların yalancısıyım. Saygılarımla ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bunlar da benim lalelerim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Lalemi?
iyi geceler bana lale diye verilen çiçek soğanlarım buradaki bir kaç kişi nergiz diyor. sanırım bende artık nergiz olduğunu düşünüyorum. ama ben ilk defa soğanlı çiçek yetiştirdiğim için pek bilgim yok ve bu arada lale zannettiğim çiçeklerim git gide büyüyor yarın resimini çekip burada paylaşacağım. birde bir şey rica ediyorum yeni filizlenmiş **** biraz büyümüş laleleri olan varmı? varsa lütfen burada paylaşabilirmi? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Ben yazdığınızdan hiç birşey anlamadım. 5 tane soğandan 2 tanesini ektiniz, diğer 3 tanesini ekmediniz. Dikim için geçmi kaldım diyorsanız, epey geç kaldınız. Hemen dikin belki canlanırlar. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12515 Bu başlığa bir göz atarsanız marketlerdeki laleler (ve sümbüller vs.) neden önde gittiğini daha iyi anlayacaksınız. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Ilk acmaya baslayan lalemi fotograflayabildim.Yagis alan bir mevsimde oldugumuz icin cok iyi gelismedi ..ama yavastan ilk lale acmaya baslamasi az da olsa beni umutlandirdi.. Digerleri de bir acsin..onlari da paylasirim.. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Alıntı:
Fazla sulamadan kökleri çürümüş olabilir veya toprak hastalıklarına bağlı olarak da olabilir. Bazı hastalıklar lalelerde soğanın çiçek açmasını engelleyebiliyor. Bitki sağlıklı görünüp, çiçeklenmesini tamamlayamıyor. Öncelikle lalenin soğanını kontrol etmenizi öneririm. |
|
|
|
|
![]() |
|
|