![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Arkadaşlar tohuma bıraktığım laleler okadar büyük yavru soğan yaprılarki bende direk o kocaman tohum kesesini direk kestim birde bir sorum var geçen sene ektiğim lalelerin yavruları 1 yaprak çıkardılar ama soğanları hiç büyümedi sizce neden dahada küçülüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Sorunuzun cevabı ise, dikilen Lale soğanları çok küçük ise tek yaprak çıkarır ve çiçek açmazlar. o tek yaprak topraktaki soğanı besler ve sadece 1 boy büyütebilir. Yani diktiğiniz soğanın çevresi 3/4 cm ise, elde edeceğiniz soğanın çevresi ancak 4/5 cm. olabilir. Eğer geçen yıl dikilen lale soğanları 2 yaprak çıkaracak irilikte ise, küçük de olsa bir çiçek verebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Lale
Lalelerim çok hoş açtılar ama Nergislerde tık yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Lale
Lale çiçeklerimin şimdiki halleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Arkadaşlar dün akşam belediyenin ölüme terk ettiği lalelerin kurumak üzere olduğunu gördüm ve 6 tanesini yolup eve getirdim şimdi sağlıklı görünüyorlar acaba ne renk çıkarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Oldukça geç dikmeme rağmen (4 şubat) sıvı gübre ile takviye ettiğim bahçede dikili lalelerim tomurcuk oluşturdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
![]() Bende Lalelerimin resmini eklemek istedim. İlk defa sahip oldum bu bitkiye cokda sevdim. Sümbüllerimde vardı soldular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Ben de bu yıl bol miktarda lale diktim.Laleleri Şubat 3 gibi dikmeme rağmen. Sıvı gübre takviyesi ile oldukça geliştiler ve tomurcuktalar şuanda.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Emirgandaki güzelligi herkesin görmesini istedim , zamanı gecmeden gıtmenızı öneririm arkadaslar :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
dıger resımler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Gercekten öyle sayın sarıgoz , ınsan parklarda gezdıkce kendı dıktıklerı hep daha az gorunuyor gozune :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
![]() Benim lalelerim de çiçeklendiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
İki tanesinin (ilk ve son resimde) çiçeklerinde renk oluşumunun tam tamamlanmadığını ve çiçek yapraklarının birer birer döküldüğünü görünce hepsini daha çok güneş gören balkona aldım. Bir tanesinin çiçek sapı eğik uzadı ama çiçek duruşunu çok beğendim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Büyük ihtimalle bahsettiğiniz laleler viridiflora yani yeşilli çiçek açanlardan. Renk oluşumu normal eğer öyleyseler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açıkcası ben renk oluşumu dışında, yaprakları tam açılmadığından ve döküldüğünden tam gelişmediğini düşünmüştüm. Ama dediğiniz gibi olabilir de. ![]() Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Lalelerimin bu yılki fotoları: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
10 bin kadar lalem vardı..Bu yıl sarı-kırmızılar haricindeki 7-8 renk 3 bin kadar laleme bir haller oldu..Hemen hemen hepsi hangi nedendendir,yok oldu.. Dayanıksız hibrit çeşitler oldukları için kayboldular herhalde..Birde bu yılın aşırı yağışları etkili olmuş olabilir;çürüdü hemen hepsi.. İşte yokolan 7-8 renkte 3 bin kadar laleden tek-tük kalan çeşitlerim: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Benim lalelerim de bütün coşkularıyla açtılar. Sarılarla kırmızıları ayırmaya çalıştım geçen sene ama pek başarılı olamamışım.Geçen sene açmayan kırmızılar bu sene açmış o yüzden bilememişim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar benim çektiğim lale resimleri de bunlar: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Devamı; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, bizde ilkbahar biraz gec geliyor..Kuzeyde bulundugumuzdan ..Benim de lalelerim acmaya basladi..Ilk acan..sizinle paylasiyorum.. Hocam,cok etkiliyeci ve zarif cicekleri ile renk cumbusu adeta.Masallah lari var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |