![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Ben lalelerimi topraktan çıkarmıyorum. Benim laleler daha önceki senelerden toprakta bekleyenler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Bende altı adet lale soğanı almıştım satıcı içerdede olur dışardada dedi bende bir saksıya dikip eve aldım bir ay kadar evde durdu birini kaybettim diğeleri iki cm yaprak büyüttü bu sayfada lalenin soğuklanmadan açmayacağı yazıyordu bu kezde iki üç gün bir balkona bir eve alarak soğuğa alıştırdım daha sonrada tamamen dışarda bıraktım şimdi olduğu gibi duruyorlar büyüyen yok ölende yok doğrumu yaptım acaba .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
|
Dün bir yapı marketde lale soğanları gördüm.Fiatları cazip geldi bana; (10 adedi 5.25 TL) Ancak dikim mevsimi geçmiş olduğundan tereddüt ettim. Şimdi alıp saksılara diksem olur mu ? Saksıları 0 ila 5 derece arasındaki kapalı balkona yerleştirmem uygun olur mu ? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
soğanlarda çürüme yoksa bence alınabilir. sıcak bir yerde durmuşsa kötü. sağlamlığını kontol etmenizde fayda var. bir de ufak ufak filiz vermiş olmalılar artık. sıcaklık konusunda da lale soğuk ortam seviyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
erken gibi gelmişti ama normalmiş herhalde |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Topraktan birkaç cm dışarı çıkan lalelerimin üzerine ciddi kar yağışı oldu. Kar altında kalmak lalelere zarar verir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Lalelerinizin üstüne kar yağdığı için sevinmelisiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Düzceye de 4 parmak kadar kar yağdı. Tabii nergislerim, sümbüllerim, çiğdemlerim hepsi kar altında kaldı. Üstüne üstlük yolluklarda biriken karları da üzerlerine attım. Şimdi üzerlerinde 15-20 cm kardan yorgan oldu. Kar eriyinceye kadar, karın altında ne güzelleşirler Allah bilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
nisbeten sıcak bir yerde kalmaları, yinede deneyeceğim. Teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2012
|
Lalenin boceklenmesi
Lalemi ektim fakat bugun boceklendigini farkettim. Bocekler beyaz ve cok kocukler sanirim beyaz pire. ![]() Neden olabilir? Bocekleri goren biri bana cicegin soganindan kaynaklanabilecegini soyledi, dogru olabilir mi? Elimde birkac lale sogani daha var, ona gore dikip dikmeyecegime karar vericem! Tesekkurler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-09-2010
|
bir kökde bir-kaç lale olması muhtesem bu soganları nerden aldınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
|
Sayın KGürsan. İlginize teşekkürler. Lalelerin olduğu yerde kar kısmen erimişti. Dün ve bugün kar yağınca tekrar örtüldüler. Yanlarında sıra halinde sizin hediye ettiklerinizin de aralarında olduğu sümbüller ve nergisler var. Onlar yaklaşık bir aydır kar altında. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bol soğuk, güzel çiçekler demek. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
|
Tek çiçek sapında 3-5 çiçek açacakmış,bekleyip göreceğiz bakalım. TULIP MERRY GO ROUND Soğanları 9 ekimde dikmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Ardabora hocam soğanları o siteden mi aldınız ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
Angelique Double Tulip şakayıklı lale kokuluymuş doğrumu bir sitede yazıyor sakıncası varmı bilmiyorum ama ekliyorum sitenin adını Katmerli laleler / Şakayık lalesi | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı bu linkte kokulu oldukları yazıyor ne kadar doğru sayın hocalarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
artık nisan sonu mayıs başlarında çiçekleniyormuş o zaman kadar bekliyeceğiz 50 tane diktim bakalım kokulularmı değilmi teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ama büyük ihtimal kokuludurlar herkes öyle söylüyor yani diğer bazı siteler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Lalelerimin şubat ayı sonundaki halleri: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
sayın pria lalelerinizi bu sene ayırırsanız daha iyi gelişirler zira sıklaşmışlar biraz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|